دیدگاه های الهی و دینی ضامن استفاده صحیح از انرژی هسته ای است

خبرگزار ی شبستان: سخنگوی معاون روابط راهبردی و امور مجلس سازمان انرژی اتمی گفت: ضمانت اجرایی صرفا نمی تواند کرامت انسانی را تامین کند بلکه در بحث استفاده از انرژی هسته ای نیازمند دیدگاه های الهی و دینی هستیم.


به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، نشست خبری "همایش فقه هسته ای" دقایقی پیش در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد. بهروز کمال وندی سخنگوی معاون روابط راهبردی و امور مجلس سازمان انرژی اتمی در این نشست اظهار کرد: این همایش از سوی سازمان انرژی اتمی و پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و با همکاری مرکز فقهی ائمه اطهار (ع)، انجمن فقه و حقوق اسلامی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار می شود.
وی با بیان اینکه این همایش در نوع خود همایش جدیدی است که در راستای فعالیت های همخوان با اقدامات جمهوری اسلامی در رابطه با ترویج فرهنگ حقوق هسته ای در سطح ملی و بین المللی است، گفت: به لحاظ علم در صنعت هسته ای کشور توسعه خوبی پیدا کرده و به همین دلیل نیاز است در حوزه حقوق مرتبط با این صنعت تلاش بیشتری شود؛ طبیعی است این بحث های حقوقی پاره ای از آن می تواند مسائل جدید و مستحدثه باشد و برخی مسائلی که بشریت در دوره های مختلف تجربه کرده است.


وی با اشاره به اینکه صنعت هسته ای سابقه تازه ای دارد و حقوق آن نیز جدید بوده و نیاز به تکامل دارد، عنوان کرد: از طرفی این صنعت که به رفاه مردم گره خورده است اگر به سمت فعالیت های نظامی سوق پیدا کند، می تواند مشکل ساز باشد. کمتر علمی است که این خاصیت را دارد برای همین برخی از قدرت ها از بحث هسته ای برای ورود به کشورها سوء استفاده می کنند.
کمال وندی تصریح کرد: بنابراین لازم است کشورهای در حال توسعه تمام قد به میدان آمده و در زمینه استفاده صلح آمیز هسته ای فعالیت کنند و مقابل این سوء استفاده غربی ها بایستند و هم در حقوق هسته ای در سطح بین الملل ماثر باشنذد و هم کمبود های داخلی را برطرف کنند.


وی با بیان اینکه در راستای تعریف روابط حقوقی و ترویج فرهنگ هسته ای تلاش های وسیعی در سازمان انرژی اتمی انجام می شود که در چند ماه اخیر شدت یافته است؛ گفت: در این زمینه ما همایش های مختلفی داشته ایم و در عین حال متوجه شدیم سازمان انرژی اتمی نیاز دارد مرکزی برای انجام مطالعات هسته ای داشته باشد که این مرکز از حدود یک ماه پیش ایجاد شده است که تلاش می کنیم ارتباط حقوقی با حوزه های مختلف در این زمینه داشته باشیم.
سخنگوی معاون روابط راهبردی و امور مجلس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: همچنین در نظر داریم انجمن خبرنگاران هسته ای را ایجاد کنیم و دوره های آموزشی برای خبرنگاران داشته باشیم که با مسائل و موضوعات مختلف این صنعت آشنا شده و این اقدام تلاشی باشد برای آشنایی با حقوق هسته ای و ترویج استفاده صلح آمیز از آن. طی این دوره خبرنگاران بازدیدهای مختلفی خواهند داشت و امیدواریم کار تا جایی پیش رود که هر ایرانی بتواند به زودی در زمینه حقوق هسته ای سخن بگوید و ایده ای تازه در سطح ملی و بین المللی داشته باشد.


وی خاطر نشان کرد: در زمینه صنعت هسته ای موضوعات سلبی و ایجابی مختلفی وجود دارد که البته جنبه سلبی آن بیشتر مورد توجه غرب قرار گرفته و به سمت معاهداتی رفته اند که در آن از گسترش سلاح های هسته ای جلوگیری کنند هر چند برخی از این معاهدات در بطن خود ترویج استفاده از سلاح های هسته ای را داشته است.
کمالوندی با بیان اینکه قرار است موضوعات مختلفی در همایش فقه هسته ای بررسی شود، افزود: به طور مثال چگونه کشورها با علم هسته ای ارتباط و هماهنگی داشته باشند یا از قاچاق آن جلوگیری کنند و آنچه که مورد نظر رهبر معظم انقلاب بوده است یعنی انرژی هسته ای برای همه و سلاح هسته ای برای هیچ کس، در سطح ملی و بین اللمللی توسعه داده شده و ما پرچمدار این شعار شویم.
وی با اشاره به اینکه در حوزه بازدارندگی موارد بسیاری در حقوق هسته ای بین المللی وجود دارد، گفت: اعتقاد ما این است از واقع گرایی نوین این موارد بررسی شود و باید فلسفه حقوقی این موضوع بازنگری و بررسی شود و اصولی مانند عدم تبعیض، ضرورت و تناسب به کارگیری سلاح های هسته ای، تفکیک نظامی از غیر نظامی که مورد غفلت واقع شده، تبیین شود.


کمالوندی با تاکید بر اینکه سلاح های هسته ای مخرب و غیر انسانی هستند، اظهار کرد: ضمانت حقوقی و اجرایی صرفا نمی تواند کرامت انسانی را تامین کند بلکه در بحث استفاده از انرژی هسته ای نیازمند دیدگاه های الهی و دینی هستیم و هدف این همایش همین است تا کشورهای مختلف با فرهنگ استفاده صحیح از این علم و صنعت فاخر و نافع برای بشریت آشنا شده و آن را ترویج دهند و نباید این صنعت منحصر به کشورهای خاصی باشد.
سخنگوی معاون روابط راهبردی و امور مجلس سازمان انرژی اتمی در پایان یادآور شد: امیدورایم بتوانیم با کمک نخبگان همایش های مختلفی با حضور شخصیته ای و اندیشمندان حوزه حقوق برگزار کنیم؛ ضمن آنکه پیش بینی می شود در پایان سال 2014 همایشی بین المللی در اصفهان با همین موضوع برگزار شود.

شایان ذکر است همایش  فقه هسته ای روز چهارشنبه 30 بهمن از ساعت هشت و 30 دقیقه با سخنرانی علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی ایران و آیت الله ابوالقاسم علیدوست دبیر علمی همایش و پیام تصویری آیت الله عبدالله جوادی آملی در محل سالن همایش های سازمان انرژی اتمی ایران، افتتاح می شود.

سخنرانان اصلی همایش در این روز آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی، آیت الله ابوالقاسم علیدوست، حجت الاسلام احمد مبلغی و ناصر قربان نیا خواهند بود.

در روز دوم همایش که روز پنج شنبه اول اسفند در شهر قم از ساعت هشت و 30 دقیقه در محل تالار اندیشه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی (دفتر قم) برگزار می شود، آیت الله علی اکبر رشاد رییس همایش، بهروز کمال وندی معاون راهبردی و امور مجلس سازمان انرژی اتمی ایران و آیت الله ابوالقاسم علیدوست سخنرانی خواهند کرد.

همچنین آیت الله محسن فقیهی، حجت الاسلام سید مهدی حسینی بیان و محمود حکمت نیا به عنوان سخنرانان اصلی در این همایش به سخنرانی خواهند پرداخت. در برگزاری این همایش مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)، جامعة المصطفی العالمیه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و انجمن فقه و حقوق اسلامی حوزه فعالیت دارند.
پایان پیام/
 

کد خبر 344571

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha