توجه به آشفتگی در معماری مدرن امری ضروری است

خبرگزاری شبستان: مشاور سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: معماری آشفته مدرن امروز حتی سبب دافعه گردشگر می شود لذا توجه به این مقوله امری ضروری است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد و به نقل ازروابط عمومی دومین همایش بین المللی معماری و توریسم، سیدمحمد بهشتی، مشاور سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه ایران سهم عظیمی در تاریخ معماری جهان دارد، اظهار کرد: در کشور ما آن چیزی که قاعدتا می تواند برای گردشگران جاذب باشد، آثاری مربوط به تاریخ ایران است.

 

وی افزود: تاریخ ما که در ابنیه فاخر تاریخی تجلی یافته سهم مهمی در تاریخ معماری جهان داشته چرا که ما دارای تداوم تاریخی و هم تنوع محیط جغرافیایی هستیم و مجموع این عوامل می تواند برای یک گردشگر فرهنگی مفید باشد.

 

مشاور سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه معماری در زمره آثاری بوده که می تواند کیفیت فرهنگی یک جامعه را نشان دهد، گفت: آثار معماری تاریخی و کهن ظرفیت عظیمی برای به تصویر کشیدن فرهنگ جامعه ما به شمار می رود.

 

بهشتی خاطرنشان کرد: اما در مورد آثار جدید معماری واقع قضیه این است که در معماری امروزی متاسفانه شاهد آشفتگی و خلا معماری هستیم.

 

وی اظهار کرد: امروزه ساختمان های متعددی ساخته می شود اما آشفته بوده و فقط تعداد بسیار اندکی از معماری های نوین ارزشمند هستند، در واقع نمی شود گفت آثار مدرن بالایی داریم چرا که در برابر تعداد انبوهی از آثار معماری کم ارزش و خام تعداد بسیار اندکی از آثار ارزشمند وجود دارد.

 

مشاور سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تاکید بر اینکه معماری امروز حتی زمینه دافعه برای گردشگر را ایجاد کرده، افزود: معماری گذشته ما به طور واضح و روشن تجلی فرهنگ، تمدن و تاریخ کشورمان بود.

 

بهشتی گفت: البته این آشفتگی فقط در حوزه معماری نبوده بلکه امروز شاهد نوعی آشفتگی در دیگر بخش های جامعه نیز هستیم، برای مثال ترافیک و وضعیت آب های شیرین ما نیز مبین چنین حالتی است.

 

وی با اشاره به تاثیرات عمیق اقتصادی توسعه صنعت توریسم و معماری تاکید کرد: در حوزه اقتصادی باید گفت توسعه صنعت توریسم، تاثیرات عمیق تر و پایدارتری علاوه بر اشتغالزایی و درآمدزایی و ورود ارز از حیث ارائه خدماتی نظیر هتلینگ و حمل و نقل گردشگران دارد.

 

مشاور سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری عنوان کرد: باید برای معماری شهری و به تبع آن توسعه صنعت توریسم اهداف بلندی طراحی شود چرا که این ظرفیت عمیق تر و غنی تر از آن است که فقط نگاه اقتصادی از جهت درآمدزایی و ارزآوری به آن داشت.

 

بخش خصوصی باید وارد سرمایه‌گذاری در حوزه معماری مدرن شود
حجت الاسلام محمد رجایی، عضو مجمع نمایندگان خراسان رضوی گفت: بخش خصوصی باید وارد سرمایه‌گذاری در حوزه معماری مدرن شود.


حجت الاسلام رجایی با اشاره به اهمیت مسئله توریسم و معماری اظهار کرد: توریسم و گردشگری انواع و اقسامی دارد، برخی صرفا برای تفریح سفر می‌کنند و برخی توریست فرهنگی هستند که برای این نوع افراد نوع معماری و تماشای آثار باستانی جذابیت فراوان داشته و از این حیث مقوله توریسم فرهنگی به علاقه مندان معماری اطلاق می‌شود.

 
وى افزود: معمارى در جذب گردشگر باید در ابعاد مختلف مورد توجه قرار گیرد، براى مثال در مورد بناهاى فاخر تاریخى باید از آنها حفظ و حراست کرده و در زیباسازى آن کوشید اما نوع دیگر معمارى، مدرن بوده که این معمارى مدرن نیز در نوع خود در جذب گردشگر و توسعه صنعت توریسم نقش مهمى ایفا مى‌کند.

 
عضو کمیسیون اقتصادى مجلس شوراى اسلامى خاطرنشان کرد: سرمایه گذاران در حوزه معمارى مدرن باید حضور جدى داشته چرا که مسئله هتلینگ براى گردشگران بسیار حائز اهمیت است.


رجایى با تاکید بر اینکه باید سرمایه گذاران بخش خصوصى را در زمینه هتلینگ گردشگران براى توسعه صنعت توریسم حمایت کرد، گفت: سرمایه گذارى توانمند در بخش هتلینگ سبب ارائه خدمات مطلوب به گردشگران و در نتیجه عامل مهمى براى توسعه گردشگرى مى‌شود و باید در این بخش با حمایت از سرمایه گذاران و اعتماد سازى در زمینه سرمایه گذارى آنان، بستر را براى رونق اقتصادی این بخش فراهم کرد.


وى عنوان کرد: ورود هر گردشگر به کشور سبب ایجاد مشاغل مستقیم و غیرمستقیم مى شود و این در نوع خود در بخش رونق اقتصادی اثر بخشی فراوان دارد.


عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شوراى اسلامى افزود: حمل و نقل، هتلینگ، اسکان و خرید از جمله خدماتى است که سبب اشتغال زایى می شود و هر اندازه که این خدمات مطلوب باشد هم شغل‌هاى بیشترى ایجاد شده و هم میزان رضایت بیشترى از گردشگران به همراه دارد.


رجایى با تاکید بر اینکه باید در حوزه معمارى و توسعه صنعت توریسم از این محل، کارهاى مطالعاتى دقیقى انجام شود، گفت: برگزارى همایش‌هایى نظیر معمارى و توریسم می‌تواند جایگاه مهمى در عرصه مطالعاتى با محوریت توسعه صنعت توریسم از محل معمارى ایجاد کند اما آنچه باید مورد توجه قرار گیرد، نگاه عملیاتى به این همایش‌ها و مطالعات است.


معماری برآمده از دل فرهنگ و اعتقادات ایرانی سبب گردشگری پایدار می شود
همچنین رجبعلی لباف خانیکی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: برای اینکه در حوزه معماری به یک گردشگری پایدار برسیم، باید دست به معماری هایی بزنیم که با فرهنگ، اعتقاد و گذشته ما ارتباط داشته باشد چراکه گردشگران با هدف کنکاش و آگاهی از تاریخ و گذشته ما جذب معماری کشورمان می شوند.


وی با تشریح تاثیرات نوع معماری بر جذب گردشگر اظهار کرد: اگر بخواهم تلفیق معماری و توریسم را در قالب مکانی معرفی کنم، می توان حرم مطهر رضوی و آرامگاه فردوسی را نمونه بی بدیل از معماری و توریسم مثال زد.


وی افزود: در این دو مکان هم معماری در حد اعلای خود به نمایش گذاشته شده و هم گردشگران بسیاری جذب آنها شده است، اگرچه بخشی از گردشگری را گردشگری زیارت می دانیم اما در همین نوع گردشگری توجه به معماری حائز اهمیت است.


مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: البته بناهای بسیار زیاد دیگری را در کشور داریم که در قالب معماری می تواند توریسم را جذب کرده و سبب توسعه این صنعت شود.


لباف با ابراز نارضایتی از برخی معماری ها در سطح شهر مشهد عنوان کرد: به عقیده بنده معماری مشهد در عصر حاضر قابل نقد بوده چرا که انتظار می رود معماری در این شهر با توجه به مسائل فرهنگی، اعتقادی و اجتماعی مردم باشد.


وی با اشاره به تاثیرات معماری و توریسم بر رونق اقتصادی خاطرنشان کرد: صنعت توریسم بر رونق اقتصادی تاثیرات بسزایی داشته و سبب توسعه اشتغال زایی می شود، برای مثال در آرامگاه فردوسی به شکل مستقیم 50 نفر مشغول به کار هستند، همچنین گردشگران در دیگر حوزه ها از جمله حمل و نقل، اسکان، خرید و دیگر خدمات هزینه کرده و سبب درآمد زایی و سودآوری برای ما می شوند.


مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی تصریح کرد: برای اینکه در حوزه معماری به یک گردشگری پایدار برسیم، باید دست به معماری هایی بزنیم که با فرهنگ، اعتقاد و گذشته ما ارتباط داشته باشد چرا که گردشگران با هدف کنکاش و آگاهی از تاریخ و گذشته ما جذب معماری کشورمان می شوند.


لباف عنوان کرد: بناهای فاخر همواره سبب جذب گردشگر می شود و باید قبول کنیم که بنا و جاذبه های تاریخی پشتوانه ای برای معماری و ایجاد گردشگری پایدار است.


گفتنی است دومین همایش بین المللی معماری و توریسم 8 و9 خرداد ماه سال جاری در سالن همایش های صدا و سیمای خراسان رضوی (مشهد مقدس) برگزار می شود.
 

پایان پیام/

کد خبر 368753

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha