وحید وکیلی نفر اول رشته قرائت سی امین دوره مسابقات بین المللی قرآن ایران با اشاره به محمل ارزشمند برگزاری این رقابت و تأثیر آن در بین جامعه به خبرنگار قرآن ومعارف خبرگزاری شبستان گفت: مسابقات بینالمللی قرآن یک فضاسازی فرهنگی گسترده در بین آحاد جامعه ایجاد میکند اما برای افزایش این تأثیر نیازمند کار جدی در حوزه تبلیغ و ترویج هستیم تا این فضای قرآنی را در کشور گسترش دهیم.
وی با اشاره به فرصت طلایی مسابقات برای تأثیرگذاری فرهنگی عنوان کرد: رقابتهای بینالمللی قرآن کشورمان قویترین نوع فضاسازی قرآنی در کشور است ولی اگر اطلاعرسانی و تبلیغات مناسبی ضمیمه آن نباشد نتیجه خوبی نخواهد داشت.
قاری بین المللی کشورمان تصریح کرد: برگزاری مسابقات قرآن نه تنها در بین مردم بلکه باید در بین مسئولان و مدیران کشور مطرح باشد، به عنوان مثال یک مسابقه ورزشی که در سطح استان یا کشور برگزار میشود خیلی بیشتر از سوی مسئولان غیرمرتبط با آن رشته پیگیری میشود اما در رویداد گسترده و بینالمللی ای همچون مسابقات قرآن این اتفاق رخ نمیدهد.
باید اهمیت برنامه های قرآنی در بین مسئولان یک دغدغه شود
وی با بیان این مطلب که توجه مسئولان به برنامه های قرانی نگاه مردم را به همان سمت و سو متمرکز می کند، اظهار کرد: اگر یک مدیر برای این رقابتها اهمیت قایل شود این نگاه ناخودآگاه در بین مردم نیز تسری مییابد. من به عنوان نماینده کشورمان در دوره گذشته مسابقات بینالمللی قرآن شاهد حضور کمرنگ مدیران ارشد کشور در این عرصه بودم.
وکیلی با بیان این مطلب که چطور می توان موضوعات قرآنی را در بین مسولان به یک دغدغه تبدیل کرد، گفت: یکی از راهکارهای تبیین اهمیت مسابقات قرآن در بین مسئولان پوشش رسانهای و خبری آن و یا معرفی و پیشینه این رقابتها در بین مردم است.
وی افزود: این اتفاق خوبی نیست که من به عنوان نماینده کشورمان در سیامین دوره مسابقات بینالمللی قرآن مقام اول را کسب کردم اما بسیاری از همشهریهای من در استان از این نتیجه باخبر نبودند. برای ترویج مسابقات قرآن اگر اهتمام داشته باشیم فضای قرآنی در بین مردم ما گسترش مییابد، اگر باور ما این است که راه نجات فرهنگی و معیشتی انسانها از تمسک به آموزههای قرآن میگذرد باید بیشتر به آن بها بدهیم.
قهرمانان قرآنی را معرفی، تقدیر و حمایت کنید
قاری بین المللی قرآن کشورمان تصریح کرد: اگر شخصی به عنوان نماینده چندین میلیون ایرانی در بزرگترین عرصه رقابت قرآنی کشور شرکت میکند باید برای معرفی و تقدیر و حمایت از او کار کنیم اما متاسفانه ما اغلب تمام ظرفیت و توانمندی خود را در جایی خرج میکنیم که گاهی خدایی ناکرده خود آن فعالیت ضد فرهنگ میشود.
مسابقات بین المللی قرآن در سراشیب پیشرفت
وکیلی با اشاره به ارتقای سطح کمی و کفی مسابقات قرآن از ادوار گذشته تاکنون خاطرنشان کرد: سطح مسابقات بینالمللی قرآن کشورمان قابل قیاس با سایر رقابتهای قرآنی جهان نیست البته من موفق به حضور در آن رقابتها نشدم اما از شنیدهها و تجربیاتی که دارم قطعا از لحاظ فنی، تشریفات و کیفیسازی برنامهها این رقابت بسیار بالاتر است.
سطح بالای فنی مسبقات قران کشوری گواهی بر رشد قاریان ایرانی
وی با بیان این مطلب که سطح فنی مسابقات قرآن کشوری قابل قیاس با هیچ رقابت بین المللی نیست، خاطرنشان کرد: سطح عمومی تلاوت در بین جوانان کشورمان به برکت انقلاب اسلامی و توجهات مقام معظم رهبری روز به روز رشد کرده به همین دلیل است که این رقابتها در سطح کشور از لحاظ فنی بسیار فراتر از مسابقات بینالمللی برگزار میشود چون قاریان ایرانی بسیار بهم نزدیک بوده و تلاوتهای فنی ارایه میکنند این نکته حاکی از آن است که ما در بین سایر کشورهای جهان از نظر قرائت بسیار جلوتر بوده و تنها معدود کشورهایی همچون مالزی، اندونزی، مصر، عراق میتوانند از نظر قرائت با قاریان کشورمان رقابت داشته باشند.
پایان پیام/
نظر شما