حوزه علمیه خواهران پیشتاز عرصه پژوهش و تحقیق است

معاون پژوهش مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران با اشاره به نقش حوزه های علمیه خواهران در عرصه تحقیق گفت: حوزه علمیه خواهران پیشتاز عرصه پژوهش و تحقیق است.

به گزارش خبرنگار شبستان، محمود خالقی،‌ معاون پژوهش مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران در همایش تقدیر از برگزیدگان جشنواره علامه حلی استان تهران گفت: در آیات پایانی سوره آل عمران خداوند می فرماید: در خلقت آسمان و زمین و رفت و آمد شب و روز نشانه هایی برای صاحبان عقل است.

وی ادامه داد: خداوند در توصیف اولالباب و صاحبان عقل می فرماید: سیره عملی این افراد دین است که دائم در حال ذکر و یاد خدا و تفکر در آفرینش وی هستند. نتیجه این ذکر و تفکر این است که به خداوند عرضه می دارند که خدای خلقت تو باطل و بیهوده نیست و تو پاک و منزه ای پس ما را از عذاب آتش نگاه دار.

خالقی با بیان اینکه در طول تاریخ زنان در بحث های حوزوی و تحصیلات حوزه دین نقش موثری داشته اند گفت: تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی عمدتاً تحصیل دینی خواهران به امکانات و انگیزه های شخصی آنان بستگی داشت و مدارس علمیه خواهران به شدت محدود بود و تحت عنوان مکتب فعالیت می کردند.

وی با اشاره به بزرگان حوزه علمیه خواهران گفت: 28 بهمن سالروز یکی از بزرگان حوزه های علمیه خواهران یعنی مرحومه طاهایی است که حدود نیم قرن قبل به تاسیس مکتب نرجس مشهد همت گماشت و در سطوح مختلف علمی و مدیریتی فعالیت های عظیمی انجام داد.

معاون پژوهشی حوزه های علمیه خواهران تاکید کرد: بعد از پیروزی انقلاب با فرمان امام دو سه مکتب با یکدیگر تلفیق شدند و جامعة الزهرا را براساس تقوا و اخلاص تشکیل دادند در حقیقت امام باغبان شجره طوبی حوزه های علمیه خواهران است.

وی با اشاره به نقش حوزه های علمیه در عرصه پژوهش گفت: از ابتدای تشکیل حوزه های علمیه علاوه بر برنامه های آموزشی بر پژوهش نیز تاکید می شده است به طوری که علاوه بر در نظر گرفتن واحدهای درسی روش تحقیق در بسیاری از دروس تکلیف پژوهشی نیز در نظر گرفته شده بود.

خالقی افزود: تمام مدارس خواهران معاون پژوهش داشته اند و دارند برنامه ریزی در زمینه محتوا و اجرا باعث شد که حوزه های علمیه خواهران در بخش پژوهش نسبتاً موفق تر از حوزه های برادران شوند و می توان گفت: حوزه های علمیه پیشتاز عرصه تحقیق و پژوهش است.

معاون پژوهش حوزه های علمیه خواهران دهه اول عمر مدیریت حوزه های علمیه خواهران را دهه تثبیت و فرهنگسازی جایگاه پژوهش نامید و گفت: اخیراً با رهنمودهای مقام معظم رهبری ماموریت های جدیدی به حوزه های علمیه خواهران محول شده است.

وی با اشاره به نظرات مقام معظم رهبری در مورد حوزه های علمیه خواهران گفت: ایشان در سفر اخیر خود به قم نقش عظیم حوزه های علمیه خواهران را یادآور شدند و تربیت هزاران عالم، پژوهشگر، فقیه و فیلسوف از دستاوردهای حوزه های علمیه خواهران دانستند البته تاکید کردند که همه خواهران بنا نیست که به قله های بلند اجتهاد برسند بلکه تعدادی هم باید معارف دینی را یاد بگیرند و به عنوان مبلغ در سطح کشور و جهان مشغول شوند.

خالقی تصریح کرد: ما به عنوان مخاطبان اصلی مقام معظم رهبری در بحث تحول اجتهاد و تولید علم باید خود را موظف به ماموریت هایی که ایشان بر عهده حوزه های علمیه خواهران می گذارند بدانیم و با تمام قوا در حوزه پژوهش قدم برداریم.

همایش تقدیر از برگزیدگان جشنواره علامه حلی استان با حضور حجت الاسلام الاسلام والمسلمین علی‌اکبر صادقی رشاد، عضو شورای عالی حوزه، حجت الاسلام سیدعلی عماد، معاون پژوهش مرکز مدیریت حوزه علمیه قم و حجت الاسلام جمشیدی، مدیر جدید مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران با معرفی 36 نفر از خواهران و برادران برگزیده امروز در دانشگاه پیام نور برگزار شد.

پایان پیام/

 

کد خبر 20974

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha