امت باوری و لزوم مردمی کردن فعالیت ها

خبرگزاری شبستان: حضرت امام خامنه ای قائلند که ساحات انقلاب اسلامی نیز هر گاه مردمی گشتند هم فتوحات رخ داد و هم صلاح آن ضمانت الهی داشته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، نظریه مردم یا همان امت در نگرش رهبری در سال های اخیر تبلور بیشتری پیدا کرده است به گونه ای که از محورهای اصلی نگرش سیاسی و جامعه شناختی و تاریخی نگری ایشان شده است. این اهمیت و پربسامدی را می توان در سخنرانی های کرمانشاه و بسیاری از فرمایشات مرتبط با بیداری اسلامی سراغ گرفت.
چکاد نظریه امت آنجا براقراشته می شود که ایشان می فرمایند هر گاه پیکره حقیقی یک ملت به عرصه قدم بگذارد لاجرم و به تقدیر الهی، آن حرکت هم پیروز خواهد شد و هم به صلاح خواهد رفت. این تفکری عمیق و تاریخی و مبتنی بر سنن الهی و عبرت پژوهی تاریخی است که هر گاه امت اسلامی، به معنای حقیقی و با پیکره واقعی پا در عرصه اراده جمعی بگذارد و به میدان بیاید تقدیر دو قطعیت را برای او به ارمغان می آورد؛ نخست پیروزی و فتح و دوم به صلاح رفتن. این گونه اندیشیدن، ریشه در چندین اندیشه کلامی دارد. از جمله قاعده لطف، غلبه رحمت بر غضب و هدایت بر ضلالت به سبب خلق احسن، قاعده "لن تجتمع امتی علی الخطا" که دلالت دارد بر حرکت فطری امت اسلامی؛ آنگاه که واقعا امت اسلامی به میدان بیاید و ...
در ادامه این نوع تفکر، حضرت امام خامنه ای قائلند که ساحات انقلاب اسلامی نیز هر گاه مردمی گشتند هم فتوحات رخ داد و هم صلاح آن ضمانت الهی داشته است.  چون سیاست که مردمی گشت و با حماسه های گوناگون به صلاح رفت یا چون اقتصاد که از آن رو که مردمی نشد، هنوز گرفتار مشکلات عدیده است.
مردمی شدن فرهنگ و فعالیت های فرهنگی از امور سترگی است که می تواند تحول فرهنگ را در محتوا و ساختار و نیروی انسانی به همراه داشته باشد.
آسیب مهم امروز جبهه فرهنگی انقلاب، نخبه گرایی، خواص زدگی و نهفته شدن در چنبره سرمایه اجتماعی خویش است. باید نشست و در تک تک فعالیت ها، به مردمی شدن اندیشید و خویش را با آن سنجید. مردمی شدن به معنای آن نیست که مردم مخاطب فرهنگ اند بلکه باید پیکره مردم به کنشگران فرهنگ انقلاب اسلامی بدل گردند. تا کنون نیز اگر وفاقی در جبهه فرهنگی انقلاب بوده است، از این دست بوده، در مسجد، هیئت و خیریه.
این نگرش با تفکر حکمت تاریخی اماممان خامنه ای نسبیتی سترگ و آمد و شدی نظری دارد که این مجال جولانگاه ان نیست.
بار دیگر باید این تذکر را بر تارک بحث نشاند که باور به امت و حرکت تاریخی امت و همراهی با امت، غیر از تفکر اکثریت گرای پوزیتیویستی است که افراد را و نه امت ها را با نگاهی سطحی به شمار می آورند و نصف به اضافه یک را به روح جمعی و اندیشه حاکم بر امت تفسیر می نمایند.
برگرفته از مبانی نظری تفکر فرهنگی حضرت امام خامنه ای
پایان پیام/

 

کد خبر 374636

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha