رشد 54 درصدی اعضای کانون های مساجد در گیلان

مسئول دبیرخانه نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد گیلان، از رشد 54 درصدی اعضای کانون های مساجد طی سال جاری در این استان خبر داد.

حجت الاسلام والمسلمین سلیمان پورابراهیم، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد گیلان، عصر روز گذشته(18 اسفند) در نشست خبری به مناسبت فرا رسیدن هجدهمین سالروز تاسیس ستاد عالی کانون های مساجد به تشریح اهم فعالیت های دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد این استان در سال 89 پرداخت.


وی با بیان اینکه کانون های مساجد کشور در سال 71 طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای مقابله با تهاجم فرهنگی شکل گرفت، گفت: متولی این کانون ها در سطح کشور وزارت ارشاد و در استان ها دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد بر پیکره ادارات ارشاد است که در گیلان به طور فعال از سال 75 فعالیت خود را آغاز کرد.


حجت الاسلام پورابرهیم ادامه داد: در طول این سال ها کانون های مساجد به اجرای برنامه های مختلفی با حفظ شأنیت مساجد در مقابله با تهاجم فرهنگی پرداختند.


وی با بیان اینکه در حال حاضر 200 کانون فرهنگی و هنری در مساجد استان فعالیت می کنند، تصریح کرد: در سال گذشته 22 هزار جوان و نوجوان گیلانی جذب برنامه های این کانون ها شدند که در سال جاری این رقم به 34هزار نفر رسید.

 

حجت الاسلام پورابراهیم اضافه کرد: رشد تقریبی کانون ها در سال جاری، 14 درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته و در اعضا نیز با رشد 54 درصدی مواجه بودیم.


وی در ادامه محور اصلی فعالیت کانون های مساجد را راه‌اندازی کانون، ایجاد کتابخانه در مساجد و آموزش نیروی انسانی برای مقابله با توطئه های دشمن دانست و گفت: راه اندازی این کانون ها فرصتی برای انجام فعالیت‌های فرهنگی و زیر بنایی اساسی در کشور است.

 

مسئول دبیرخانه نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد گیلان، با اشاره به تشکیل کتابخانه در کنار این کانون های فرهنگی و هنری، اذعان داشت: کتابخانه های کانون های مساجد به دو دسته کتابخانه های باز( در شبستان مساجد) و کتابخانه های بسته( دارای مکان مشخص)تقسیم می شوند.


وی تصریح کرد: در حال حاضر 134 کتابخانه در کانون های مساجد استان فعال است که از این تعداد 56 کتابخانه باز و 78 کتابخانه بسته است.


حجت الاسلام پورابراهیم، با بیان اینکه بیشترین این کتابخانه ها در کانون های رشت و توابع آن فعال هستند، اذعان کرد: از تعداد کل کتابخانه ها، 50 کتابخانه در مرکز استان و توابع آن و 84 کتابخانه هم در شهرستان ها فعالیت می کنند که 165 کتابدار در این کتابخانه ها در حال ارائه خدمات به اعضا هستند.

 

وی با بیان اینکه بیش از 10 هزار جلد کتاب در زمینه های مختلف مذهبی، فرهنگی و آموزشی طی سال جاری به کتابخانه های کانون ها اهدا شده است، اذعان کرد: بیش از یکصد میلیون کتاب های کمک درسی نیز به کانون ها اهدا شده است که این اهدا تا پایان سال ادامه دارد.

 

حجت الاسلام پورابراهیم ادامه داد: این کتاب ها به کتابخانه های مساجد، ائمه جماعات و برخی از مراکزی که با فعالیت های مسجد در ارتباط هستند، اهدا شد.


این استاد دانشگاه با اشاره به بخش اتوماسیون اداری، گفت: از ابتدای سال تا کنون در این بخش بیش از دو هزار و 500 نامه صادره و وارده داشتیم که تعداد نامه های کانون ها برای درخواست تجهیزات و یا کمک هزینه و ... یک هزار و 200 نامه بوده و مابقی نامه ها متفرقه و آزاد بود.

 

وی با اشاره به بخش اموالی دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد، گفت: اقلام اهدایی جهت تجهیز کانون ها به دو شکل است یا در خرید تجهیزات با تقبل بخشی از هزینه خرید از طریق منابع استانی با کانون ها مشارکت دارد یا به صورت مجزا با توجه به اعتبارات ستاد اقدام به خرید کالا می کند.

 

حجت الاسلام پورابراهیم اذعان داشت: مجموع اموال اهدایی و مشارکتی دبیرخانه گیلان در سال 89 به کانون های فرهنگی و هنری سراسر استان 61 دستگاه شامل تلوزیون، یخچال، رایانه، دوربین عکاسی، دی وی دی، اکو آمپلی فایر، فاکس، چاپگر، رادیو ضبط و ... برای مصارف کانون ها بود.

 

وی به برگزاری هفت جشنواره در کانون های مساجد طی سال جاری اشاره کرد و افزود: این جشنواره ها با هدف شناسایی استعدادهای بچه های مسجد و پرورش آنها برگزار می شود که ویژه اعضای کانون های مساجد است.


مشاور فرهنگی نماینده ولی فقیه در گیلان گفت: این جشنواره ها شامل شعر و قطعات ادبی که در این بخش در رشته شعر بی نقطه استان گیلان حائز رتبه برتر کشوری شد، جشنواره سرود و تواشیح که سرود این استان جزو 10 سرود برتر کشور قرار گرفت، هنرهای نمایشی(فیلم، نمایشنامه نویسی، تئاتر) که گیلان رتبه دوم بازیگری و کارگردانی را به خود اختصاص داد، قرآن(تحت عنوان مدهامتان) که نفر اول رشته ابتهال و قرائت در این جشنواره از گیلان بود.

 

به گفته وی، هنرهای تجسمی، نشریات تجربی و وبلاگ نویسی و شیوه های نوین تدریس معارف دین که برگزاری مرحله کشوری این جشنواره بر عهده گیلان است در سه ماه اول سال 90 برگزار می شود.


حجت الاسلام پورابراهیم، با اشاره به کانون های تخصصی، گفت: برخی از کانون‌های فرهنگی، هنری که در سراسر کشور فعالیت می‌کنند به عنوان کانون تخصصی معرفی شده‌اند تا دبیرخانه های استان ها را در انجام امور محوله یاری داده و فاصله بین ستاد عالی و کانون ها را کاهش دهند.


وی افزود: در حال حاضر 12 کانون تخصصی در استان گیلان فعالیت می کند که شامل کانون آموزش، پژوهش، کتابخانه ایی، مهدویت، همایش ها و مناسبت ها، ورزش، چهره به چهره، آی تی، ایثارو شهادت، قرآن و نماز و مشاوره است.


حجت الاسلام پورابراهیم، بالا بردن سطح آگاهی، دانش و بصیرت نوجوانان و جوانان را از دیگر رسالت های کانون ها دانست و اذعان داشت: در این راستا دوره های آموزشی ائمه جماعات،‌ وبلاگ نویسی، جنگ نرم، زوج های جوان، نشریات تجربی، مدیران مسئول کانون های مساجد و تکنولوژی تبلیغ برای اعضا برگزار شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 26309

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha