به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، مسعود حسین میرزائی، دبیر اجرایی اجلاس و جشنواره میراث معنوی 2014 اصفهان امروز در نشست شورای راهبردی اجلاس و جشنواره بینالمللی میراث معنوی اظهار داشت: میراث معنوی از اهمیت بسیاری برخوردار است و تمامی آثار به جا مانده از فرهنگهای مختلف و فرهنگ معنوی کشور به صورت مادی، معنوی، تاریخی و فرهنگی تجلی یافته و به عنوان میراث فرهنگی معنوی مطرح میشود.
وی افزود: این مسئله باید مورد توجه همه قرار گیرد زیرا میراث معنوی میتواند در مقابله با یکسانسازی فرهنگی در جهان قرار گرفته و مقاومت کند بنابراین همه باید کاری کنند که از فرهنگهای گوناگون حمایت کرده و هویت فرهنگی کشورها را حفظ کرد.
دبیر اجرایی اجلاس و جشنواره میراث معنوی 2014 اصفهان با بیان اینکه کنوانسیون میراث معنی در سال 2003 در پاریس برگزار شد، تصریح کرد: پیمان بینالمللی حقوق اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی و حقوق مدنی در این کنوانسیون مطرح شده و ثبت میراث فرهنگی معنوی کشورهای مختلف در آن اجرا شد.
وی افزود: در حال حاضر موسیقی ایران، هنر تعزیه، آئین پهلوانی و زورخانهای، موسیقی خراسان، قصهگویی ایران، فرشبافی کاشان، فارس، لنجسازی و دریانوردی در خلیج فارس و قالیشویی مشهد اردهال از سال 88 تا 91 در فهرست یونسکو به ثبت رسیده است.
میرزایی بیان داشت: حفاظت از میراث فرهنگی از سوی دستگاههای مختلف باید مورد توجه قرار گیرد و شبکه ICCN با این هدف تشکیل شده و این شکبه از میراث فرهنگی معنوی به خوبی محافظت میکند.
وی گفت: شهرهای اصفهان، نیشابور و شیراز در کنار 40 عضو اصلی و 25 عضو وابسته از کشورهای مختلف جهان، در این شبکه عضو هستند.
دبیر اجرایی اجلاس و جشنواره میراث معنوی 2014 اصفهان خاطرنشان کرد: این اجلاس از 16 تا 20 مهر سال آینده در شهر اصفهان برگزار میشود.
وی افزود: این اجلاس در کنار پنجمین اجلاس مجمع عمومی، نخستین اجلاس زنان و دومین جشنواره میراث معنوی و با هدف پاسداری از میراث معنوی برگزار خواهد شد.
میرزایی با بیان موضوعات این اجلاس گفت: نقش میراث معنوی در سبک زندگی و هویت انسانی، بهبود محیط زیست، کیفیت زندگی و ترغیب گردشگری، از جمله اهداف این اجلاس به شمار میرود.
پایان پیام/
نظر شما