به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان؛ حجت الاسلام سید محمود ترابی، شامگاه(9 اسفند)در جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان دامغان با بیان اینکه زیر بنای نظام اسلامی ما فرهنگ است، افزود: همانگونه که نظام ما پسوند و ماهیت اسلامی دارد باید دستورات اسلام در همه شئونات زندگی ما و به ویژه در مؤسسات و نهادهای فرهنگی کشورمان عینیت پیدا کند.
وی خاطرنشان کرد: سبک زندگی ما باید قرآنی و اسلامی باشد، ادارات، بازار و معیشت مردم ما باید اسلامی باشد وتلاش جهت تحقق این ضرورت، وظیفه گروه یا نهادی خاص نیست بلکه یک وظیفه همگانی است.
وی خاطرنشان کرد: اگر مدارس و دانشگاههای ما اسلامی باشد و فرهنگ عمومی ما بهدرستی در این مراکز پایهریزی شود، سیاستهای این حوزه را منطبق با نیازهای نسل جوان و نوجوان جامعه اسلامی برنامهریزی نمائیم و باور داشته باشیم که مسئولان آینده کشور باید از بین همین نسل انتخاب شوند، بیتردید بخش مهمی از مشکلات موجود حوزه فرهنگ عمومی جامعه حل میشود.
حجتالاسلام ترابی بااشاره به حضور حجتالاسلام محمد رضا حدادیان، مسئول جدید دبیرخانه کانونهای مساجد استان سمنان در این جلسه اظهار امیدواری کرد: با تغییرات انجام شده در مدیریت این دبیرخانه وضعیت رسیدگی، تجهیز و تأمین منابع مالی حمایتی کانونهای مساجد دامغان و استان سمنان بهبود یابد.
ترابی، کانونهای مساجد را مراکزی تأثیر گذار در پیشبرد اهداف فرهنگ عمومی جامعه اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: نباید اجازه دهیم جوانانی که بدون هیچ چشم داشتی با استعدادها و توانمندیهای گسترده و گوناگون نسبت به حرکت در مسیر اهداف فرهنگی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران حرکت می کنند، با بی مهری و بیتوجهی ما مسئولان دچار یأس و دلزدگی شوند.
وی با بیان اینکه وزارت ارشاد که از بانیان فرهنگ کشور و متولی امور ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور است نباید به بهانه کمبود بودجه از حمایت این مراکز منسوب به مساجد غفلت کند، افزود: البته متصدیان فرهنگ فراموش نکنند که اسلام به دنبال عمل است و نه در پی آمار و تابلو، از این رو آنچه در قالب برنامه برای بخشهای مختلف تأثیرگذار بر فرهنگ عمومی تدوین میشود باید عملی شود.
کانونهای مساجد بازوان فرهنگی تحقق اقتصاد مقاومتی
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان سمنان نیز در این نشست گفت: کانونهای مساجد با وجود فعالان و نخبگان خود میتوانند بازوان فرهنگی تحقق مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامی در بحث تبیین زوایای مختلف اقتصاد مقاومتی باشند.
حجت الاسلام محمد رضا حدادیان تصریح کرد: مقاومت همواره با فرهنگ ما اجین بوده و اکنون مراکز فرهنگی کشور باید با استفاده از ظرفیتهای بالای داخلی و ترویج سبک زندگی اسلامی الگویهای نیل به اهداف اقتصاد مقاومتی را تجلی بخشند.
وی تصریح کرد: امروز دغدغه اصلی همه ما در حوزه فرهنگ عمومی، حفظ و نگهداری ارزشهای اسلام ناب محمدی و جلوگیری از تخریب فرهنگ اسلامی و ایرانی در مقابل هجمههای وسیع دشمن بهوسیله تقویت زمینههای اعتقادی جامعه با استفاده از پتانسیل غنی مراکز فرهنگی همچون کانونهای فرهنگی هنری مساجد است.
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان سمنان افزود: متأسفانه در طول سالهای اخیر رشد کمی فعالان فرهنگی کشور و نیروهای جذب شده به حوزههای علمیه و امکانات ایجاد شده در حوزه فرهنگ در مقابل افزایش جمعیت مطلوب نبوده است.
وی حمایت همه جانبه و بهدوراز تبعیض تمای کانونهای مساجد استان و بالابردن سطح کیفی فعالیتها این مراکز را رویکرد جدید این دبیرخانه عنوان کرد و تأکیدکرد: آسیب شناسی فعالیتهای فرهنگی، کمک به ارتقاء جایگاه مساجد در جامعه، استفاده از نخبگان و شناخت فرصتها، نیاز سنجی و بهرهگیری از تجربیات موفق دیگر استانها از برنامههای آینده این دبیرخانه است.
حجت الاسلام حدادیان با اشاره به فعالیتهای چشمگیر کانونهای مساجد شهرستان دامغان در سالهای گذشته، خاطرنشان کرد: در حال حاضر47 کانون مسجد در این شهرستان وجود دارد که 21 مورد از این تعداد را کانونهای روستای تشکیل میدهند.
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان سمنان، تأسیس کانونهای مساجد در روستاها را یکی از راهبردهای سودمند خدمت رسانی فرهنگی به تمام نقاط کشور برشمرد و گفت: به جرأت میتوان گفت کانونهای فرهنگی هنری مساجد تنها مراکز فرهنگی هستند که به همت ستاد عالی هماهنگی و نظارت برکانونهای مساجد کشور و وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در روستاهای کشور راهاندازی شدهاند.
پایان پیام/
نظر شما