حجت الاسلام جلال صدر، امام جماعت مسجد پیامبر اعظم (ص) در مورد علت استقبال مردم از فیلم شیار 143 به خبرنگار شبستان گفت: حقیقت این است که کسانی که پشت جبهه به عنوان خانواده در طول هشت سال به ارایه خدمات به رزمندگان پرداختند، مغوفل ماندند و معرفی نشدند. اکنون بعد از سال ها از گذشت جنگ می بینیم که تازه کورسویی از ایثار و ازخودگذشتگی خانواده رزمندگان در قالب فیلمی به نام شیار 143 به تصویر کشیده شده است.
حجت الاسلام صدر با تاکید بر لزوم پرده برداری از پشت جبهه ها، اظهار داشت: تصور کنید که فضایی داریم که پرده ای آن را به دو قسمت تقسیم کرده است. شما آنچه جلوی پرده قرار دارد را می بینید اما پشت پرده را نمی بینید. در بحث دوران دفاع مقدس هم رزمندگان جلوی پرده بودند و در معرض دید بینندگان داخلی و بین المللی قرار داشتند و بدین ترتیب به آنها در انواع قالب های هنری بیشتر پرداخته شد.
وی ادامه داد: خانواده های رزمندگان در پشت جبهه تلاش کردند و شرایط را برای حضور رزمندگان در جبهه های جنگ فراهم کردند، زحمات این خانواده ها کمتر دیده شد، رزمندگان جمع بودند و خانواده های آنها در سراسر کشور متفرق بودند.
امام جماعت مسجد پیامبر اعظم (ص) قوه محرکه رزمندگان را خانواده آنها دانست و افزود: یک ارتباط تنگاتنگی بین خط مقدم جبهه و پشت جبهه وجود داشت. شیار 143 نخستین قدم را برداشت و پرده بین پشت جبهه و خط مقدم را کمی بالا زد تا بیننده بتواند آن طرف پرده را بببیند و مشاهده کند که چه قدم های بزرگی در آن طرف برداشته شده است که اگر آن قدم ها نبود، موفقیتی در خط مقدم ایجاد نمی شد.
حجت الاسلام صدر با بیان اینکه رزمندگان دفاع مقدس به سه دسته قابل تقسیم هستند، عنوان کرد: دسته اول مردان تأثیرگذار در جنگ بودند. دسته دوم بانوان اثرگذار در جنگ بودند و دسته سوم هم خانواده های اثرگذار در جنگ بودند. هر سه دسته در دفاع مقدس 8 ساله تأثیرگذار بودند و باید در قالب های هنری مختلف به آنها پرداخته شود.
وی یادآور شد: مردان و زنانی بودند که به طور مستقیم با مقوله جبهه و جنگ درگیر بودند. این افراد خانواده هایی داشتند، مادر، پدر، خواهر، برادر و اگر متأهل بودند همسری داشتند که در پشت جبهه حامی آنها بودند.
امام جماعت مسجد پیامبر اعظم (ص) با اشاره به تأثیرگذاری خانواده در موفقیت فردی بیان کرد: در تمام اتفاقات مهمی که در عالم رخ می دهد، یک اصل پذیرفته است و آن تلاش و ویژگی های فرد است اما بعد دوم موفقیت به عوامل بیرونی برمی گردد. یکی از مهمترین عوامل بیرونی، خانواده است. دوران دفاع مقدس نیز از این قاعده مستثنی نبود.
حجت الاسلام صدر با اعتقاد بر اینکه خانواده های رزمندگان نقش بسزایی در پیروزی رزمندگان در میدان های جنگ داشتند، گفت: برای اینکه رزمندگان بتوانند به وظیفه دینی و ملی خود بپردازند چند پیش فاکتور لازم بود. آنها باید از بابت خانواد خیالشان راحت بود، آنها باید مطمئن بودند که در غیابشان کسی است که از خانواده و زندگی شان مراقبت کند و به مسایل برسد. مادران و همسران رزمندگان با تقبل وظایف مردانه، آرامش خاطری ایجاد کردند که رزمندگان حواسشان به دفاع از میهن و دین باشد و دغدغه ای نداشته باشند.
وی عنوان کرد: نقش زنان و مردان در دوران دفاع مقدس مکمل هم بود. بدون وجود زنان فداکار و شجاع و ایثارگر، رزمندگان نمی توانستند با آرامش به جبهه های جنگ بروند و از دین و میهن خود پاسداری کنند. نقش زنان در آن دوران با نفس جهاد برابری می کرد، بر این اساس لازم است که هنرمندان ما به نقش زنان و مادران هشت ساله دفاع مقدس بپردازند و پرده از فداکاری، ایثارگری و شجاعت آنها بردارند.
پایان پیام/
نظر شما