شهر قم در سوگ حضرت معصومه(س)سراسر ماتم و عزاست

همزمان با سالروز شهادت حضرت فاطمه معصومه (س) شهر مقدس قم سراسرماتم وعزا شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم،‌ همزمان با سالروز رحلت شهادت گونه حضرت  معصومه (س) شهر مقدس قم یکپارچه در سوگ و عزاست و در گوشه و کنار این شهر مراسم‌های عزاداری برپا شده است.

اماکن مذهبی از جمله مساجد، حسینیه ها، تکایا، دفاتر حضرات آیات عظام مراجع تقلید و صحن های حرم مطهر بانوی کرامت(س)، میدان آستانه، خیابان های منتهی به حرم مطهرنیز هم اکنون مملو از جمعیت عزادار است.

شب گذشته مراسم سوگواری شب شهادت کریمه اهل‌بیت(س) با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی و مداحی سید رضا نریمانی و مهدی رسولی در حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار شد.

ازاولین ساعات صبح امروز نیز دسته های سینه زنی از نواحی مختلف شهر قم به سمت حرم مطهر کریمه اهل بیت(ع) حرکت کرده و سخنرانان ومداحان با خطابه ومدیحه سرایی گوشه ای از زندگی حضرت معصومه (س) را برای سوگواران بیان می کنند.

 صبح امروز نیز دسته عزاداری خادمان آستان مقدس کریمه اهل بیت (س) از بیت النور به سمت حرم بانوی کرامت عزاداری کردند.

همچنین مراسم جاروکشان خادمان  صبح  امروز در صحن امام رضا (ع) برگزار شد.

درحال حاضر نیز حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) پذیرای گروه کثیری از زائران و شهروندان عزادار قم است که درقالب دسته های سینه زن وزنجیرزن جهت عزاداری وارد حرم حضرت معصومه (س) می‌شوند.

مراسم شام شهادت کریمه اهل بیت (ع) نیز امشب با سخنرانی آیت الله میرباقری عضو مجلس خبرگان رهبری و مداحی حاج سید مهدی میرداماد در شبستان امام خمینی (ره) حرم مطهر برگزار می‌شود.

حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها دختر امام کاظم علیه‌السلام و خواهر امام رضا علیه السلام است. آن بانو پس از حضرت فاطمه و حضرت زینب سلام الله علیهما با فضیلت ترین بانوان خاندان اهل بیت علیهم السلام می‎ باشد. مرقد ایشان در شهر قم واقع است و در روایات بر فضیلت زیاد زیارت ایشان تاکید شده است.

حضرت معصومه سلام الله علیها از زنان عالم و محدث بود و روایات متعددی از طریق ایشان در کتب حدیث شیعه و اهل سنت آمده است.

بر اساس پاره ای از روایات، لقب «معصومه» از سوی امام رضا (ع) به این بانوی والامقام داده شده است. علامه مجلسی (ع) در این باره می‌گوید: امام رضا (ع) در جایی فرمود: «هرکس معصومه را در قم زیارت کند، مانند کسی است که مرا زیارت کرده است».

روایت شده است که حضرت امام صادق (علیه السلام) به گروهی از مردم ری که به دیدنشان رفته بودند خبر دفن یکی از نوادگانشان را در قم دادند و در فضیلت زیارت مرقد آن بانو تأکید نمودند.

هنگامی که یکی از محدثان برجسته قم، به نام سعد بن سعد به محضر مقدس امام رضا (علیه السلام) شرفیاب می شود، امام هشتم خطاب به ایشان می فرماید: ای سعد! از ما در نزد شما قبری است. سعد می گوید: فدایت شوم! آیا قبر فاطمه دختر موسی بن جعفر (علیهما السلام) را می فرمایید؟ می فرماید: آری، هر کس او را زیارت کند، در حالی که به حق او آگاه باشد، بهشت از آن اوست.

همچنین از امام جواد (علیه السلام) نقل شده که فرمود: هر کس عمه ام را در قم زیارت کند، بهشت از آن اوست.

یکی از ویژگیهای حضرت معصومه (س)، ورود زیارتنامه ای از سوی معصومان (س) درباره ایشان است که پس از حضرت فاطمه زهرا (س)، او تنها بانوی بزرگواری است که زیارت مأثور دارد. بانوان برجسته ای چون: آمنه بنت وهب، فاطمه بنت اسد، خدیجه بنت خویلد، فاطمه ام البنین، زینب کبری، حکیمه خاتون و نرجس خاتون که هیچ شک و تردیدی در مقام بلند و جایگاه رفیع آن ها نیست، هیچ کدام زیارت مأثور از سوی معصومان (س) ندارند و این نشان دهنده مقام والای حضرت معصومه است.

کد خبر 1730491

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha