واریز مبلغ 900 هزار تومان به حساب زایران تمتع

خبرگزاری شبستان: سرپرست حجاج ایرانی اعلام کرد مبلغ 900 هزار تومان از محل صرفه‌جویی‌های سازمان حج، برای عودت به زایران در نظر گرفته شده که عملیات واریز آن به حساب زایران، از فردا آغاز می‌شود.

به گزارش خبرنگار معارف خبرگزاری شبستان، نخستین نشست خبری حج تمتع 92 بعدازظهر امروز با حضور حجت‌الاسلام سیدعلی قاضی‌عسگر، نماینده ولایت‌فقیه و سرپرست حجاج ایرانی و اوحدی رییس سازمان حج و زیارت در محل ساختمان این سازمان برگزار شد.

حجت‌الاسلام قاضی‌عسگر در این نشست در رابطه با مبلغ نهایی عودتی به زایران که پیش از این اعلام شده بود، گفت: این موضوع مربوط به دو تا سه ماه پیش است که هنگامی که مبلغ حج تمتع امسال اعلام شد میزان مبلغ شوکی را به جامعه وارد کرد بخصوص افرادی که امسال در نوبت تشرف قرار داشتند نسبت به این موضوع نگران شدند و تعداد قابل توجه‌ای انصراف دادند که به ترتیب اولویت‌های بعدی جایگزین شد اما مقام معظم رهبری در دیداری که با ایشان داشتیم نسبت به این موضوع اظهار نگرانی کرده و خواستار پی‌گیری آن شدند.

سرپرست حجاج ایرانی تصریح کرد: با توجه به درخواست رهبری مبنی بر پی‌گیری این مسئله کمیته‌ای از کارشناسان امر تشکیل شد تا در قیمت تمتع امسال بازنگری صورت گیرد. این کمیته متشکل از رؤسای پیشین سازمان حج و زیارت و متخصصان بعثه مقام معظم رهبری در حج و زیارت بود که در نهایت بنا به تشخیص این کمیته از محل صرفه‌جویی‌های سازمان مبلغ 900 هزار تومان برای عودت به زایران در نظر گرفته شد که عملیات واریز آن به حساب زایران از فردا آغاز می‌شود.

سرپرست حجاج ایرانی در رابطه با سودی که از طرف بانک‌ها به سپرده‌های حج تعلق می‌گیرد، گفت: سودی که بانک‌ها به سپرده‌های حج اختصاص می‌دهند واقعی نیست و از طرف دیگر پرداخت مابه‌التفاوت هزینه حج با توجه به افزایش قیمتی که امسال شاهد آن بودیم برای برخی از زایران مشکل‌آفرین بود. در همین زمینه نامه‌ای به مقام معظم رهبری نوشته شد و ایشان موافقت کردند بخشی از سود به زایران برگردانده شود، دیوان محاسبات کشور نیز در این رابطه نظر مثبت داشت، بنابراین در توافق با بانک ملی رقم یک میلیون و 100 هزار تومان به عنوان رقم توافقی برای عودت به زایران مشخص شد که در مجموع دو میلیون تومان به زایران پرداخت می‌شود.

حجت‌الاسلام قاضی‌عسگر یادآور شد: تلاش می‌شود تا این مبلغ که 900 هزار تومان آن از طریق سازمان حج و زیارت و مابقی توسط بانک ملی باید پرداخت شود تا پیش از موعد حج تمتع به حساب زایران واریز شود.

سرپرست حجاج ایرانی در ادامه در رابطه با موضوع توزیع فیش حج در فرابورس و خرید و فروش فیش‌های حج خاطرنشان کرد: ما با تبدیل فیش‌های حج به سرمایه موافق نیستیم و اصولا این موضوع امر صحیحی نیست چرا که محروم کردن امور معنوی با مادیات نتایج مطلوبی به دنبال ندارد، بنابراین باید به سمت واقعی‌کردن سود سرمایه مردم برویم که در این زمینه نیز راه‌های گوناگونی وجود دارد.

وی افزود: ما معتقد نیستیم که سازمان حج و زیارت و یا بعثه مقام معظم رهبری در امور حج مستقیما وارد فعالیت‌های اقتصادی شود اما می‌تواند سپرده‌های زایران را در پروژه‌های کشور و از طریق وزارتخانه‌های مختلف مانند وزارتخانه نفت سرمایه‌گذاری کند که این کار هم سود واقعی زایر را تأمین می‌کند و هم سرمایه‌گذاری مثبت در سازندگی کشور خواهد بود مانند کشور مالزی که در این زمینه فعالیت‌های قابل توجه‌ای داشته است، ما باید از سرمایه‌های مردم دفاع کنیم، سازمان حج و زیارت هیچ مسئولیتی در زمینه جمع‌کردن نقدینگی در جامعه ندارد.

حجت‌الاسلام قاضی‌عسگر تصریح کرد: وظیفه ما حفظ حقوق زایر است، ما برای سودرسانی به بانک‌ها هیچ وظیفه‌ای نداریم.

وی در تشریح مسئله نقل و انتقال فیش‌های حج گفت: اگر نوبت‌های طولانی زایران و انتظار چندین ساله آنها برای تشرف نبود به صورت کامل با این قضیه مخالفت می‌شد چون بیشتر سود این کار متوجه دلالان است اما مشکل امروز ما در این زمینه این است که با توجه به کاهش سهمیه‌های حج در سال جاری طبیعتا تعداد زیادی از متقاضیان در نوبت قرار می‌گیرند. از سوی دیگر با توجه به افزایش قیمت‌ها و مسایلی از این دست برخی از افراد که در اولویت تشرف هستند در حال حاضر به دلیل مشکلات خاصی توان تشرف ندارند؛ راه‌حلی که پیش از این برای حل این موضوع در نظر گرفته شده بود بررسی موارد نقل و انتقال فیش‌ها در کمیسیون اختصاصی این موضوع بود که بنا بر تشخیص این کمیسیون نقل و انتقال فیش انجام می‌شد اما به‌زودی در این زمینه سیاست‌های جدیدی اتخاذ می‌شود و هر آنچه که برای تمتع در نظر گرفته شود در عمره نیز جاری می‌شود.

نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت در رابطه با سازه جدید اطراف کعبه و مسئله طواف بر روی آن گفت: سازه جدید قریب به 13 متر و 35 سانتی‌متر ارتفاع دارد در حالی که ارتفاع کعبه 13 متر و 28 سانتی‌متر است، بنابراین طبق نظر اکثر فقها طواف بر روی طبقه فوقانی این سازه درست نیست البته برخی از مراجع مانند آیت‌الله مکارم و آیت‌الله جوادی آملی طواف افراد معذور را در این شرایط نیز صحیح می‌دانند. از سوی دیگر طراحان پروژه اعلام کرده‌اند تا پیش از موعد حج تمتع قسمت میانی این پروژه نیز تدوین می‌شود و در صورت تکمیل این قسمت زایران برای طواف مشکلی نخواهند داشت چرا که طبق نظر همه مراجع طواف در این مسیر بلامانع است.

امیرالحاج ایران در پاسخ به سؤالی در رابطه با حذف سهمیه‌های عمره خاطرنشان کرد: شورای عالی حج که ریاست آن به عهده رییس‌جمهور است در دولت نهم و دهم مصوب کرد بین 10 تا 12 درصد ظرفیت عمره به صورت سهمیه در اختیار مراکزی قرار بگیرد. دو سال پیش من پیشنهادی را در جلسه شورای عالی حج مطرح کردم مبنی بر هدفمندی سهمیه‌ها که گروه‌هایی خاص از جمله دانشجویان، خانواده‌های شهدا و جانبازان و یا زو‌ج‌های جوان و همچنین افرادی که اختراع یا ابتکاری دارند و برگزیدگان المپیادهای جهانی بتوانند از سهمیه عمره استفاده کنند و نظر شورای عالی نیز بر این بود که تنها در این چهارچوب سهمیه‌ها ارایه شود، بنابراین هر دو مورد یعنی هم ارایه سهمیه و هم حذف آن یا هدفمندکردن آن بر اساس مصوبه شورای عالی حج بوده است.

سرپرست حجاج ایرانی در ادامه با اشاره به ابراز نگرانی‌های مختلف در زمینه شیوع ویروس کرونا در عربستان یادآور شد: خوشبختانه این ویروس در مکه و مدینه شیوع پیدا نکرده است و بیشتر در منطقه ریاض دیده شده، در همین رابطه پزشکی حج ایران و حتی وزارت بهداشت عربستان نیز شیوعی را در مکه و مدینه اعلام نکرده است اما پزشکی حج در این رابطه تذکرات لازم را در اختیار زایران قرار داده است.

وی در ادامه موضوع خبر شیوع آنفولانزای مرغی و خوکی در سال‌های گذشته اشاره کرد و گفت: به دلیل اطلاعات اشتباه در سال‌های گذشته و متشنج کردن افکار عمومی ما قریب به 30 هزار سهمیه خود را در حج در آن سال از دست دادیم.

حجت‌الاسلام قاضی‌عسگر در پاسخ به سوالی در رابطه با تکلیف تشکیل بانک حج خاطرنشان کرد: بانک حج مشکلی را از ما حل نمی‌کند چرا که برای ایجاد آن باید شعبه‌های متعددی در سراسر کشور فعالیت داشته باشند و نظارت بر آنها کار ساده‌ای نیست، بنابراین باید به فکر جهت‌دهی سپرده‌ها در مسیر سرمایه‌گذاری مناسب بود.

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 290530

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha