به گزارش خبرنگار شبستان، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست خبری صبح امروز در پاسخ به سوال خبرنگار قطری درباره ارتباط خیزش های اخیر کشورهای اسلامی با انقلاب اسلامی، گفت: این خیزش ها نتیجه موج بیداری اسلامی است که در منطقه به حرکت درآمده و در برخی کشورها نیز به نتایجی دست یافته است اما باید انقلابیون توجه داشته باشند که سقوط حکام جور پایان راه نیست و آنها باید با الگوبرداری از انقلاب اسلامی ایران که به تغییرات جزیی بسنده نکرد و با رهبری امام (ره) نه تنها شاه مستبد را به زیر کشید بلکه با تغییرات در جایجای حاکمیت، همه راه را تا رسیدن به نقطه نهایی طی کرد.
وی ابراز عکلمرد حکامی چون حسنی مبارک را موجب تحکیم سلطه غرب و صهیونیست در این کشورها و تحقیر ملت های مسلمان خواند و ابزارامیدواری کرد، این تحولات منطقه زمینه های تحقق خواسته های مردم این کشورها را به دنبال داشته باشد.
زورگویان عالم به پایان خط رسیده اند
وی خیزش ملتهای منطقه را موجب عزت مسلمانان خواند و تصریح کرد: زورگویان عالم بدانند که نخواهند توانست در برابر خواسته های به حق مردم ایستادگی کنند.
وزیر ارشاد در ادامه با اشاره به فرافکنی و هجمه های بی سابقه رسانه های غربی علیه ایران پس از بیانات رهبر انقلاب اسلامی درباره ماهیت اسلامی قیامهای مردم منطقه اظهار داشت: رسانه های غربی در طول این مدت تلاش کردند تا این طور القا کنند که مردم مصر هیچ ارتباطی با مردم ایران ندارند، در حالیکه مردم مصر نسبت به اهل بیت (ع) علقه خاصی دارند و علی رغم قطع ارتباط سیاسی آنها با ما، از زمان سیدجمال الدین اسدآبادی تا به امروز پیوند عاطفی شدیدی بین ملتهای دو کشور وجود دارد.
وی قیامهای مردم منطقه را چالشهای جدی دنیای استکباری خواند و گفت: آنها در گردابی که خود آنها زمینه ساز آن بودند، گرفتار شده اند و می خواهند با هجمه ها علیه ایران خود را از این وضعیت بغرنج رهایی بخشند.
حسینی در پاسخ به سوال خبرنگاری که درباره برخورد با تئاتر هدی گابلر و لغو مجوزهای برخی از گروههای موسیقی در آستانه اجرای آنها پرسیده بود، خاطرنشان کرد: یکی از ابزارهای حفظ امنیت شغلی حمایت های مادی از هنرمندان است که امسال این حمایتها افزایش چشمگیری داشت. البته در مورد اجرا نیز ضوابط و چارچوبهایی وجود دارد که اگر هنرمندان ما آنها را رعایت کنند ما با مشکلات کمتری روبرو می شویم.
برخی می خواهند فعالیت های وزارت فرهنگ و ارشاد را ضد دینی قلمداد کنند
وزیر ارشاد افزود: اگر تخلفاتی در اجرای برنامه ها وجود داشته باشد، سازوکارهایی برای برخورد با آنها تعریف شده است و کمیته ای در وزارتخانه مسئول رسیدگی به این موارد است، اما در این شرایط برخی از رسانه ها با جنجال آفرینی به دنبال این بودند که اینطور القا کنند که وزارت ارشاد از ارزشهای دینی فاصله گرفته است.
وی ادامه داد: امسال سال پررونقی برای حوزه فرهنگ و هنر بود، مثلاً امسال 95 فیلم در حوزه سینما تولید شده است که این در تاریخ سینمای ایران بی سابقه است و نشان از افزایش ضریب امنیت شغلی دارد، البته ممکن است اشتباهاتی افتاده باشد اما برخی به دلیل اغراض شخصی و نگرش های مختلف سیاسی که دارند، ممکن است بخواهند این وقایع را محملی برای مخالفت با دولت و وزارتخانه ایجاد کند.
دولت کارها را با هم اندیشی پیش می برد
حسینی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار فاینانشیال تایمز که درباره صدور مجوز و جرح و تعدیل در کتابهای ناشران و نویسندگان پرسیده بود گفت: در مجموع ناشران و نویسندگان از عملکرد وزارت ارشاد رضایت نسبی دارند و ما تعامل خوبی با آنها داشته ایم چرا که دولت نهم و دهم دولت مردمی است که با هم اندیشی کارها پیش می برند اما اگر در مواردی اشکال وجود داشته باشد و فردی مباحث اخلاقی را نادیده بگیرد، ما نمی توانیم نسبت به این بی بندوباری ها بی تفاوت باشیم.
وزیر ارشاد در پاسخ به سوال دیگری درباره نحوه حمایت از حوزه های هنری و فرهنگی پس از هدفمندکردن یارانه ها یادآور شد: امسال حمایت های خوبی از حوزه فرهنگ و هنر داشته ایم و سال آینده نیز با افزایش اعتباراتی که دولت در نظر گرفته حمایتها افزایش خواهد یافت. البته ما برآوردی از هزینه های دستگاه های مختلف نداریم و بناست که دستگاه ها جمع بندی کرده و هزینه های خود را به ما اعلام کنند تا ما براساس این نیازها حمایت های لازم را داشته باشیم.
وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه جام جم که درباره انتقاد مسئولان کمیته «راهیان نور» از این وزارتخانه درباره عدم حمایت از این کمیته گفت: حضور وزارت ارشاد در این ستاد فعالانه است و ما بیش از گذشته به این کاروان کمک کرده ایم چرا که این طرح را کار فرهنگی موثری می دانیم که برای کشور ثمرات ارزشمندی را به همراه دارد.
وی، پرداخت 200 میلیون تومان برای خرید محصولات فرهنگی، ارسال بلوتوث های فرهنگی، اختصاص 130 هزار نرم افزار، خرید 50 میلیونی فیلم های مستند تولید شده در این حوزه را از جمله خدمات این وزارتخانه به ستاد کمیته راهیان نور خواند.
تکذیب شایعه حضور حسینی در هیئت امنا دانشگاه آزاد
وی همچنین در واکنش به سوال خبرنگاری که از وی درباره شایعه حضورش در هیئت امنای دانشگاه آزاد پرسیده بود، گفت: بر اساس مصوبه شورای انقلاب فرهنگی تنها کسانی که مسئولیت دولتی ندارند می توانند عضو این هیئت امنا باشند.
وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار چینی با اشاره به اجرای برخی از برنامه های فرهنگی و هنری از جمله اکران فیلم سینمایی «جدایی نادر از سیمین» این رویکرد را نشانه تغییر سیاست های وزارت ارشاد و ایجاد فضای باز در حوزه فرهنگ و هنر خوانده بود، گفت: مبنای فعالیت ما موازین اسلامی است و خط قرمز ما حفظ منافع ملی است و اگر افرادی به نام دفاع از مذهب و قومیت بخواهند مشکل آفرینی کنند ما برخورد قاطعانه ای با آنها خواهیم داشت.
دولت سعه صدر زیادی در برابر انتقادات دارد
حسینی در ادامه با بیان اینکه رونق حوزه فرهنگ به معنای فاصله گرفتن از ارزشها نیست متذکر شد: دولت کنونی به همه آرمانهای انقلاب اسلامی پایبند است اگر امروز در لبنان و غزه پیروزی چشمگیری را شاهد هستیم به دلیل پایبندی دولت به آرمانهای انقلاب است، البته ممکن است گاهی اختلاف نظرهایی در مورد تحمل نقد وجود داشته باشد. مثلاً رییس جمهور تاکیدهای فراوانی دارند که اگر نقدی نسبت به خود رییس جمهور هم باشد جلوگیری نشود این رویکرد نشان دهنده سعه صدری است که در دولت وجود دارد.
وی همچنین در ادامه از حضور اعضای نمایشگاه بین المللی کتاب چین در نمایشگاه کتاب تهران خبر داد و گفت: برنامه ریزی های ما به گونه ای است که کشورهای مختلف در این نمایشگاه و سایر برنامه های ما حضور جدی داشته باشند.
وزیر ارشاد در ادامه درباره تشکیل هیئت نظارت در برخی از استانها نیز گفت: نظارت بر حوزه های فرهنگی و هنری در تهران مستلزم صرف وقت زیادی است برای جلوگیری از اتلاف وقت لازم است که برخی از کارمندان این وزارتخانه آموزشهای لازم را ببینند تا کار وزارت و صدور مجوز کتاب در این استانها انجام شود و مشکلات تراکم کاری حل شود.
زمینه برای تعامل با کشورهای حاشیه خلیج فارس فراهم شود ما همکاری های فرهنگی خوبی خواهیم داشت
حسینی در پاسخ به سوال خبرنگار المنار درباره واکنش نمایندگان مجلس شورای اسلامی به هجمه های رسانه های خبری عربی و طرح کاهش روابط سیاسی با برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس اظهار داشت نمایندگان مجلس آزادانه می توانند نسبت به دولت و سیاست خارجی کشور اظهار نظر کنند. ما در مجموعه وزارت ارشاد تلاش می کنیم که همکاری با کشورهای عربی منطقه گسترده تر شود.
مثلاً امسال در هفته فرهنگی ایران در قطر به گونه ای عمل کردیم که وزیر فرهنگ قطر برای تشکر از فعالیت های ما به ایران سفر کرد همچنین در نمایشگاه کتاب قطر ما فعالیت های زیادی داشتیم و هر چه زمینه برای تعامل فراهم باشد و طرف مقابل آمادگی داشته باشد ما با آنها تعامل و روابط خوبی خواهیم داشت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص تعامل این وزارتخانه با وزارت صنایع و معادن و همچنین برگزاری نمایشگاه مد و لباس گفت: قانون برنامه پنجم توسعه از سال 90 شروع می شود و بر همین اساس اهتمام همه دستگاه ها باید به فرهنگ بیش از گذشته باشد و همه پروژه های فرهنگی بزرگ باید جهاتی فرهنگی را در نظر بگیرند، ما هم همکاری با وزارت صنایع را شروع کرده ایم در بخش مد و لباس 50 طرح را رونمایی کرده ایم.از وزارت بازرگانی و صنایع و معادن می خواهیم که کار طراحی پوشاک ایرانی اسلامی را آغاز کنند زیرا باید نیازهای پوشاک کشور از داخل رفع شود و نیازمند کشورهای دیگر نباشد.
افتتاح نمایشگاه عرضه پوشاک متناسب با موازین شرعی
وزیر ارشاد همچنین گفت: آخر این هفته نمایشگاهی برای عرضه پوشاک که با موازین شرعی هماهنگ است را افتتاح می کنیم و سال آینده بنیاد ملی مد و لباس را راه اندازی می کنیم.
حسینی درباره برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب در مصلای امام خمینی (ره) گفت: اقدامات برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب که بزرگترین رویداد فرهنگی کشور است، شروع شده است و کارهایی گرفته است ، امیدوارم در اردیبهشت سال آینده در مصلا برگزار شود.
وی افزود: امسال در سراسر کشور ما نمایشگاه کتاب برگزار کردیم که این حجم در تاریخ کشور بی سابقه است حتی در استان جدیدالتاسیس البرز نیز نمایشگاه کتاب برگزار کردیم به خاطر اینکه بار نمایشگاه کتاب کم شود. نمایشگاه کتاب های تخصصی حوزه را برای اولین بار در قم برگزار کردیم برای اینکه کتاب برای تمامی اقشار در دسترس باشد.
معرفی اعضای هیئت نظارت بر کتاب کودک و بزرگسال به شورای عالی انقلاب فرهنگی
وی در خصوص اعضای هیئت نظارت بر کتاب و معرفی آنها نیز گفت: اسامی مشخص است 5 نفر هیئت نظارت بر کتاب کودک و 5 نفر هیئت نظارت بر کتاب بزرگسال را به شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد دادیم، من امروز با دکتر مخبر صحبت کردم که این افراد را تا پایان سال مشخص کنند، اسامی افراد را بگذارید نام نبرم، زیرا خوب نیست قبل از اینکه اعلام رسمی شود من از آنها نام ببرم.
وی درخصوص یارانه های مطبوعاتی و مجوز رسانه های جدید گفت: ما یک نشست اختصاصی با مدیران مسئول نشریات درباره یارانه ها داشتیم همچنین تاکنون با مدیران خبرگزاری ها جلساتی برگزار کردیم، آیین نامه ای در دولت داریم که براساس آن مطبوعات باید کارکنند، اینکه هفته نامه است، یا ماهنامه، چندصفحه است، آیا خبرنامه است یا تحلیلی کار می کند، و منظم منتشر می شوند، این موارد مبنای کار است، این ارزیابی ها از استانها شروع می شود و در تهران بررسی نهایی صورت می گیرد و در نهایت یارانه ها تعلق می گیرد.
حسینی افزود: همه روزنامه ها علاقه مند هستند که ما یارانه های آنها را افزایش بدهیم منتهی ما هم سقف بودجه ای داریم باید محدودیت های ما را هم در نظر بگیرند، امیدوارم نمایندگان اعتبارات این بخش را افزایش بدهند و سال آینده نشریات از اعتبارات استانی نیز بهره مند شوند.
دیدار فعالان کانون های مساجد با رییس جمهوری در آینده نزدیک
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در ابتدای این نشست گفت: امروز بحث عمده این نشست بر روی عملکرد کانونهای مساجد است، با توجه به اینکه در این هفته برنامههای گستردهای در سراسر کشور به منظور تقدیر و تجلیل از فعالان مسجدی در سراسر کشور برگزار میشود.
وی افزود: قول مساعدی از رییسجمهور گرفتهایم تا در آینده نزدیک جلسهای با حضور هزار نفر از فعالان کانونهای مساجد به خدمت ایشان رسیده تا در جریان فعالیت های این مجموعه قرار گیرد چرا که توجه به مسجد مورد تاکید دولت است.
وی با اشاره به اینکه کانونهای فرهنگی هنری مساجد با 9 هزار و 400 کانون در سراسر کشور از فراگیرترین فعالیتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، ادامه داد: کانونهای مساجد از تهران تا دورافتادهترین مناطق کشور فعالیت میکنند که بنا است سال آینده 60 درصد تمرکز کانون های مساجد در روستاها باشد و در حال حاضر کانون های مساجد در همه عرصههای فرهنگی، هنری به مخاطبان خود خدمات ارایه میدهد و در واقع نوعی کادرسازی برای کشور در این پایگاهها صورت میگیرد.
اعضای کانون های فرهنگی هنری امید آینده هنر کشور
حسینی با بیان این مطلب که افرادی که در کانونهای فرهنگی هنری مساجد فعالیت میکنند، در آینده نقش خوبی را برای کشور ایفا میکنند، خاطرنشان کرد: جوانان فعال در این پایگاهها در جشنوارههای مختلفی شرکت میکنند که این نشان از ظرفیت بالای کانونهای مساجد است و بیشتر فعالیتهای این مراکز به صورت مردمی و خودجوش اداره میشوند و خیرین و دولت نیز تا حدودی این مجموعه را همراهی میکنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه در بحث مسجد دو نوع فعالیت سختافزاری و نرمافزاری وجود دارد، اظهار کرد: در برخی از نقاط کشور مانند روستاها که فاقد مسجد هستند، وزارت ارشاد با ایجاد مسجد در این مناطق در واقع پشتیبانی سخت افزاری از مساجد میکند و ایجاد کانون فرهنگی هنری و جذب جوانان و نوجوانان به این پایگاهها یک اقدام نرم افزاری است که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت می گیرد.
وی ادامه داد: خوشبختانه اعتبارات مناسبی با توجه نمایندگان مجلس شورای اسلامی به این مجموعه اختصاص یافته است و سال به سال نیز رو به افزایش است.
پیگیری رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در پیام به اجلاس نماز
حسینی ادامه داد: با توجه به اینکه مقام معظم رهبری در نوزدهمین اجلاس سراسری نماز بخش مهمی از پیامشان مربوط به مسجد بود از این رو در تمام سفرهای استانی محور حمایت از مسجد مورد توجه دولت است و علاوه بر آن استانداران استانها نیز به مساجد توجه خاصی دارند ولی در برخی از مناطق که با کمبود امام جماعت در روستاها مواجه هستیم، که از حوزه های علمیه در خواست می شود در زمینه کادرسازی و نیروسازی تلاش کند تا مردم با اعتقادات بیشتر آشنا شوند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توسعه مساجد را وظیفه دستگاههای مختلف دانست و تأکید کرد: باید دستگاه های مختلف بودجه و مکان مناسبی را برای ساخت مسجد اختصاص دهند تا برقراری عدالت فرهنگی در کشور تحقق یابد که البته ایجاد 60 درصد کانون های مساجد در روستاها از جمله این برنامه ها است تا با موازین ایجاد کانون در مناطق روستایی نزدیک شویم.
اهتمام به توسعه کیفی کانونها در کنار توسعه کمی
وی خاطر نشان کرد: تا پایان سال 84 بیش از 2 هزار و 200 کانون تنها در کشور وجود داشت که در حال حاضر شاهدیم که این تعداد کانون در کشور به بیش از 9 هزار و 400 کانون فرهنگی هنری ارتقا یافته و در کنار توسعه کمی توجه به توسعه کیفی کانونها مورد اهتمام جدی دولت است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزاری جشنوارههای مختلفی همچون محراب قلم، گلدستههای سفید، آواها و نغمهها، سرود و تواشیح، هنرهای نمایشی، قرآن را از جمله جشنوارههایی عنوان کرد که از سوی مجموعه ستاد عالی کانونهای مساجد کشور برگزار شده است.
شایان ذکر است، نشست خبری تشریح فعالیتها و عملکرد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور رسانههای داخلی و خارجی صبح امروز 15 اسفند در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
حسینی، با بیان اینکه حوزه فعالیت های وزارت ارشاد متنوع است گفت: در این هفته روز 18 اسفند سالروز تشکیل کانونهای فرهنگی هنری مساجد را داریم محور بحث امروز من در مورد کانون های فرهنگی هنری مساجد است.
سال پر رونقی در حوزه فرهنگ و هنر را پشت سر می گذاریم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مسجد محوری را از توجهات ویژه دولت عنوان کرد و گفت: یکی از مسائل مهمی که هم در دولت و هم در وزارتخانه بر آن توجه ویژه ای شده است، مسجدمحوری است.
وی همچنین خاطر نشان کرد : سال 89، سال پررونقی برای عرصه فرهنگی کشور بود، نمونه این رونق را می توان برگزاری هفت جشنواره دانست که روز سه شنبه اختتامیه جشنواره «منظومه آیات» و همچنین جشنواره «پژوهش فرهنگها» که با وقفه سه ساله امسال برگزار شد را در پیش داریم. جشنواره هایی تئاتر، فیلم، هنرهای تجسمی، شعر همه رشد قابل توجهی داشته اند که فعالانه فرهنگ و هنر نقش جدی را در برگزاری آنها ایفا کردند.
وی افزود: تنوعی که امسال در تولید فیلمهای سینمایی داشته ایم قابل توجه است و این فیلم ها به تدریج اکران می شوند و مردم آن را خواهند دید، در حوزه هنرهای تجسمی (عکس، کاریکاتور، نقاشی) رشد قابل توجهی را شاهد بوده ایم، فراگیری برنامه های جشنواره ها امسال در استانها و خارج از کشور بسیار زیاد بود، باید آمادگی را برای جهش در سال 90 ایجاد کرد.
وی با اشاره به انتقادهای صورت گرفته از وزارت ارشاد گفت: گلایه هایی را مطرح می کنند، ما فکر می کنیم که فعالیت های مثبت را به نوعی مطرح نمی کنند و می خواهند دغدغه ای را به متدینین وارد کنند که دولت به مسائل دینی توجهی ندارد.
برخلاف انتقادها محتوا و جهت گیری برنامه های فرهنگی در راستای آرمانهای متعالی انقلاب است.
وی تمرکز برنامه های دولت را بر روی برنامه های دینی خواند و گفت: هدف و تمرکز برنامه ها بر امور دینی است محتوا و جهت گیری در راستای آرمانهای متعالی انقلاب است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به فعالیت مساجد گفت: دو موضوع جدی که در مساجد باید مورد توجه قرار گیرد یکی بخش سخت افزاری ودیگری بخش نرم افزاری است، در بخش سخت افزاری ما کمبود مسجد داریم، این مسئله در وزارت ارشاد پی گیری می شود و یک شورایی تشکیل شده که وزیر مسئول آن است مکان تشکیل آن هم سازمان اوقاف است، در بخش نرم افزاری مساجد میتوان به نوع فعالیتهایی که در مساجد صورت می گیرد می شود اشاره کرد.
وی با بیان اینکه کارهایی که در زمینه مساجد صورت می گیرد موردتوجه مقام معظم رهبری است، خاطرنشان کرد: در سفرهای استانی یک محور را حمایت از مساجد قرار دادیم علاوه بر اینکه اعتبارات متمرکز برای مساجد در تهران وجود دارد، در استانها نیز استانداران دستشان برای کار پیرامون مساجد باز است.
با کمبود امام جماعت در مساجد مواجه هستیم
وی با اشاره به کمبود امامان جماعت در مساجد گفت: ما با کمبود امام جماعت مواجه هستیم و در برخی روستاها خانه های عالم ساخته شده اند، ولی امام جماعت ندارند، همانطوری که مراجع از دستگاه دولتی انتظار دارند وزارت ارشاد تدین داشته باشد، ما هم از حوزه های علمیه می خواهیم که کادرسازی کنند و نیروهایی تربیت کنند که مردم را با مسائل دینی آشنا کنند.
حسینی همچنین با اشاره به ماده ششم برنامه پنجم توسعه که در آن بر وظایف دستگاه ها در مقابل مساجد تاکید شده است، گفت: در این ماده وظایف کلیه دستگاه ها مشخص شده که اولویت همه آن است که مکان اجرای مناسب برای نماز را در نظر بگیرند. بحث هنری مساجد نیز بر عهده وزارت ارشاد گذاشته شده است که هدف آن برقراری عدالت فرهنگی در کلیه نقاط است، اگر ما می گوییم که 60 درصد بودجه برای فعالیت های فرهنگی به روستاها می دهیم، براساس همین تکلیف است، طبق برنامه پنجم توسعه یک چهارم روستاها تا پایان برنامه باید برخوردار از کانون باشند، این سقف کار است.
پایان پیام/
نظر شما