به گزارش خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان، آیتالله ابوالقاسم علیدوست، دبیر علمی همایش فقه هستهای با اشاره به مبانی دینی اسلام و ممنوعیت دستیابی به هرگونه تهدید و کشتارجمعی نسلها گفت: اگر ایران طبق قواعد و احکام اسلامی دستاش برای دستیابی به هرگونه سلاح هستهای بسته است اما با ابزار ایران میتواند قلبهای جهانیان را تسخیر کند. اسلام آیینی است که در آیات بسیاری از قرآن کریم به روشنی بر منع هرگونه سلاح کشتارجمعی دلالت میکند و تأکید دارد که هر نوع دفاع و مقابله به مثلی به دشمنان باید در قالب حلال صورت گیرد. برخی عقیده دارند که سلاح اتمی طبق نص قرآن کریم برای ترساندن دشمنان اسلام ضروری است اما دستیافتن به این فناوری میلیونها انسان بیگناه را میترساند و چهره وحشتزایی را از اسلام ترسیم میکند.
آیتالله علیدوست عنوان کرد: ما نباید فتنهای بر فتنههای دیگر بیفزاییم و با سلاحهای غیرمتعارفه دنبال استقرار دین باشیم. وی در مورد حرمت تولید، انباشت، خرید و فروش و استفاده از سلاحهای نامتعارف عنوان کرد: سلاحهای هستهای و کشتارجمعی از جمله میکروبی و شیمیایی از نظر دین اسلام ممنوع هستند و این موارد حتی به میزان کارآیی یک موشک یا وسیله کوچک حرام است.
وی افزود: موضوع تبارشناسی حرمت از نظر اسلام بسیار قابل اهمیت است که هرچند به این صراحت در آیین دینی ما ذکر نشده ولی با همین محتوا در متون دینی از ممنوعیت سلاح کشتارجمعی سخن به میان آمده است و در متون فقهی بیش از هزار سال بر ای حرمت تاکید شده است.
دبیر علمی همایش فقه هستهای با اشاره به فتوای مقام معظم رهبری در خصوص دستیابی به فناوری انرژی اتمی عنوان کرد: طبق فتوای مقام معظم رهبری و مبانی دینی و آیات قرآن و باورها و اعتقادات ما اجازه تولید، انباشت و بکارگیری هرگونه سلاح هستهای را ممنوع کردند. همچنین در مبانی تاریخ اسلامی همچون شیخ طوسی، علامه حلی و دهها فقه دیگر به طور مطلق از ریختن سم در آب دشمنان منع شده و این کار حرام است لذا با این تفکر نمیتوان به سلاح مخربی که دهها برابر مخربتر از مسمومکردن آب بلاد کافران است، دست یافت.
وی افزود: نظر مقام معظم رهبری در خصوص دستیابی به انرژی صلحآمیز اتمی یک حکم حکومتی است که دارای موضعگیری سیاسی و اجرایی خارج از گستره بشریت دارد و فرمان ایشان یک مبنای حکم ابدی الهی داشته و از مصلحت زمان برنخواسته است.
آیتالله علیدوست عنوان کرد: برای کارشناسان فقه تردیدی نیست که صدور فتوا به لوازم و مقدماتی نیاز دارد و صاحب فتوا نمیتواند روی سخن خود معامله کند و تابع اسناد و پشتیبانی است و به عنوان یک تکلیف عدول از آن خارجشدن از حق است، این ویژگیها متأسفانه در منع گسترش سلاح هستهای و اتمی وجود ندارد.
دبیر علمی همایش تصریح کرد: طبق ماده 10 معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای کشورهای عضو میتوانند تعهد خود را پس بگیرند و این معاهده همچون معامله مطرح بوده ولی فتوا یک تکلیف است که بر عهده تمام مسلمانان است.
پایان پیام/
نظر شما