به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، محمود باقری، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد شامگاه سه شنبه (30 اردیبهشت) در مراسم گرامی داشت هفته میراث فرهنگی که در کنار پل تاریخی پاتاوه برگزار شد، گفت: سرزمین کهگیلویه و بویراحمد مهد تمدن در ایران است و باید به هر طریق ممکن از میراث گرانبها را پاس بداریم.
بافری در این مراسم که فرماندار دنا، امام جمعه پاتاوه و دیگر مسئولان حضور داشتند، افزود: در سال های اخیر عده ای سودجو قصد دست درازی به این میراث کهن را دارند و تاکنون عده زیادی از این افراد با دستگاه های حفار و فلزیاب دستگیر شده اند که هم جای خوشحالی و هم جای تأسف دارد.
وی با ابراز گلایه از این که عده ای اشیا و آثار تاریخی کهگیلویه و بویراحمد را به قیمت بسیار ناچیزی به بیگانگان می فروشند، اظهار داشت: این آثار نشان دهنده هویت و فرهنگ غنی است که باید در موزه های این استان نگهداری و مورد بازدید نسل جوان و نوجوان قرار گیرد.
مسئول ارشد گردشگری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به این که تمام نقاط این استان دارای آثار تاریخی منحصر به فرد است، عنوان کرد: در گذشته پل تاریخی شهر پاتاوه راه پاسارگاد را به شوش خوزستان متصل می کرده است.
باقری خاطرنشان کرد: همان گونه که قهرمانان ملی و اسطوره ای گرامی داشته می شوند باید آثار باستانی نیز که به عنوان نماد فرهنگی و تمدن یک جامعه به شمار می روند، مورد توجه جدی قرار گیرند.
وی حفاظت از آثار تاریخی و جاذبه های گردشگری را وظیفه ای ملی و همگانی دانست و اذعان داشت:نباید با تصویب و اجرای طرح های کارشناسی نشده به میراث فرهنگی آسیب وارد کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد با بیان این که اشیا و آثار تاریخی که در موزه های کهگیلویه و بویراحمد نگهداری می شوند دارای اصالت و ارزش هستند، تصریح کرد: 2 هزار و 600 اثر تاریخی در این استان وجود دارد که تاکنون 600 اثر ثبت ملی شده است.
وی، همه نقاط این استان را دارای آثار تاریخی منحصر به فرد دانست و گفت: در شهر پاتاوه، امروز پل تاریخی پاتاوه را داریم که راه پاسارگاد را به شوش متصل می کرده است.
پایان پیام/
نظر شما