از هشدار درباره تبعات حمله نظامی به سوریه تا انتظارات ایران از آژانس

خبرگزاری شبستان: اخبار مربوط به حمله نظامی به سوریه، مطالب بیان شده در دیدار با پادشاه عمان و جفری فلتمن، آمدن یا نیامدن سخنگوی زن در وزارت امور خارجه از جمله مباحث مطرح در جلسه این هفته عراقچی بود.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، سیدعباس عراقچی، سخنگوی وزیر امور خارجه کشورمان در بخش ابتدایی نشست هفتگی خود با خبرنگاران که از دقایقی پیش آغاز شده ابتدا هفته دولت را به همه کارگزاران دولت بخصوص اعضای دولت جدید تبریک گفت و یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر را گرامی داشت.
وی در پاسخ به اولین سوال مبنی بر اینکه واکنش جمهوری اسلامی ایران به گزارش روزنامه فارین پالیسی مبنی بر کمک اطلاعات به صدا برای حمله شیمیایی به ایران گفت: اسنادی که منتشر شده در خصوص کمک آمریکا به صدام در حملات شیمیایی علیه ایران برای ما خبر جدیدی نبود.
وی ادامه داد: ما اطلاع داشتیم از کمک‌های گسترده‌ای که دولت آمریکا و برخی از کشورهای غربی به صدام داده بودند و مدارک زیادی هم در این زمینه وجود دارد از جمله در بحث حملات شیمیایی حتی برخی از شرکت‌های اروپایی نیز با پی‌گیری‌های ما به دادگاه رفتند و محکوم شدند.
عراقچی به سیاست دوگانه آمریکایی‌ها در قبال این‌گونه مباحث اشاره کرد و افزود: آمریکایی‌ها به هیچ مقررات و اصول انسانی و معیارهای بین‌المللی پایبندی عمیقی ندارند و اگر تروریست‌ها در راستای منافع آنها عمل کنند و حتی حملات شیمیایی در راستای منافع آنها باشد سکوت و یا حمایت می‌کنند و اگر در جهت منافع‌شان نباشد در جای دیگر بهانه‌جویی می‌کنند.
عراقچی در خصوص واکنش آمریکا به حملات شیمیایی در سوریه عنوان کرد: این در ادامه سیاست‌های دوگانه آمریکایی‌هاست. در سوریه آنها به بهانه حملات شیمیایی از سوی دولت این کشور فضاسازی می‌کنند تا حمله نظامی به سوریه صورت دهند.
وی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از قربانیان حملات شیمیایی استفاده از سلاح‌های شیمیایی توسط هر کس و در هر شرایطی را محکوم می‌کند و هم در اعتقادات ما این حملات جایی ندارند و هم از نظر ما و هم علمای ما و هم اسلام و اخلاق هرگونه استفاده از وسایل شیمیایی در حمله به جایی و با هر شرایطی و به هر هدفی و توسط هر کسی محکوم است.
حملات شیمیایی در سوریه توسط تروریست‌ها رخ می‌دهد
عراقچی به ارایه اسناد حملات شیمیایی توسط تروریست‌ها در سوریه از سوی دولت این کشور در شورای امنیت سازمان ملل اشاره کرد و یادآور شد: آنچه که در سوریه است به دلیل اسنادی که توسط نماینده سوریه در شورای امنیت سازمان ملل ارایه شد توسط تروریست‌ها صورت می‌گیرد و منطقی است در شرایطی که بازرسان سازمان ملل در سوریه بودند حملات شیمیایی از سوی تروریست‌ها رخ دهد تا بهانه‌ای برای غربی‌ها برای حمله به این کشور باشد.
شورای امنیت مجوز حمله به سوریه را صادر نکرد/اولین سخنگو زن در وزارت خارجه
دکتر سیدعباس عراقچی، سخنگوی وزیر خارجه کشورمان در مورد احتمال حمله نظامی برخی از کشورها به سوریه گفت: هرگونه اقدام و حملات نظامی در سوریه تبعات خطرناکی خواهد داشت و این تبعات و عواقب تنها در مورد سوریه نخواهد بود و کل منطقه را درگیر می‌کند.
وی با تأکید بر این نکته که منطقه در شرایط حساسی است و بیشتر از هر چیزی به آرامش و اتخاذ سیاست‌های راه‌حلی احتیاج دارد، تصریح کرد: امیدواریم عقلانیت کافی در دولتمردان آمریکایی و برخی از کشورهای اروپایی در مورد حمله نظامی به سوریه اظهاراتی داشته‌اند، وجود داشته باشد بخصوص اینکه شورای امنیت سازمان ملل مجوز حمله به سوریه را صادر نکرده و بنا ندارد صادر کند.
همزمانی سفر سلطان قابوس و فلتمن تصادفی بود
عراقچی در خصوص برخی اظهارات مبنی بر اینکه همزمانی سفر سلطان عمان و جفری فلتمن به ایران به دلیل پیام مذاکرات تهران و واشنگتن است، عنوان کرد: ما چیزی به عنوان سفر معاون سابق وزیر خارجه آمریکا به ایران نداریم و آقای جفری فلتمن تحت عنوان معاون سیاسی دبیر کل سازمان ملل به ایران سفر کرده است و ما هیچ ارتباطی بین مأموریت او به سفر به ایران و نیت وی و سوابق کاری‌اش قایل نیستیم.
وی تأکید کرد: همزمانی دو سفر سلطان قابوس و معاون سیاسی دبیر کل سازمان ملل به ایران کاملا تصادفی بوده و هر کدام با اهداف جداگانه‌ای رخ داده، فلتمن در خصوص مسایل منطقه به‌ویژه سوریه به ایران سفر کرده که این سفر مدتی است قرار بوده انجام شود و به تعویق افتاد که دیروز وی وارد ایران شد.
انتقال نظر ایران در مورد حمله نظامی به سوریه به فلتمن
عراقچی افزود: فلتمن دیروز با وزیر امور خارجه کشورمان و دو تن از معاونان ایشان دیدار و گفت‌وگو کردند که مسایل منطقه با محوریت سوریه در این گفت‌وگوها تأکید شد و فلتمن دیدگاه‌های مختلفی را بیان کرد و دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران به وی در خصوص احتمال حمله نظامی به سوریه و خطرناک‌بودن آن برای منطقه منتقل شد.
مباحث ترانزیت، صدور گاز، انرژی و فرهنگی در سفر سلطان عمان به ایران مطرح شد
عراقچی در خصوص سفر سلطان قابوس نیز تصریح کرد: سلطان عمان قرار بود برای مراسم تحلیف آقای روحانی که ابراز علاقه‌مندی به شرکت در آن کرده بود، حضور یابد که این مراسم با عید فطر که اهمیت ویژ‌ه‌ای در کشورهای خلیج‌فارس دارد، همزمان شد و سلطان قابوس با تأخیر به عنوان اولین میهمان خارجی آقای روحانی به ایران آمد.
وی در مورد روابط ایران و عمان نیز اظهار داشت: ایران و عمان روابط برادرانه و نزدیک دارند و جدا از تبریک به آقای روحانی که هدف اول سفر سلطان قابوس بود و نشان‌دهنده عمق روابط دو کشور است مسایل اقتصادی به‌ویژه در زمینه انرژی و مسایل سیاسی دیگر در این سفر مطرح شد.
عراقچی ادامه داد: مسئله ترانزیت، انرژی و صدور گاز بحث‌های دیگر حضور سلطان قابوس در ایران بود و وزرای محترم امور خارجه، انرژی، اقتصادی و فرهنگی عمان وی را در این سفر همراهی کردند و با همتایان ایرانی نیز دیدار کردند که سفری موفق بود.
اولین سخنگو و سفیر زن در وزارت خارجه
عراقچی در خصوص اخبار منتشرشده مبنی بر حضور یک خانم به عنوان سخنگو در وزارت خارجه و جانشین وی گفت: ما در وزارت خارجه در سطوح بالای مدیریتی و کارشناسی همکاران خانم داریم و حتما حضور خانم‌ها در عرصه سیاست خارجی می‌تواند تأثیرگذار و موفق باشد.
وی با یادآوری اینکه مدیر کل حقوق بشر وزارت امور خارجه و مدیر کل دیپلماسی عمومی این وزارتخانه بر عهده خانم‌هاست، گفت: کارشناسان و نمایندگی‌های خارج از کشور و ادارات داخلی وزارت خارجه نیز از خانم‌ها بهره‌مند شده‌اند و وزیر امور خارجه کشورمان آقای ظریف علاقه‌مند بودند در دو سمت سخنگوی وزارت امور خارجه و سفارت برای اولین بار در کشور خانم‌ها گماشته شوند و اولین سخنگو و سفیر خانم در وزارت خارجه در روزهای آینده صورت خواهد گرفت و این امر توفیق و حرکت رو به جلویی در این وزارتخانه خواهد بود.
مواضع رسمی هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران از زبان وزیر خارجه و رییس‌جمهور مطرح می‌شود
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در واکنش به اظهارات یکی از کارشناسان تیم روحانی در زمان حضور وی در شورای عالی امنیت ملی مبنی بر اینکه ایران باید از حقوق هسته‌ای خود کوتاه بیاید و به نظرات غربی‌ها تن دهد، گفت: سخنگو موظف نیست به اظهارنظر هر کسی جواب دهد و مواضع رسمی جمهوری اسلامی ایران مهم است که هم توسط رییس‌جمهور و هم وزیر امور خارجه کشورمان به صراحت بیان شده که هیچ‌کس قرار نیست ذره‌ای از حقوق مردم ایران در مسایل هسته‌ای و سایر موارد کوتاه بیاید و عقب‌نشینی داشته باشد.
وی ادامه داد: در مذاکرات پس از این با رویکردها و ادبیات جدیدی حضور خواهیم یافت تا نتیجه‌ قابل قبولی برای مردم و نظام جمهوری اسلامی ایران بدست آید و اینکه فردی در گوشه‌ای اظهارنظر کند نظر شخصی او و ارزش پاسخ‌گویی ندارد.
جمهوری اسلامی ایران در حال رایزنی با طرفین برای از بین بردن احتمال حمله نظامی به سوریه است
سخنگوی وزیر خارجه کشورمان در ادامه نشست خود با خبرنگاران در مورد واکنش جمهوری اسلامی ایران در صورت حمله نظامی به سوریه تأکید کرد: منطقه ما یعنی خاورمیانه در شرایط حساسی است و احتیاج به آرامش و خویشتن‌داری دارد و امیدواریم اقداماتی صورت نگیرد که دامنه بحران را از کشور سوریه خارج کرده و به کشورهای دیگر نیز بکشاند که در صورت حمله نظامی به سوریه تبعات سنگینی در منطقه و جامعه بین‌الملل وجود خواهد داشت.
عراقچی با تأکید بر این نکته که جمهوری اسلامی ایران در حال رایزنی با طرفین و مشورت با آنها در مسئله سوریه است، تصریح کرد: امیدواریم همه در این زمینه به راهکار سیاسی برای سوریه و گفت‌وگوهای ملی بازگردند و راه‌حل سیاسی و مسالمت‌آمیز در این زمینه انجام شود.
در صورت امکان، روابط ایران و انگلیس در حد کاردار خواهد بود
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در واکنش به خبر نامه کامرون نخست‌وزیر انگلیس به روحانی رییس‌جمهور کشورمان مبنی بر ازسرگیری روابط دو کشور اظهار داشت: آقای کامرون به روحانی در یک نامه تبریک گفتند و اظهار تمایل برای بازگشایی دوباره ارتباط دو کشور داشتند که این امر احتیاج به گذشت زمان و انجام مذاکرات و مطالعات کارشناسی دارد و اگر رفتارهایی تغییر کرده باشد روابط بازگشایی می‌شود اما طبق نظر مجلس شورای اسلامی و در حد کاردار خواهد بود.
تأکید بان کی‌مون و اخضر ابراهیمی بر حضور ایران در اجلاس ژنو 2
عراقچی در خصوص برگزاری اجلاس ژنو 2 و حضور ایران در این اجلاس نیز گفت: تلاش‌ها برای برگزاری اجلاس ژنو 2 شدت گرفته و دیدارهایی در این زمینه بین دولت آمریکا، روسیه و نمایندگان سازمان ملل بوده و این دیدارها ادامه خواهد داشت و اظهار امیدواری برای امکان برگزاری این اجلاس انجام شده است.
وی با یادآوری این نکته که احساس نیاز به برگزاری اجلاس ژنو 2 بیشتر شده است، خاطرنشان کرد: معاون دبیر کل سازمان ملل به دنبال برگزاری اجلاس ژنو 2 است و میزبان این اجلاس نیز در ژنو سازمان ملل است و این سازمان هم به دنبال برگزارکردن چنین اجلاسی است و مواضع بان‌کی‌مون و نماینده ویژه وی در سوریه یعنی اخضر ابراهیمی مبتنی بر شرکت ایران در اجلاس بوده است.
انتظار ایران از آژانس پرداختن به ابعاد فنی/خاورمیانه در شرایط تنش‌‌زا

سیدعباس عراقچی، سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر موضع‌گیری روسیه درباره اعلام جنگ آمریکا گفت: بهتر است در مورد جنگ صحبت نکنیم زیرا اوضاع حساس‌تر از این است که این‌گونه صحبت شود. در حال حاضر منطقه شرایط پیچیده و تنش‌زایی دارد و همه باید مواضع و سیاست‌ها را کنترل کنند تا اوضاع سخت‌تر و پیچیده‌تر نشده، زمینه برای راهکار سیاسی از بین نرود.
وی افزود: هر نوع اقدام سیاسی در سوریه طبق هشدارها عواقب سنگینی برای منطقه خواهد داشت و محدود به سوریه نخواهد بود و امیدواریم همه کشورها به راهکارهای سیاسی بازگردند.
عراقچی در پاسخ به اینکه علی‌رغم همکاری مثبت وی با خبرنگاران چرا سخنگوی جدیدی معرفی خواهد شد، گفت: تصمیم‌گیری در این رابطه با جناب وزیر است و استدلال به این‌گونه است که دولت جدید و وزیر جدید باید صدای جدیدی داشته باشد.
وی تصریح کرد: از ابتدا نیز قرار نبود من سخنگو باشم و تنها در دوره کوتاهی باید این مسئولیت را انجام می‌دادم و پس از این نیز در کادر سیاست خارجی انجام وظیفه خواهم کرد.
آژانس هسته‌ای به ابعاد فنی بپردازد
عراقچی با اشاره به انتشار گزارش جدید آژانس از برنامه هسته‌ای ایران و پیش‌نویس این گزارش گفت: فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز ایران در چهارچوب مقررات بین‌المللی است و هیچ‌گاه فراتر از NPT و موافقت‌نامه‌ها با آژانس حرکت نمی‌کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان گفت: آنچه الان صورت می‌گیرد از نظر ایجاد تأسیسات جدید، دستگاه یا تولید و تبدیل مواد در چهارچوب نیازهای جمهوری اسلامی به انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای است و در عرصه تولید سوخت برای رآکتورها و تسهیل و توسعه در زمینه‌های بهداشتی پزشکی، تولید داروهای بیماران سرطانی و در عرصه کشاورزی به تولید مواد هسته‌ای در چهارچوب مقررات نیاز است.
وی تأکید کرد: برنامه‌های هسته‌ای ایران در چهارچوب نیازهای کشور انجام می‌شود و ابعاد سیاسی ندارد.
عراقچی گفت: از آژانس انتظار داریم به عنوان یک نهاد بین‌المللی که موظف است برنامه‌های فنی هسته‌ای کشور را انجام دهد وارد ابعاد سیاسی نشده، گزارشات خود را به صورت فنی بیان کند.
نام‌گذاری لیگ امارات در فدراسیون بین‌المللی فوتبال بررسی شود
عراقچی درباره برخورد فدراسیون فوتبال کشورمان در رابطه با نام‌گذاری لیگ امارات با عنوان خلیج عربی گفت: من مصاحبه آقای کفاشیان را ندیده‌ام اما قطعا دوستان ما در فدراسیون فوتبال پاسکاری، شوت‌زدن و انتقال توپ به زمین دیگران را بهتر بلدند.
وی افزود: اقدامی که لیگ امارات انجام داده است خلاف اساسنامه فیفا بوده، شکایت باید به فدراسیون فوتبال برده شود.
سخنگوی امور خارجه کشورمان تصریح کرد: از طریق وزارت امور خارجه مکاتبه‌ای با فدراسیون فوتبال انجام شده است تا اگر در مباحث حقوقی و دیپلماتیک نیازمند کمک هستند در این امر به آنها کمک کنیم.
عراقچی درباره مجرمانی که پس از ارتکاب جرم از کشور خارج می‌شوند، گفت: این معضل به هر حال وجود دارد و ما از طریق پلیس بین‌المللی اینترپل موضوعات را پی‌گیری کرده، باعث بازگشت آنها به کشور می‌شویم و اگر موافقت‌نامه‌هایی در این راستا نبود سفارتخانه‌ها باید کمک کنند تا افراد به کشور بازگردانده شوند.
عراقچی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه کارگروهی با عنوان حل بحران سوریه در مجلس تشکیل شده است، گفت: معمولا مجلس در موضوعات سیاست خارجی کارگروه ویژه تشکیل نمی‌دهد اما کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی فعال است و معمولا از وزارت خارجه، وزیر یا برخی از معاونان در این کمیسیون وارد شده در راستای کمک به حل معضلات جلساتی در این رابطه دارند.
وی درباره حضور خودش در یکشنبه گذشته گفت: این حضور در کمیسیون امنیت ملی بود و بحث و تبادل نظر در برخی موارد در کمیسیون انجام شد و راهکارهایی در این رابطه رد و بدل شد تا در پارلمان کمک‌کننده باشد.
عباس عراقچی در خصوص مواضع ایران درباره جابجایی کتیبه‌های مقبره نظامی گفت: اخباری مبنی بر جابجایی کتیبه‌ها به دست ما رسید که امیدواریم این جابجایی برای مرمت و زیباترشدن کتیبه‌ها باشد.
وی تصریح کرد: در این زمینه با دوستان‌مان در آذربایجان در تماس هستیم زیرا نظامی شاعر بزرگ پارسی‌گوی متعلق به همه مردم منطقه است و باید به آن ارج گذاشته شود زیرا احترام به ایشان احترام به فرهنگ جهانی و فرهنگ ایران و آذربایجان است که اشتراکات زیادی دارند.
وی تصریح کرد: اگر برای مرمت و تبدیل به احسن‌شدن این کتیبه اقداماتی لازم باشد ما حاضر به کمک هستیم اما هنوز جمع‌بندی‌هایی در این رابطه انجام نشده است.
وی در پایان درباره سفیر باکو و ارتباط وی با رسانه‌ها گفت: ایشان ارتباط خوبی در این مدت با رسانه‌ها داشتند که نقش سازنده‌ای در بهبود روابط ایران و آذربایجان داشته است.
رژیم حقوقی واحد دریای خزر زمان‌بر است
عباس عراقچی در پاسخ به سوالی مبنی بر دست‌یابی به حقوق واحد دریای خزر گفت: این بحث بسیار پیچیده و فنی و تخصصی است زیرا پنج کشور با دیدگاه‌ها و سیاست‌های مختلفی در این حوزه حضور دارند و رسیدن به دیدگاه واحد و رژیم حقوقی واحد در این زمینه زمان‌بر است.
وی با اشاره به وجود دبیرخانه ویژه دریای خزر در وزارت امور خارجه گفت: در حال حاضر آقای آخوندزاده نماینده ویژه رییس‌جمهور در حوزه خزر هستند و نمی‌دانیم تغییری صورت می‌گیرد یا خیر؛ موضوع حفظ حقوق جمهوری اسلامی از اولویت‌های دولت جدید است و وزارت امور خارجه نیز با قدرت این موضع را ادامه می‌دهد اما نباید در کوتا‌ه‌مدت انتظار محقق‌شدن این حقوق را داشته باشیم.

وضعیت دیپلمات ربوده‌شده در حال بررسی است/گله‌مندی از والی هرات

سید عباس عراقچی، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری امروز درباره اخبار ضد و نقیض خبرگزاری‌های خارجی درباره دو محکوم ایرانی در تایلند خبر داد و گفت: دولت تایلند اتهام این دو ایرانی را حمل غیرقانونی مواد منفجره و استفاده غیرقانونی علیه پلیس در زمان دستگیری و ایراد خسارت به اموال عمومی اعلام کرده است.

وی تصریح کرد: اتهاماتی که خبرگزاری‌های خارجی در این رابطه ذکر کرده‌اند و این دو ایرانی را متهم به استفاده از مواد منفجره علیه سفیر رژیم صهیونیستی عنوان کرده‌اند، صحیح نیست و این دو ایرانی هیچ ارتباطی با نهادهای وزارتی و سیاسی ندارند و از انگیزه آنها آگاه نیستیم.

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان افزود: از زاویه دیگر این دو اتباع ایرانی هستند که در کشوری خارج دستگیر شده‌اند و مراحل دادگاه آنها در حال طی‌شدن بوده و نماینده ما وظیفه دارند خدمات کنسولی را به آنها ارایه دهد، ما نیز پی‌گیر هستیم تا اجرای عدالت درباره آنها رعایت شود.

وی درباره احکام صادره برای این دو نفر گفت: حبس ابد برای نفر اول و 15 سال زندان برای فرد دوم به دلیل معاونت در جرم صادر شده است و فرصت تجدیدنظر برای خود افراد، وکیل و خانواده‌هایشان وجود دارد. اگر تصمیم به تجدیدنظر گرفته شود نمایندگی ما در بانکوک برای ادامه روند عادلانه دادگاه به آنها کمک می‌کند.

عباس عراقچی تصریح کرد: بین ایران و تایلند موافقت‌نامه تبادل زندانی وجود دارد که طی شرایطی پس از سپری‌شدن مدت مشخصی از محکومیت به ایران منتقل شده، ادامه حبس در ایران انجام می‌شود.

گله‌مندی ایران از والی هرات

عباس عراقچی در پاسخ به سوالی مبنی بر متهم‌شدن کنسولگری ایران به رشوه‌گیری توسط والی هرات گفت: بین ما و افغانستان روابط دوستانه و برادرانه‌ای وجود دارد و هیچ مشکلی در زمینه‌های دیپلماتیک و غیردیپلماتیک وجود ندارد.

وی افزود: البته مشکلاتی نیز وجود دارد که به دلیل روابط و مرز طولانی امری طبیعی است؛ در موضوع مهاجرین افغانی و عابران غیرمجاز مشکلاتی داریم که در زمینه صدور ویزا برای افغانی‌هایی است که قصد ورود به ایران را دارند.

سخنگوی وزارت خارجه افزود: متأسفانه برخی از اتباع افغانی تمایل به ورود به ایران را دارند و ما بر اساس منافع کشور و حفظ امنیت ظرفیت محدودی برای ارایه ویزا داریم اما همچنان کنسولگری ما در افغانستان روزانه سه هزار ویزا صادر می‌کند اما تقاضای گسترده باعث شده تا برخی آژانس‌های مسافرتی از این وضع استفاده کرده مبالغی را از افغانی‌ها بگیرند بدون اینکه بتوانند به آنها کمک کنند.

وی تأکید کرد: هیچ‌کدام از این موارد به کنسولگری ما مربوط نمی‌شود و همکاران ما در کمال صداقت و پاکدستی در خدمت مردم افغانستان هستند و اگر سوءاستفاده‌ای انجام شده از طریق این آژانس‌های مسافرتی بوده است.

عراقچی در پایان ضمن گله‌مندی از والی عراق گفت: از ایشان خواهش می‌کنم به عوامل خارج از کنسولگری بپردازند و از ایشان گله‌مندیم که بدون بررسی اتهامات بی‌اساسی به کنسولگری ما وارد کردند.

وضعیت دیپلمات ربوده‌شده در حال بررسی است

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان درباره آخرین وضعیت دیپلمات ایرانی ربوده‌شده در یمن گفت: هیئتی از طرف امور خارجه به سرپرستی آقای سجادی مدیر کل امور ایرانیان خارج از کشور به یمن رفته‌اند و امیدواریم اخبار جدیدی درباره این دیپلمات به دستمان برسد.

وی تأکید کرد: مسئولیت حفظ جان این دیپلمات بر عهده کشور یمن است و از مقامات می‌خواهیم به اقدامات خود سرعت و شدت داده و این قضیه را که بیش از حد طولانی شده است، فیصله دهند. انتظار داریم دولت یمن وظیفه خود برای پیدا کردن این دیپلمات را انجام دهد.

عباس عراقچی درباره نامه‌های ارسالی احمد شریف گزارشگر حقوق بشر و تقاضای وی برای ورود به کشور گفت: وی تاکنون دو نامه ارسال کرده‌اند که به دفتر آقای روحانی ارسال شده است، درباره سفر وی به ایران نیز باید بگوییم از آنجا که وی را گزارشگر منصفی نمی‌بینیم زمینه‌ای برای سفر وی به ایران وجود ندارد.

وی تصریح کرد: این گزارشگر در سفرهای قبلی جانب انصاف را رعایت نکرده و در نقش یک اپوزیسیون وارد شده، اقداماتی فراتر از وظایف خود انجام داده و در جاها و مجامعی حاضر شده که در حیطه وظایف‌اش نبوده است و موضوع برای ما قابل فهم نیست و تا زمانی که این روند ادامه دارد.

استفاده تروریست های سوری از سلاح شیمیایی اثبات شده است

عباس عراقچی در رابطه با اظهارات اخیر نتانیاهو برای دخالت ایران در برنامه های شیمیایی سوریه گفت: معمولاً بیانات وی بی ارزش است اما ایران همکاری کامل در عرصه سلاح های شیمیایی با مقامات بین المللی داشته است و هیچ سلاح شیمیایی در ایران نیست که این مساله مورد تایید سازمان های بین المللی مربوطه نیز قرار گرفته است.

وی تاکید کرد: رژیم صهیونیستی تنها استفاده کننده سلاح های شیمیایی است و موجودیت این رژیم بر پایه تجاوز کشتار و قتل مردم فلسطین و کشورهای منطقه است و این ادعای خنده داری است که ارزش پاسخگویی ندارد.

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان درباره صحبت ها اقای ظریف با داود اوغلو گفت: ما معتقدیم استفاده از سلاح های شیمیایی قطعا توسط نیروهای تروریستی بوده است زیرا در زمان استفاده از این سلاح ها بازرسین سازمان ملل در سوریه حضور داشته اند و عاقلانه به نظر نمی رسد که نیروهای دولتی این کار را در ان زمان انجام داده باشند و منطقی به نظر می رسد که معارضین مسلح از این فرصت سوءاستفاده کرده اند.

همچنین دولت روسیه مدارکی را در شورای امنیت ارایه کرده که تصاویر هوایی نشان می دهد که حمله از طرف مناطق تحت کنترل تروریست ها بوده است و در گزارشی تصویری مشخص شد که سلاح و مواد شیمیایی سلاح های شیمیایی که بعد از تصرف محل تروریست ها به دست آمد از طرف برخی کشورها در اختیار تروریست ها قرار گرفته است عکس های کشته شدگان نیز ایجاد شک کرده و نشان می دهد سناریوی تبلیغاتی پشت این موضوع برای متهم کردن سوریه و ایجاد بهانه برای حمله نظامی وجود دارد.

وی با اشاره به بیانات رهبری گفت: ایشان هشدار می دهند که مراقب باشند انچه در سوریه می گذرد در راستای منافع رژیم صهیونیستی است و همه منطقه باید هشیار بوده اجازه گسترش این بحران را ندهند.

عراقچی درباره حوادثی که اخیراً برای علما اتفاق می افتد گفت: بروز درگیری های فرقه ای موضوعی است که بروز ان در کشورهای مختلف خاورمیانه دیده می شود و تلاش هایی برای شعله ور کردن درگیری های فرقه ای به خصوص میان شیعه و سنی صورت می گیرد و مطمئناً این اقدامات در جهت منافع رژیم صهیونیستی است و همه باید مراقب این موضوع باشند.

سخنگوی امور خارجه کشورمان افزود: وزارت خارجه از طریق سازمان های همکاری اسلامی تلاشهایی را در جهت کاهش این تنش ها انجام داده است.

وی تاکید کرد: یکی از کارهایی که در راستای تفرقه اندازی انجام می گیرد برخوردهایی است که با علما به خصوص علمای شیعه انجام می شود و ما این جسارت ها را تحمل نمی کنیم و نهادهای مذهبی مراکز سیاسی و مذهبی و امور خارجه اعتراضات گسترده ای را در این راستا انجام داده اند.

عباس عراقچی در پایان نشست خبری امروز درباره انتقاد از برخی دیدگاههای بین المللی درباره ایران گفت: آقای روحانی در اولین صحبت ها تاکید کرده اند که حفظ و گسترش روابط با منطقه از اولویت های ایشان است و در کنار حفظ روابط با کشورها، گسترش روابط با کشورهای خلیج فارس جایگاه ویژه ای دارد؛ البته برخی اختلاف نظرها و اختلافات سیاست بین ایران و کشورهای حوزه خلیج وجود دارد که از طریق تعاملات دیپلماتیک حل می شود و به نظر می رسد دولت جدید این موضوع را در اولویت قرار داده است.

وی درباره سفر سلطان قابوس سلطان عمان به ایران این سفر می تواند در راستای ارتباطات دو جانبه بین ایران و سایر کشورهای خلیج موثر باشد زیرا روابط ایران و عمان بسیار ویژه و خوب بوده و قطعاً عمان می تواند علاوه بر گسترش روابطش با ایران به گسترش روابط ایران با کشورهای حوزه خلیج کمک کند. 
پایان پیام/
 

 

کد خبر 286648

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha