حجت الاسلام و المسلمین ابوالفضل ساجدی در گفت وگو با خبرنگارسرویس قرآو معارف خبرگزاری شبستان، با اشاره به تاثیر قیام سیدالشهدا(ص) در ادوار بعدی امت اسلام و دوره کنونی اظهارکرد: واقعه کربلا در بعد اول پیام های اخلاقی، سیاسی و اجتماعی قابل توجهی را برای آیندگان بر جای گذاشته است.
وی ادامه داد: قیام حضرت سیدالشهدا(ص) در گستره مسایل سیاسی و اجتماعی در سطح جامعه نشان داد که اگر در جوامع اسلامی نظارت صحیح وجود نداشته باشد، بسیاری از مبانی عقیدتی دچار خدشه شد و از مسیر اصلی خود منحرف می شوند.
این استاد حوزه افزود: پیامبر اکرم(ص) آغازگر حرکت اسلامی بود اما در مدت نه چندان طولانی بعد از حضرت محمد(ص) بود که مسیر جامعه اسلامی به انحراف کشیده شد که این امر حکایت از آن دارد که اگر مراقبت و محافظت از ارزش ها نباشد بسیاری از آنچه که به عنوان اصول در جامعه اسلامی اهمیت دارد، از میان می رود.
حجت الاسلام ساجدی در این راستا تصریح کرد: لذا می بینیم که امام حسین(ع) نیز در مبارزه و مقابله با همین فسادی که در جامعه حاکم شده بود قیام کرد و آنچه که در آن روزگار دیگر از آن یادی نمیشد را زنده ساخته و فریضه امر به معروف و نهی از منکر را در یادها زنده کرد.
این محقق با اشاره به وجهه های مختلف از واقعه عاشورا و پیام آن برای جامعه امروز گفت: پیامی که واقعه جانگداز کربلا برای انسان این روزگار دارد، همان مقابله در سخت ترین مواقع برای دین دار حقیقی بودن است حتی اگر پیامدهای نه چندان خوشایندی را به همراه داشته باشد.
حجت الاسلام ساجدی ادامه داد: امروز در جهان اسلام دشمنان فراوان عقیدتی وجود دارند و نیاز است که مسلمین در برابر آنان با رویکردی متفاوت از گذشته مقابله کنند، رویکردی که مبتنی بر زنده ساختن ارزش های اسلامی در جامعه است، نگرشی که سیدالشهدا(ع) در آن روزگار برای احیای آنچه که در جامع مسلمین فراموش شده بود قیام کرد.
وی گفت: اگر آن زمان یزید، امت اسلام را به سوی انحراف و فراموشی ارزش های اسلامی منحرف کرده بود امروز نیز استکبار و دشمنان مسلمین در سراسر جهان با توسل به زور و تحریم های اقتصادی و فرهنگی در تلاشند تا مشکلات اساسی را برای مسلمانان به وجود آورند بنابراین امت اسلام امروز باید بیدارتر از همیشه عمل کند.
حجت الاسلام ساجدی ادامه داد:جامعه اسلامی ایران امروز باید با الگو قرار دادن سیدالشهدا(ص) بیش از گذشته در راستای نیل به اهداف خود تلاش و پیشروی کند و فرهنگ ایثار را در جامعه جابیندازد، البته درست است که عوامل مختلف فرهنگی از جمله رسانه های غربی و برخی گروهک ها سعی در تشتت افکار دارند اما همانگونه که این رویکرد آنان تا به امروز بر اثر بیداری و تمسک ملت به اسلام ناکام بوده است در آینده نیز با حرکت در همین سیر و توسل به آموزه های اسلامی بی اثر خواهد ماند.
این استاد حوزه با بیان اینکه حضرت امام حسین(ع) برای زنده کردن امر به معروف و نهی از منکر قیام کرد، ادامه داد: در شرایط کنونی جامعه امروز که دشمن از همه سو امت اسلام را نشانه رفته است باید آموزه های اسلام برای مردم بیش از گذشته بیان و تحلیل شده و در عین حال شبهاتی که تحت تاثیر تبلیغات دشمنان طرح می شود، مقابل و روشنگری صورت گیرد.
وی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر اختصاص به قشر خاصی ندارد، افزود: ریشه امر به معروف و نهی از منکر در خانواده ها شکل می گرد، لذا خانواده باید این ویژگی را به شیو های تربیتی مناسب به فرزندان منتقل ومعارف اسلامی را برای آنها بیان کند.
حجت الاسلام ساجدی در ادامه به راهکارهای گسترش سیره حسینی در سطح جامعه اشاره کرده و افزود: قبل از هرچیز باید محتواسازی فرهنگی در جامعه ایجاد شود که یکی از روش های تحقق این امر در بیان مباحث مختلف و رویکردهای واقعه عاشورا برای نسل جوان در هیات مذهبی نهفته است.
این استاد حوزه اظهار کرد: عزاداری برای امام حسین(ع) و یاران اش نباید صرفا بر مراسم مداحی و سینه زنی متمرکز شود بلکه باید از طریق سخنرانی های سازنده معارف عاشورا برای اقشار مختلف بیان شود.
وی ضمن انتقاد از رویکرد برخی در برگزاری مراسم عزاداری گفت: بیان مفاهیم عاشورایی با برپایی صرف مراسم و دسته های عزداری صرف محقق نمی شود، متاسفانه امروز شاهد هستیم که بسیاری از دسته جات با یکدیگر به رقابت می پردازند و گاهی شیوه های را اعمال می کنند که مورد پذیرش فرهنگ سنتی عزاداری برای سیدالشهدا(ص) نیست.
وی گفت: بعضا بسیاری از هیئت های مذهبی تا پاسی از نیمه شب بدون توجه به مکان عزاداری می کنند و حتی نماز صبح نیز قضا می شود در حالیکه توجه سیدالشهدا(ص) در واقعه کربلا به برپایی نماز بود، نباید به علت برپایی مراسم عزاداری از نماز اول وقت غافل شد یا مراعات مردم را نکرد، شاید در برخی منازل بیمار وجود داشته باشد یا بعضا بیمارستانی در یک خیابان باشد.
حجت الاسلام ساجدی در ادامه به محتواسازی فرهنگ عزاداری اشاره و تصریح کرد: باید اشعاری مناسب برای ذکر مصیبت اهل بیت(ع) انتخاب شود، اشعاری که غلوآمیز نبوده و با معرفت افزایی در مورد معارف اهل بیت همراه باشد.
وی در پایان تاکید کرد: اصل عزاداری این است که در بطن جامعه اثرگذار باشد و در عشق قلبی مردم به امام حسین(ع) اثربخش باشد نه اینکه صرفا به برگزاری مراسم اکتفاشود.
پایان پیام/
.....................................................................................................................................................
* آتش عشق حسینى
قال رسول الله (ص): ان لقتل الحسین (ع) حرارة فى قلوب المؤمنین لا تبرد ابدا.
پیامبراکرم (ص) فرمود: براى شهادت حسین (ع)، حرارت و گرمایى در دلهاى مؤمنان است که هرگز سرد و خاموش نمىشود. (جامع احادیث الشیعه، ج 12، ص556)
نظر شما