به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، محمدرضا عطارزاده، مشاور وزیر نیرو، در آیین افتتاحیه سمینار بینالمللی مهندسی رودخانه که در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، گفت: این هسته علمی در صورت تشکیل میتواند مرجعی برای پاسخگویی در خصوص مسائل و مشکلات رودخانه کارون باشد.
وی با بیان اینکه مدیران متخصص ما در تلاشند از بهترین منابع خدادادی به شایستهترین نحو استفاده کنند، افزود: با ایجاد چند بحران آن هم در مسائل پیچیدهای مانند آب، با واکنشهایی مواجه میشوند که احساس میکنند تحت فشار هستند و نمیتوانند ادامه دهند.
وی با بیان اینکه مسئولان و مدیران نظارتی در سطح کشور باید متخصصان ما را تشویق کنند، ادامه داد: مدیران اجرایی توسط دستگاههای نظارتی در سطح کلان باید مورد حمایت قرار گیرند و فعالیت های علمی و گام های محکم در مسیر اجرا توسط متخصصان و محققان بردارند و اگر میخواهیم تحریم ها را کنار بزنیم باید به دور از جار و جنجال سیاسی کار خود را در فضای علمی پیش ببریم.
دکتر سید جعفر حجازی، استاندار خوزستان، نیز در این مراسم تصریح کرد: متولیان برگزاری سمینار مهندسی رودخانه باید از نتایج تحقیقاتی آن استفاده کنند و دستاوردهای آن به منزله چراغ هدایت برنامهریزی در حوزه رودخانه تلقی شود.
وی با بیان اینکه متولیان و برگزار کنندگان وظیفه دارند زمینه اجرایی شدن نتایج تحقیقات را فراهم کنند، نباید مقالهای مفید ارائه اما اجرایی نشود و به کار نیاید، خواستار نگاه جدیدی به موضوع رودخانه شد و اضافه کرد: شرایط اقلیمی، نیاز به آب، گوناگونی مصارف و علم ما به رودخانه تغییر کرده و کنفرانس علمی مهندسی رودخانه پاسخی به سؤالات و ابهامات ما در این حوزه است.
وی با اشاره به اینکه شرایط امروز کارون با 10 سال پیش متفاوت است و مدلهای 10 سال گذشته قابل استفاده برای مهار این رودخانه نیست، عنوان کرد: سیلابها و آبگرفتگیهایی که امروز در بسیاری شهرها و مناطق کشور، شهری و روستایی و حتی مزارع رخ میدهد و عادی شده، در گذشته به فواصل زیاد بود اما در سالهای اخیر با دورههای کوتاه و متناوب شاهد آن هستیم و این نشان میدهد که باید علم ما در مهندسی، مدیریت و ساماندهی رودخانه به روز باشد.
دکتر حجازی، با بیان اینکه خوزستان با احداث سدها با چالشهای جدیدی مواجه شده که این سمینار و تحقیقات میتواند به این چالشها پاسخ دهد، اذعان داشت: در پنج سال اخیر که استان خوزستان با نارسایی آب و کمبود ریزشهای جوی و خشکسالی دست به گریبان بوده، مفتخریم که اعضای هیئت علمی و رؤسای دانشکدههای علوم آب و کشاورزی دانشگاه شهید چمران اعضای ثابت و اصلی ستاد خشکسالی بودهاند و همواره با نظرات علمی خود به ما کمک کردهاند.
پایان پیام/
نظر شما