به گزارش خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام محمدجواد فاضل لنکرانی در همایش ملی فقه هستهای که امروز چهارشنبه 30 بهمن در سازمان انرژی اتمی برگزار شد با اشاره به مبانی اسلامی برای نجات بشریت و ممنوعیت هر نوع سلاح کشتارجمعی در این دیدگاه گفت: طبق نص قرآن کریم مسلمانان و حاکمان جامعه اسلامی باید مجهز به پیشرفتهترین انواع سلاحها باشند و باید هر مقدار که میشود خود را از این جهت قوی سازند اما دستیابی به هر نوع سلاح اجازه نمیدهد کشتارجمعی میلیونها انسان بیگناه صورت گیرد.
وی افزود: قرآن کریم به مسلمانان همواره اعتدال را تجویز کرده و بر آن تأکید میکند جهاد ابتدایی در دین اسلام نوعا برای نجات بشریت است لذا در این دیدگاه سلاح کشتارجمعی معنا ندارد و نمیتوان از این سلاح برای کشورگشایی و قدرتطلبی استفاده کرد.
حجتالاسلام فاضل لنکرانی عنوان کرد: دستیابی به هر نوع سلاح تا زمانی که جامعه را به سمت ظلم و ستم سوق ندهد برای دفاع لازم است. همچنین طبق دیدگاه دین اسلام هر نوع فساد در زمین حرام بوده و اگر روزی بشریت به سلاح کشتارجمعی دست یابد و دیگر کشورها نیز برای پایمالنشدن حقوقشان به این نوع سلاحها مجهز شوند کل بشر و زمین نابود میشود و دیگر بشری نمیماند تا اسلام رهنمودهای هدایتگرانهاش را تبیین کند.
وی با اشاره به نمونههایی از رحمانیت دین اسلام و لطافت آن برای ریختهنشدن قطرهای خون و ظلم به دیگران گفت: اسلام آیینی است که در کوران جنگ زمانی که ریختهشدن خون کافر را مباح میداند از مسلمانان میخواهد اگر کافری به شما پناه آورد خواستهاش را اجابت کنید و اگر از شما خواست تا 10 سال برای آشنایی با اسلام تحقیق کند به او اجازه دهید و حتی پس از 10 سال مسلمان نشد و خواست به آیین خود برگردد او رها ساخته و به جای امن ببرید. همچنین مسلمانان در جنگ حق ترساندن زن و بچه دشمنان را ندارند و حتی اگر آن زن و بچه برای کمکرساندن به کفار آماده باشند باز نباید آنان را کشت. همچنین سوزاندن کافر حربی در اسلام حرام است.
وی با بیان این مطلب که نمیتوان به بهانه دستیابی به سلاح کشتارجمعی دشمنان مقابله به مثل کرد، تصریح کرد: نمیتوان با این توجیه که دیگران هر کاری میکنند ما نیز باید مقابله به مثل کنیم به سلاح کشتارجمعی دست یافت، به عنوان مثال امروزه تکفیریها که ساخته دست آمریکا هستند بچههای مظلوم را سر میبرند و ما نیز نمیتوانیم مانند آنان مقابله به مثل کنیم و سر بچههای آنان را از تن جدا کنیم. اسلام دین دقیقی است که در جنگ تأکید میکند آب بلاد مسلمین را مسموم نکنید. چطور میشود در آیینی که این نوع نگاه را دارد به سلاح کشتارجمعی دست یافت؟
وی عنوان کرد: هنگامی که رهبر عظیمالشأن کشورمان فتوای دستیابی به انرژی اتمی را دادند و دستیابی به هر نوع سلاح هستهای را ممنوع کردند ما با فعالان مرکز فقه ائمه اطهار در این راستا تلاشهای بسیاری انجام دادیم و نشستها و گفتوگوهای متعددی پیرامون این موضوع برگزار شد.
حجتالاسلام فاضل لنکرانی تصریح کرد: برخی فکر میکنند این فتوا از سوی مقام معظم رهبری محور سیاسی دارد در صورتی که مبنای آن اجتهادی و بر اساس مبانی فقهی است و لذا باید نسبت به آن موضوعشناسی دقیقی داشته باشیم و ماهیت سلاح جمعی برای همگان روشن شود، سلاحی که محدود به نظامیان نیست بلکه در نسلها و آیندگان نیز تأثیر میگذارد.
پایان پیام/
نظر شما