جزئیات اسکان زائران ایرانی در حج ۱۴۰۴

در خصوص اسکان زائران در ۵۷هتل مکه و ۱۹هتل مدینه باید گفت که سرانه هر زائر حدود ۴متر می باشد که این شرایط نسبت به دستورالعمل اعلامی (تصریح) وزارت حج عربستان استاندارد "بالاتری" دارد، و سازمان حج و زیارت سعی کرده در راستای رفاه حال زائران بیت الله، با برنامه ریزی دقیق فضایی مناسب‌تر را برای هموطنان تخصیص دهد و حتی طبق برنامه ریزی صورت گرفته در حج آتی هیچ اتاق ۵تخته‌ای نخواهیم داشت و بیش از ۴نفر در اتاق‌های هتل اسکان پیدا نخواهند کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج و زیارت؛ فرایند انعقاد قرارداد اسکان در مکه مکرمه و مدینه منوره یکی از مقدمات حساس و زمان‌بر عملیات حج است که هرساله باتوجه محدودیت ظرفیت هتل های کشور میزبان و شاخص‌های سختگیرانه ایران برای انتخاب محل اسکان زائران کشورمان در رقابت با دیگر کشورهای مسلمان، پیش روی مسئولان سازمان حج و زیارت قرار دارد.

بطور کلی زائران کشورمان مدت زمان ۵شبانه روز را در مدینه منوره و الباقی ایام را در مکه حضور دارند که میانگین مدت سفر ایرانیان در حج۱۴۰۳ حدود ۳۳روز می باشد.

کمیسیون مسکن حج و زیارت با اقدامات کارشناسی و بررسی های صورت گرفته توانست قرارداد اجاره ۵۷هتل در مکه و ۱۹هتل در مدینه منوره را برای حج آتی نهایی کند و بر همین اساس گروه بندی قیمتی نیز مطابق شرایط و کیفیت هتل ها صورت گرفت و زائران به انتخاب کاروان مبادرت کردند.

اما نکته‌ای که زائران باید بدانند این است که سرانه اسکان، تغذیه و تدارکات، کیفیت غذا و حمل و نقل کلیه زائران در یک سطح مشابه است و تفاوت قیمتی گروه های مختلف صرفا مرتبط با عمر بنا و سطح کیفی هتل‌ها می‌باشد و در بقیه خدمات کلیه زائران خدمات یکسان دریافت می‌کنند.

در خصوص سرانه اسکان هتلی نیز باید گفت که در مکه مکرمه و مدینه منوره حدود ۴متر برای هر زائر درنظر گرفته شده و این درحالی ست که شرایط زائران ایرانی نسبت به دستورالعمل اعلامی (تصریح) وزارت حج عربستان استاندارد بالاتری دارد و سازمان حج و زیارت سعی کرده در راستای رفاه حال زائران بیت الله، با برنامه ریزی دقیق فضایی مناسب را برای هموطنان تخصیص دهد و حتی برای حج آتی اسکان در هیچ اتاق ۵تخته‌ای پیش بینی نشده و بیش از ۴نفر در اتاق‌های هتل اقامت نخواهند داشت.

زائران باید بدانند به لحاظ کمی و کیفی هتل های مکه از هتل های مدینه مطلوب تر می باشند چراکه در مدینه منوره تعداد زیادی از هتل های قدیمی به منظور نوسازی تخریب شده و هنوز جایگزین آنها به بهره‌برداری نرسیده است، بنابراین تعداد هتل های مناسب، کمتر از مکه می باشد اما دست اندرکاران سعی کرده اند هتل های استاندارد و البته نزدیک حرم را اجاره کنند.

در مکه نیز هتل های مناسبی برای زائران ایرانی تدارک دیده شده و همه آنها به سیستم حمل و نقل شهری متصل می باشند تا زائران در طول ۲۴ساعت بدون دغدغه بتوانند به مسجدالحرام مشرف شوند و در آخر این نکته مهم را باید بدانیم که قالب هزینه های سفر حج ارزی می‌باشد و بخش اعظم آن نیز مربوط به اسکان است که حدود ۶۰درصد هزینه ها را شامل می شود.

کد خبر 1808765

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha