خراسان جنوبی از مناطق 9 گانه تولید فرش در ایران

خبرگزاری شبستان: معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری خراسان جنوبی گفت: خراسان جنوبی از مناطق مهم و 9گانه تولید فرش ایران است که پیشینه فاخر و مهمی در تولید فرش ایران دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند و به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، علی رضایی، معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری خراسان جنوبی امروز (11 اردیبهشت) در جلسه بررسی راهکارهای حمایت از فرش دستباف استان اظهار داشت: خراسان جنوبی از مناطق مهم و نه گانه فرش ایران است و پیشینه فاخر و مهمی در تولید فرش ایران داشته و حضور درخوری در بازارهای جهانی داشته و دارد، لیکن تحت تاثیر عوامل متعدد اجتماعی و اقتصادی، دچار ضعف هایی شده که نیاز است مورد بررسی قرار گیرد.

 

وی گفت: با توجه به مزیت های تولید فرش دستباف، عدم نیاز به سرمایه بالا و ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته و بومی بودن این هنر – صنعت؛ ارزش افزوده مناسبی دارد که باید به آن توجه ویژه شود.


معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری خراسان جنوبی با توجه به اینکه فرش های تولیدی استان مورد پسند بازارهای جهانی هستند، گفت: با توجه به خشکسالی های متعدد و مشکلات کشاورزی و دامداری در منطقه، اشتغال به تولید فرش دستباف از سوی روستاییان بیشتر مورد توجه قرار می گیرد.


وی با تاکید بر لزوم شناسایی افراد فعال در زمینه صنعت فرش و لزوم بهره‌گیری از نظرات آنان در جلسات مرتبط، خواستار آن شد تا اعضای جلسه، طرح های پیشنهادی خود را به منظور انتخاب راهکار جهت پیشبرد اهداف کارگروه فرش و حمایت از توسعه صنعت فرش دستباف استان ارائه کنند.


رضایی ادامه داد: دستگاه های مرتبط بصورت منسجم و از طریق طرح و برنامه های مدون، به نظارت بر ارتقای سطح کیفی تولید و مواد اولیه، از طریق ایجاد شبکه های ناظرین فرش، توجه ویژه داشته باشند.


وی در خصوص فعالیتهای موثر کمیته امداد امام خمینی (ره) استان در زمینه حمایت و توسعه فرش دستباف، گفت: فرش دستباف تولیدی مددجویان کمیته امداد استان، بالاترین متراژ تولید دربین کمیته های امداد امام خمینی (ره) در سراسر کشور را دارد.


معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه فرش های دستباف تولید کمیته امداد امام خمینی (ره) استان از لحاظ کیفی به ثبات موثری رسیده که خود تبدیل به یک برند شده است، خاطرنشان ساخت: با توجه به اینکه عملاً بافندگان فرش و روستائیان بهره اصلی از تجارت فرش را نمی برند و واسطه ها و دلالان بازار را تحت کنترل دارند، لازم است تشکل های حرفه‌ای و مستقل به حمایت، عرضه و کنترل تولیدات فرش دستباف وارد شوند و به نحوی برنامه ریزی شود که سود اصلی فرش دستباف نصیب بافنده شود.


این گزارش حاکیست، در این جلسه مقرر شد کارگروه استانی فرش به دبیری اداره کل صنعت، معدن تجارت استان و به ریاست معاونت برنامه‌ریزی و اشتغال استانداری تشکیل شود و افراد فعال و صاحب نظر در زمینه صنعت فرش شناسایی و عضو کارگروه گردند.

 

پایان پیام/

کد خبر 363902

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha