کمیت برنامه های تلویزیون پیش از کیفیت حداکثری بی معناست

خبرگزاری شبستان: دبیرکل آکادمی مدیریت ایران اظهار کرد: کیفیت پخش در شبکه های تلویزیونی باید مقدم بر کمیت باشد. وقتی می توان به کمیت پرداخت که کیفیت در حداکثر خود فراهم شده باشد.

حسین باهر، کارشناس رسانه و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، در مصاحبه با خبرنگار رادیو تلویزیون خبرگزاری شبستان، پدیده تکرار فیلمها و سریالهای تلویزیونی را مورد تحلیل جامعه شناختی قرار داد و عوارض این پدیده فرهنگی را تبیین کرد.


وی در ابتدای این مصاحبه با تاکید بر اینکه باید ساز و کاری در رسانه ملی فراهم شود که تکرار یک فیلم یا سریال بر اساس نظرسنجی از مخاطبان باشد؛ خاطرنشان کرد: برخی مخاطبان علاقه مند تکرار یک فیلم هستند و یا مخالف تکرار فیلمی دیگر. مردم از سنین و جنسیتها و نیز اقوام مختلف، برداشتهای متفاوتی از یک سریال و فیلم دارند.


دبیر کل آکادمی مدیریت ایران تصریح کرد: من خود فیلمی را بارها دیده ام و چند بار دیگر نیز دوست دارم ببینم و نیز برخی فیلمها نیز یک بار دیدن آن زیاد است. نظرسنجی از بینندگان برای پخش تکراری یک فیلم به نوبه خود، نوعی احترام به مخاطب برای دریافت نظرات وی است.


این جامعه شناس با اشاره به اینکه ما تنها در عبادات تکرار را ممدوح می دانیم، گفت: تکرار واژه ای مقبوح است و حتی تکرار کلمات نیز چنین است. در تکرار یک فیلم یا سریال، این تلقی ممکن است برای بیننده ایجاد شود که یک شبکه تلویزیونی قدرت تولید یک سریال خوب را ندارد که دست به تکرار زده است و این تلقی منفی، اثر دافعه بر ذهنیت بیننده و یا شنونده خواهد داشت.


باهر افزود: ضروریست که گاهی اوقات از تامین مالی تبلیغات استفاده کنیم و همگان هم این را می دانند؛ اما تبلیغ دو ویژگی باید داشته باشد؛ یکی اینکه جنبه ابلاغ داشته باشد و دوم اینکه امر شری تبلیغ نشود؛ مثل تبلیغ یک پفک که برای بچه ها ضرر دارد. لذا جنبه مثبت تبلیغ ابلاغ و جنبه منفی آن، مبالغه است.


این استاد دانشگاه ادامه داد: تاکید بر کیفیت تولید در یک رسانه تصویری، امر مهمی است. شبکه های خارجی هم که کیفیت خود را از دست داده اند مخاطبی نیز ندارد و نمونه آن فارسی 1 است که دیگر کسی آن را نمی بیند. الان چند شبکه داخلی مثل مستند 7 و نیز برخی برنامه ها با کیفیت خوب پخش می شود که مخاطب خوبی هم دارد. باید از تجربه برنامه های موفق در تولید کیفی سایر برنامه ها بهره جست.


وی خاطرنشان کرد: در برخی مناسبت ها، همه شبکه ها به یک موضوع می پردازند و این باعث می شود که مخاطب خسته شود. صدا و سیما باید در استراتژی کیفیت و کمیت دقت کند. الان در دانشگاهها نیز چنین است لذا باید کیفیت را بالا برد و نه تنها کمیت را.


دبیر کل آکادمی مدیریت ایران تصریح کرد: من بعنوان یک کارشناس تحلیلگر اجتماعی توصیه می کنم که کیفیت پخش در شبکه های تلویزیونی باید مقدم بر کمیت باشد. وقتی می توان به کمیت پرداخت که کیفیت در حداکثر خود فراهم شده باشد.


باهر در پایان گفت: ما الان در زمان و مکانی به سر می بریم که موضوعات متعدد شده است و موضوعاتی جدیدی چون ابتکار و خلاقیت و کار آفرینی مطرح است. توصیه من برای تلویزیون و سینمای کشور این است که از سوژه ها تکراری و کسل کننده دوری ورزیده و اقدام به خلاقیت در تولید سوژه کنند. 

 

پایان پیام/
 

کد خبر 329190

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha