حفاظت از آثار تاریخی باید به فرهنگ عمومی تبدیل شود

مرادی نراقی با اشاره به اهمیت حفاظت از آثار تاریخی، گفت:حفاظت و حراست از آثار تاریخی باید به فرهنگ عمومی تبدیل شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان مرکزی، محمود مردادی نراقی امروز (۲۸ اسفند) در نشست خبری با اصحاب رسانه، به ارائه گزارشی از فعالیت های این سازمان در بخش های مختلف پرداخت و گفت: استان مرکزی به لحاظ تاریخی با توجه به اینکه در فلات مرکزی ایران قرار دارد در یکی از تاریخی ترین نقاط ایران است و ذخیره گاه زیستی کشور عزیزمان  محسوب می شود و بیشترین تاریخ و تمدن را دارد.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی، اضافه کرد: یک چهارم از شخصیت ها بنام و مطرح کشور همچون امیر کبیر، دکتر حسابی، پروین اعتصامی، دکتر قریب، ... و در راس آنها امامین انقلاب از خطه  استان مرکزی هستند.  

وی با بیان اینکه ما در استانی هستیم که به لحاظ تاریخی، شخصیتی و طبیعی پیشینه بسیار خوب و ارزشمندی داریم، خاطر نشان کرد: تالاب میقان، کوه ها و غارها، طبیعت بکر، روستاهای تاریخی و  تنوع بسیار خوب و طبیعی است که اینها استعداد های بسیار خوبی برای استان هستند که می تواند مقصد گردشگران باشند.  

این مقام مسئول با بیان اینکه ۹۱۵ اثر تاریخی و غیر منقول در استان مرکزی ثبت شده است، خاطر نشان کرد:  آثار بسیاری داریم که هنوز ثبت نشده اند که در حال انجام هستند.  

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی ادامه داد: ۱۷ اثر منقول ثبتی در سال جدید ثبت شده، ۲۹ اثر طبیعی و ۷۴ اثر ناملموس نیز ثبت شده اند.  


وی با بیان اینکه ایام نوروز یکی از مهمترین زمان ها برای این اداره کل است که بتوانیم توانمندی های استان را به نمایش بگذاریم و صنعت گردشگری را فعال کنیم، گفت: شعار ما در سال جدید این است که استان مرکزی را از محل عبور گردشگران به محل حضور تبدیل کنیم.  


مرادی نراقی خاطر نشان کرد: ما در تلاش هستیم که افرادی که از مناطق مختلف استان عبور می کنند با جاذبه های گردشگری استان آشنا کنیم تا استان با این همه جاذبه طبیعی، فرهنگی و دینی از محل عبور به مقصدی برای حضور گردشگران تبدیل شود چرا که استان مرکزی متاسفانه تا کنون مقصدی برای گردشگران نبوده است.  


این مقام مسئول اظهار داشت: احیای صنعت گردشگری و حفاظت از آثار تاریخی از مهمترین اهداف سازمان است.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی با بیان اینکه ۳۳ نوروزگاه را در کل استان پیش بینی کردیم، گفت: از یک تا سه نوروزگاه در شهر های استان وجود دارد.  

وی با بیان اینکه سال گذشته حدود ۱۸۰ هزار مسافر در استان داشتیم، خاطر نشان کرد: امسال به دلیل تقارن با ماه رمضان احتمال کمتر شدن تعداد مسافران هست.  

مرادی نراقی با بیان اینکه موزه ها مراکز تاریخی و گردشگری از ساعت ۹ تا ۶ بعد از ظهر باز و آماده پذیرش گردشگران است، گفت: این اماکن تنها در روز طبیعت تعطیل هستند. 

این مقام مسئول با بیان اینکه حفاظت از آثار تاریخی یکی از سخت‌ترین کارها است که وزارتخانه برای این مهم برنامه و دستورالعمل دارد، گفت: حفاظت از آثار تاریخی باید به فرهنگ عمومی تبدیل شود و همه باید برای حفاظت از آثار تاریخی، ملی و مذهبی بسیج شوند تا بتوانیم تاریخ و فرهنگ خود را حفظ کنیم.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همچنین با تاکید بر اینکه رسانه ها رسالت خطیری در این راستا دارند، گفت: حفاظت از آثار تاریخی باید همواره در دستور کار باشد و همه اقشار و افراد جامعه علاوه بر شناخت آثار تاریخی، فرهنگی و دینی در راستای حفظ و حراست از آن تلاش کنند.

وی با تاکید بر اینکه فرهنگ و تمدن ایرانی با اسلام در تضاد نیست، ادامه داد: اسلام بسیار به تاریخ و فرهنگ ارزش می گذارد و شاهد این مدعا، حضور رهبر معظم انقلاب در تخت جمشید و بازدید از این مجموعه تاریخی با شکوه است.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: ایرانی ها از اقوامی بودند که زود اسلام را پذیرفت و تا جایی پیش رفت که اسلام از ایران گسترش یافت، ما ایرانی ها قبل از اسلام به مفاهیمی همچون راستگویی عدالت و... پی بردیم که همین  اصول سبب پذیرش اسلام شد.  

کد خبر 1755377

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha