فعالیت 10 مجتمع میان راهی وابسته به آستان قدس رضوی در  پنج استان

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل بقاع متبرکه آستان قدس رضوی در طبس ازفعالیت 10 مجتمع بین راهی وابسته به آستان قدس رضوی در پنج استان خراسان های شمالی، جنوبی و رضوی، یزد و سمنان خبر داد.

حمزه سپهریان، مدیرعامل بقاع متبرکه آستان قدس رضوی در طبس و مدیر مؤسسه فرهنگی حضرت حسین‌بن موسی‌الکاظم طبس و زیارتگاه شهید آیت‌الله مدرس کاشمر، از فعالیت 10 مجتمع بین راهی وابسته به آستان قدس رضوی در 5 استان خراسان های شمالی، جنوبی و رضوی، یزد و سمنان خبر داد و به خبرنگار شبستان در مشهد، اظهار کرد: طراحی این مجتمع ها به گونه ای بوده که در مسیرهای ورودی مشهد قرار گیرند.


وی با بیان اینکه مجتمع میان راهی یزد در روستای رباط پشت بادام قرار دارد، اذعان کرد: همچنین در استان سمنان مجتمع میان راهی در مسیر دامغان به سمت خراسان رضوی قرار دارد.


سپهریان با اشاره به اینکه مسافرانی که از مسیر تهران عازم خراسان رضوی باشند می تواند از خدمات مجتمع میان راهی کاهک سبزوار استفاده کنند، اظهار داشت: مسافران و زایرانی که از مسیر جنوبی، کرمان، زاهدان و بندرعباس قصد عزیمت به خراسان رضوی را داشته باشند در مسیر به مجتمع میان راهی بیهوک، اسلامیه و فیض آباد، سربیشه، قائن و خضری دشت بیاض خواهند رسید.


وی با بیان این مطلب که مجتمع های میای راهی در جاده های بین المللی استان نیز وجود دارد، گفت: از سمت افغانستان در تایباد و تربت جام و از سمت سرخس نیز مجتمع میان راهی نیز وجود دارد.


وی با اشاره به اینکه مجتمع های میان راهی مکانی برای اسکان و استراحت موقت مسافران است، گفت: در این مجتمع ها خدماتی از قبیل اسکان موقت در آلاچیق، پارکینگ، سرویس‌های بهداشتی دارای آب گرم و سرد، نمازخانه، فضای سبز و گل‌کاری و فضای بازی کودکان با کف‌پوش ویژه به‌صورت رایگان به مسافران ارائه می‌شود.


سپهریان با اشاره به اینکه سرویس های بهداشتی این مجتمع ها برای استفاده معلولان نیز طراحی شده است، بیان کرد: نماز خانه مجتمع های میان راهی علاوه بر نماز صبح از هنگام اذان ظهر تا ساعت 23 پذیرای نمازگزاران است.


وی با بیان اینکه چندین باب مغازه و رستوران در مجتمع های میان راهی خدماتی به مسافران و زایران ارایه می دهند، تاکید کرد: در مجتمع‌هایی با ظرفیت کم‌تر، امکان اسکان هم‌زمان 500 تا 600 نفر وجود دارد اما در مجتمع‌های میان‌راهی بزرگ‌تر، اسکان موقت حدود هزار نفر نیز امکان‌پذیراست.


وی تصریح کرد: نصب تابلوهای مناسبتی و احادیث ائمه اطهار(ع)، پخش صدای اذان، نصب بنر و بیلبوردهای مختلف، توزیع کتاب و بروشورهای مربوط به آداب زیارت، نماز و مسافرت، برگزاری مسابقات کتاب‌خوانی، توزیع بروشورهای راهنمای زائر و نصب تابلوهای خیر مقدم از جمله اقدامات فرهنگی است که در این مجتمع‌ها به مسافران ارائه می‌شود.


سپهریان در پاسخ به این سوال که آیا در این مجتمع ها امکان اسکان زایران در مواقع اضطراری وجود دارد یا خیر، گفت: در مجمتع میان راهی دامغان 10 باب سوئیت سرپوشیده وجود دارد اما در بقیه مجتمع ها در صورت بسته شدن جاده و مواقع اضطراری، نمازخانه برای اسکان مسافران مهیا می شود.


مدیرعامل بقاع متبرکه آستان قدس رضوی در طبس گفت: ستاد تسهیلات ویژه ای با 6 کمیته برای رسیدگی به امور مجتمع های میان راهی در ایام نوروز 93 فعالیت خواهند داشت.


وی اشاره ای به برخی اقدامات صورت گرفته در مجتمع های میان راهی برای ایام نوروز داشت و ابراز کرد: در نوروز 93 تعویض فرش‌ها و مُهرها، گل‌کاری‌های جدید و غبارروبی نمازخانه‌های مجتمع‌های میان راهی در دستور کار این ستاد قرار گرفته است.


مدیر مؤسسه فرهنگی حضرت حسین‌بن موسی‌الکاظم(ع) طبس و زیارتگاه شهید آیت‌الله مدرس کاشمر از بهره‌مندی سالانه 15 میلیون زائر و مسافر از خدمات مجتمع‌ های میان وابسته به آستان قدس رضوی خبر داد و افزود: طی چند سال گذشته شرایط جوی نامناسب باعث کاهش سفرهای نوروزی به مشهد شد اما در نوروز 92 شاهد رشد 25 درصدی توقف مسافران در مجتمع‌های میان‌راهی بودیم و در صورتی که شرایط جوی برای نوروز مناسب باشد رشدی 5 تا 10درصدی را شاهد خواهیم بود.


پایان پیام/
 

 

کد خبر 353977

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha