به گزارش خبرگزاری شبستان احمد بخشی با اشاره به دستور مانوئل فرناندو وزیر فرهنگ آنگولا در تخریب مساجد گفت: در آنگولا بیشتر مردم مسیحی هستند و این موضوع باعث شده هژمون قالب در این منطقه با مسیحیت باشد.
وی افزود: در این جوامع علیرغم اینکه قانون اساسی آزادی ادیان و باورهای مختلف را مورد تأکید قرار داده است ترس از گسترش اسلام عاملی برای برخوردهای اینچنینی است.
رییس مرکز مطالعات آفریقا در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان افزود: گسترش اسلام در این چند سال در محدوده آفریقا افزایش یافته و افراد مسلمان آنگولا افرادی هستند که از غرب آفریقا به این کشور مهاجرت کردند.
وی درباره تخریب مساجد در این کشور گفت: دولت آنگولا در اثر فشارهای بینالمللی، نبود مجوز برای ایجاد مسجد و کاربرد متفاوت زمین مسجد ساختهشده را علت تخریب این مساجد عنوان کرد.
وی تصریح کرد: مسئله آنگولا این است که رییسجمهور این کشور مسیحی بوده برای افزایش باورهای مسیحی و تبلیغ دیناش از گسترش اسلام به هر نحو جلوگیری میکند.
این کارشناس مسائل بین الملل افزود: اتفاقی که افتاد روی هم رفته خوب بود و فرآیندی در مجامع بینالمللی اتفاق افتاد که نشان داد در یک کشور با مسلمانان چگونه برخورد میشود و نقض حقوق بشر و آزادیهای مذهبی در کشورها چگونه زیر سوال میرود.
بخشی درباره برخورد احتمالی جمهوری اسلامی با این اتفاق گفت: تهران می توانست بیانیه ای در محکومیت این اقدام صادر کند که این کار را نکرد.
این کارشناس سیاسی با اشاره به افزایش فشارهای جهانی بر دولت آنگولا گفت: آنگولا اولین کشوری بوده که دین آسمانی را ممنوع کرده است و بازخورد جهانی با این اتفاق باعث شد دولت گفته خود را پس بگیرد و به نحوی بگوید آزادی بیان در این کشور وجود دارد و ممنوعیت دینی در این کشور وجود ندارد.
وی تاکید کرد: همچنین دولت آنگولا اعلام کرده است در مسایل دینی دخالت نمیکند و حتی امروز یکی از علمای دینی آنگولا اعلام کرد تخریب مساجد دال بر ممنوعیت اسلام نیست اما کمیساریای حقوق بشر نقض حقوق مسلمانان در آنگولا را اعلام کرده است و از سال 2012 مسلمانان این کشور در انجام فرایض مذهبی در مضیقه هستند.
بخشی به شبستان گفت : یکی از عالمان آنگولا اعلام کرده است بزودی 200 مسجد جدید در این کشور ساخته میشود و هرچند ممکن است این خبر غلو باشد اما فشار جوامع بینالمللی به طور حتم تاثیر خود را گذاشته است.
این کارشناس سیاسی با اشاره به وجود ادیان مختلف در آفریقا و در اقلیتبودن دین اسلام گفت: در آنگولا 82 کلیسا به صورت رسمی فعالیت میکنند و 194 سازمان مذهبی در سال گذشته درخواست فعالیت دادهاند و تمامی این درخواستها رد شده است و وزیر فرهنگ این کشور از این موضوع استفاده کرده تا برای ممنوعیت اسلام تلاش بیشتری کند. همچنین وزیر فرهنگ قصد داشته تا با این روش از رقابت بین اسلام و مسیحیت کم کرده، مانع رشد اسلام شود.
پایان پیام/
نظر شما