حجت الاسلام والمسلمین سلیمان پورابراهیم، مسئول دبیرخانه کانون های مساجد گیلان در مصاحبه با خبرنگار شبستان، اظهار داشت: هیئت هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در سال 1371 در جهت احیای نقش واقعی مساجد با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تأسیس شد.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون کانون های فرهنگی، هنری مساجد به عنوان نماد مقابله با تهاجم فرهنگی به صورت فعال در خط مقدم مبارزه با جنگ نرم دشمنان قرار دارد.
حجت السلام پورابراهیم با بیان اینکه مساجد از کانونهای مهم اجتماعی و مردمی کشور محسوب میشوند، ادامه داد: در واقع مساجد به فراخور نفوذ و اعتباری که در میان اقشار مختلف مردم دارند توانایی بالایی در فرهنگ سازی و ترویج اصول مدنی دارند.
410 کانون فرهنگی و هنری و 15 کانون تخصصی در مساجد گیلان فعالیت می کنند
وی آموزش قرآن و احکام را از سرفصل اصلی برنامه های کانون های مساجد عنوان کرد و ابراز داشت: باید خدا باوری و اعتماد به نفس را در بین اعضای کانون های مساجد تقویت کرد و برنامه های کانون ها را با هدف اشاعه فرهنگ قرآنی و دینی در جامعه برگزار کرد.
این کارشناس مذهبی اظهار داشت: در حال حاضر 410 کانون فرهنگی و هنری و 15 کانون تخصصی در مساجد سراسر گیلان فعال است که با فرا رسیدن اوقات فراغت تابستان بیش از 2 هزار کلاس آموزشی را در زمینه های علمی و مذهبی در مساجد استان دایر کرده اند.
وی افزود: بیش از 30 هزار جوان و نوجوان گیلانی از کلاس های کانون های های فرهنگی- هنری مساجد در سال جاری استفاده می کنند.
پرورش انسان ها رسالت اصلی دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد است
حجت الاسلام پورابراهیم در خصوص آثار و برکات مساجد در روح و جسم انسان ها، تصریح کرد: بزرگترین نعمت، نعمت هدایت است و اهل مسجد از این نعمت برخوردارند، طهارت جسمانی و طهارت روحانی از آداب ورود به مسجد است و ما باید با منش و رفتار خود این آموزش ها را به اعضای کانون های مساجد منتقل کنیم.
وی با اشاره به اینکه تربیت انسان ها رسالت اصلی دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد است، خاطرنشان کرد: کار فرهنگی اصیل در مسجد از مجموعه برنامه های تربیتی هدفمند، ابزارمند و روش مند است.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان با بیان اینکه مدیریت فرهنگی جامعه به ویژه برنامه ریزی کانون های فرهنگی، هنری مساجد باید حول محور مقابله با جنگ نرم دشمنان باشد، گفت: مسئولان باید در این زمینه بیش از پیش از کانون های فرهنگی، هنری مساجد که نماد بارز مدیریت بسیجی و اسلامی هستند، حمایت کنند.
مسجدها با شیوه ها و ابزار نوین، رسالت دینی خود را انجام دهند
وی اظهار کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور نقش موثری در جذب جوانان به فعالیت های فرهنگی در این مکان مقدس دارند و با توجه به رویکرد دینی کشور حضور نیروهای متعهد و دلسوز می تواند در پیشبرد برنامه های فرهنگی و هنری در کشور نقش به سزایی ایفا کند.
حجت الاسلام پورابراهیم با اشاره به ضرورت اسفاده از ابزار نوین آموزشی در کانون های فرهنگی هنری، گفت: رونق و شکوفایی مسجد در ایجاد و تداوم فرهنگ دینی بسیار مؤثر است،بنابراین لازم است مسجدها با شیوه ها و ابزار نوینی، رسالت دینی خود را انجام دهند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 300 ائمه جماعات در کانون های مساجد ارتباط تنگاتنگی با اعضای کانون های مساجد دارند، افزود: علاوه براین 50 روحانی در گیلان مسئول کانون های فرهنگی، هنری مساجد هستند.
مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان با تاکید براینکه برنامه های کانون های مساجد باید با محوریت ائمه جماعات مساجد شکل گیرد، خاطرنشان کرد: در واقع روحانی مسجد نقش مهمی را در هدایت و جذب جوانان دارد و می تواند در برگزای برنامه ها راه و هدف را مشخص کند.
پایان پیام/
نظر شما