۱۱۴ شهر و روستای خراسان جنوبی در وضعیت تنش آبی

دوستی با اشاره به اینکه ۵ شهر «بیرجند، نهبندان، آرین شهر، طبس و قائن» به علت فراگیری جمعیت دارای تنش آبی هستند، گفت: ۱۰۹ روستا هم با جمعیت ۳۱ هزار نفر دارای تنش آبی در فصل گرم سال هستند که آبرسانی سیار می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، مهدی دوستی - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی- امروز یک شنبه (4 تیر) در جمع خبرنگاران در جلسه ای که به مناسبت هفته صرفه جویی مصرف برگزار شد، با بیان اینکه در استان پنج شهر بیرجند، طبس، قاین، آرین شهر و نهبندان دارای تنش آبی هستند، اظهار کرد: مهمترین تنش در طبس است که حفر و تجهیز چاه برای حل مشکل این شهر در دستور کار قرار گرفت.

 

وی افزود: از 8 حلقه چاه متعهد شده تاکنون هفت حلقه چاه حفر شده و پنج حلقه چاه در مدار بهره برداری قرار گرفته و کسری آب سد نهرین به علت کمبود بارندگی ها از این طریق تاحدودی مرتفع و جبران شده است.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با بیان اینکه از هزار و 769 روستای استان بالغ بر هزار و 100 روستا دارای شبکه آبرسانی هستند و ۴۵۰ روستا با ۲۸ تانکر آبرسانی می شود.

 

به گفته وی ۲۸۴ روستا فاقد تاسیسات آبرسانی است و ۱۰۹ روستا هم با جمعیت 31 هزار نفر دارای تنش آبی در فصل گرم سال بوده که آبرسانی سیار می شود.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با اشاره به این مهم که 22 پروژه تنش آبی و آبرسانی اضطراری در دست اجرا است، گفت: 46 هزار متر مکعب مخزن در حال ساخت است و حفر، تجهیز و احیای 23 حلقه چاه و 150 کیلومتر خط انتقال نیز در دستور کار قرار دارد.

 

دوستی از عقد دو قرارداد با قرارگاه جهاد آبرسانی امام حسن مجتبی (ع) از سال ۱۴۰۰ خبر داد و تأکید کرد: در قرارداد اول با ۲۵۶ میلیارد تومان ۱۱۰ روستا و در قرارداد دوم با ۶۵۰ میلیارد تومان ۴۵۰ روستا آبرسانی می شوند که بر اساس برنامه زمانبندی تا سال ۱۴۰۴ همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار آبرسانی می شوند.

 

وی از وجود ۵ شهر بیرجند، آرین شهر، قاین، فردوس و طبس در وضعیت تنش آبی خبر داد و گفت: برای تامین آب بیرجند ۲ حلقه چاه جدید حفر شده و چندین حلقه چاه نیز مهندسی مجدد انجام شده است.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی در این جلسه با اشاره به کاهش 31 میلی متری بارندگی در استان نسبت به میانگین بلندمدت و افت 26 سانتی متری افت مخازن زیرزمینی به صورت سالانه افزود: با وجود خشکسالی و کاهش نزولات جوی شاهد کاهش ۲۴ درصدی آبدهی دشت های استان هستیم.

 

دوستی از نیاز استان به تامین ۲۵۰ لیتر در ثانیه به افزایش ظرفیت تأمین آب در استان خبر داد و گفت: میزان نیاز به تامین آب در زمان پیک مصرف در استان ما ۳۸ درصد که از نرم کشوری که ۲۵ درصد است بالاتر قرار دارد.

 

وی افزود: ۸۸ درصد مصارف در بخش کشاورزی، ۳ درصد در بخش صنعت و ۹ درصد در بخش شرب مصرف می شود.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی به تامین آب استان از طریق ۳۸۴ حلقه چاه اشاره کرد و گفت: 25 درصد آب تولیدی معادل ۲۵ میلیون مترمکعب آب شیرین سازی می شود که ۷ درصد معادل 6 میلیون متر مکعب نیاز اضطراری به افزایش ظرفیت شیرین سازی در استان است.

 

دوستی آمار آب بدون درآمد شرکت را ۴۱ درصد عنوان کرد و افزود: از این میزان ۲۷.۵ درصد مربوط به هدررفت واقعی آب است در حالی که میانگین کشور در این بخش ۲۳ درصد می باشد.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر از ۱۲ هزار کیلومتر از خطوط انتقال و توزیع 2هزارو 100 کیلومتر فرسوده است، گفت: از ۲ هزار و ۱۰۰ کیلومتر دچار فرسودگی حدود ۴۵۰ کیلومتر دچار تعدد اتفاق است و با توجه به حجم بالای هدررفت آب، اولویت اول برای اصلاح شبکه می باشد.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی از پیش بینی وجود 6 هزار انشعاب و مصارف غیرمجاز بر اساس تحلیل تولید و مصرف خبر داد و گفت: پیش بینی می شود ۱۳ میلیون مترمکعب آب مربوط به مصارف غیرمجاز بوده و هدر می رود.

 

به گفته وی در ابتدای فصل گرما 13 میلیون متر مکعب معادل 6 هزار انشعاب بابت آبیاری فضای سبز، آب مورد استفاده برای دام، مصارف غیرمجاز از چرخه تولید خارج می شود که می‌تواند مصارف متعارفی داشته باشد.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی از شناسایی ۱۰۰ انشعاب غیرمجاز از ابتدای سال تاکنون خبر داد و تأکید کرد: این آمار در سال گذشته ۱۸۸ مورد بوده است.

 

معاون بهره برداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی هم به بیان اقدامات شرکت برای توسعه پروژه فاضلاب در سطح استان اشاره کرد و از اجرای پروژه فاضلاب در چهار شهر بیرجند، فردوس، سربیشه و قاین خبر داد.

 

علی هاشم آبادی به پیشرفت ۹۵ درصدی پروژه فاضلاب بیرجند اشاره کرد و گفت: در قاین اجرای شبکه های جمع آوری فاضلاب در ماه جاری آغاز می شود.

 

وی با بیان اینکه پروژه فاضلاب فردوس نیز ۳۲ درصد پیشرفت دارد، افزود: پروژه  فاضلاب در سربیشه نیز پیشرفت ۷۰ درصدی دارد و ساخت تصفیه خانه نیز به سرمایه‌گذار واگذار شده است.

 

هاشم آبادی از اجرای ۳۵ کیلومتر شبکه جمع آوری فاضلاب در استان در سال گذشته خبر داد و گفت: از این میزان ۱۵ کیلومتر در بیرجند اجرا شده که ۷ کیلومتر آن مربوط به مهرشهر است.

 

وی با بیان اینکه ۶ کیلومتر از شبکه جمع آوری ۶۴ کیلومتری مهرشهر باقی مانده است، افزود: میران باقیمانده تا پایان سال به اتمام می رسد.

 

 

 

کد خبر 1274752

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha