اختصاص ۱.۵ میلیارد تومان به دانشنامه دفاع مقدس خراسان جنوبی

فلاحی از اختصاص یک و نیم میلیارد تومان طی سه سال برای اجرا،تدوین، افزایش کیفیت و غنای دانشنامه دفاع مقدس خراسان جنوبی خبر داد.

غلامرضا فلاحی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی با اشاره به تخصیص یک و نیم میلیارد تومان طی سال های ۱۴۰۱،۱۴۰۰ و ۱۴۰۲ برای انجام اقدامات لازم و افزایش کیفیت دانشنامه دفاع مقدس استان، اظهار کرد: این رقم در شورای هماهنگی حفظ آثار مصوب شد.

 

وی افزود: در سال ۱۴۰۰ رقم اختصاص یافته محقق و بالغ بر ۵۰۰ میلیون تومان برای تسریع کار و افزایش کیفیت و غنای دانشنامه دفاع مقدس تخصیص یافت.

 

فلاحی با بیان اینکه تخصیص یک میلیارد تومان باقی مانده برای تحقق این مهم در دستور کار است، ابراز امیدواری کرد: با تخصیص اعتبارات بتوان مداخل غنی در حوزه دفاع مقدس تولید کرد.

 

وی با بیان اینکه در زمینه تدوین دانشنامه استانی دفاع مقدس تاکنون ‌یک هزار و ۸۶۰ مدخل شناسایی و جمع‌آوری شده است، افزود: این مداخل جمع آوری شده به مرکز ارسال و پس از ارزیابی بیش از ۷۰۰ مدخل مورد تأیید قرار گرفت و از آنجا که شهرستان ها هم که به نوعی در دفاع مقدس نقش داشتند پای کار آمده و از ظرفیت دستگاه‌های اجرایی، نیروهای نظامی و انتظامی در اجرای این مهم استفاده می شود.

 

به گفته فلاحی تعداد مداخل مربوط به خراسان جنوبی در دوران دفاع مقدس در قالب چهار گروه نظامی،‌ شهدا، فرهنگی و اجتماعی جمع آوری شده است.

 

وی با اشاره به اهمیت وافر دانشنامه دفاع مقدس، خروج آثار فرهنگی مانند تئاتر و ...از دل دانشنامه و کتاب های حوزه دفاع مقدس را نشان از اهمیت آن عنوان کرد و افزود: از دل و متن مقالات؛ کتاب‌های ارزشمند و فاخری در خصوص تاریخ شفاهی، خاطرات رزمندگان، شهدا و ... تولید می شود.

 

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان جنوبی با بیان اینکه برای انجام این مهم نیاز به افرادی با رزومه علمی بالا می باشد، گفت: نمی‌توان به صورت مبتدی به موضوعات مقاله پرداخت و باید از افراد با رزومه علمی بالا مانند اساتید دانشگاه بهره برد.

 

سرهنگ فلاحی با اشاره به این مهم که هر چه اعتبار بیشتر باشد غنای دانشنامه بیشتر خواهد بود، یادآور شد: هزینه ای که اکثر نویسندگان برای نگارش و تدوین دانشنامه دریافت می کنند بسیار ناجیز بوده و با هدف ادای دین به شهدا و دفاع مقدس و به صورت دلی پای کار هستند.

 

وی گریزی به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر تهیه دانشنامه دفاع مقدس در کل کشور زد و گفت: دانشنامه تهیه و تدوین شده باید مدخل، مرجع و مستند باشد تا نسل جوان و نیروهای علاقمند به مباحث دفاع مقدس برای شناخت فرهنگ ایثار، مقاومت، شهادت و...، بتوانند از آن کمک بگیرند.

 

وی با بیان اینکه دانشنامه به عنوان کتاب مرجع در اختیار نسل جوان قرار می گیرد، یادآورشد: از توان پیشکسوتان دفاع مقدس و اساتید دانشگاه ها در این مهم استفاده می شود.

 

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان جنوبی با اشاره به این مهم که نگارش و تدوین دانشنامه از ۴ تا ۵ سال گذشته آغاز شده است، گفت: موضوعات و مداخل آن شناسایی شده و هرچه به جلو می رویم مداخل و موضوع مقالات جدیدتری احصا می شود.

 

به گفته فلاحی تاکنون ۱۹۰ مقاله به مرحله نگارش رسیده و برخی ارزیابی و تعدادی هم برای ارزیابی به تهران ارسال شده‌است.

 

وی با بیان اینکه مداخل و مقالات برای ارزیابی به مرکز ارسال می شود، افزود: تاکنون ۷۰۰ مدخل مورد تأیید قرار گرفته و برای هر مدخل پرونده علمی شکل می گیرد و بر اساس پرونده های علمی، نگارش مقاله انجام و در نهایت به نسخه یک، دو و سه دانشنامه تبدیل می شود و شهرستان‌ها، دستگاه های اجرایی، نیروهای نظامی و انتظامی در آن نقش دارند.

 

 

 

کد خبر 1274988

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha