به گزارش خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان، دکتر ناصر قرباننیا، عضو هیئت علمی دانشگاه در همایش ملی فقه هستهای با اشاره به تعهدات ایران به آیین و دستورات اسلام و ممنوعیت دستیابی به هر نوع سلاح کشتارجمعی گفت: ایران فراتر از هر تعهدنامه و قاعدهای متعهد به احکام آیین اسلامی است، دینی که وفای به عهد را اصول و قاعده خود میداند لذا سلاح هستهای که هر نوع بهرهمندی از آن فاجعهآمیز است و هیچ سلاحی به اندازه آن قدرت ویرانگری ندارد نمیتواند خاستگاه دستیابی کشورمان به این سلاح کشتارجمعی باشد.
وی افزود: سلاح هستهای امکان تفکیکپذیری ندارد یعنی نمیتوان تنها نظامیان را نابود کرد و به واسطه آن گیاهان، نسلها و محیط زیست تخریب میشود و برخی معتقدند آثار آن تا صدها سال بعد نیز باقی میماند و چگونه میشود شخصی که 100 سال بعد به دنیا میآید و با ما جنگی نکرده تحت تأثیر مخرب این سلاحها قرار گیرد.
دکتر قرباننیا عنوان کرد: سلاح هستهای زیستبوم آدمی را نابود میکند و نمیشود برای حفظ کیان اسلام از این نوع سلاحها بهره برد و خواسته کشورمان برای دستیابی به هر نوع فناوری هستهای منحصرا در مقام مشروع مطرح است.
عضو هئیت مدیره انجمن فقه حقوق حوزه و استاد دانشگاه افزود: شاید طبق برخورد حقوقی و بینالمللی قراردادی برای دستیابی به این نوع سلاحهای مخرب وجود نداشته باشد اما ما نیز جوازی برای استفاده از آنها نداریم.
وی بیان کرد: اسلام آیینی است که ترویج انسانیت، اخلاق و عدالت را سرلوحه احکام و دستورات خود قرار داده لذا هرگز نمیتوان با این نگاه جواز به استفاده از سلاح هستهای برد.
پایان پیام/
نظر شما