به گزارش خبرگزاری شبستان از یزد، حسین انتظامی معاون امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزیر فرهنگ و ارشاد شب گذشته (5 اسفند) در آیین اختتامیه جشنواره منطقهای مطبوعات استان یزد، اظهار داشت: امیدواریم این جشنواره سال آینده توسط صنوف مطبوعاتی برگزار شود تا به شکوه و عظمت آن افزوده شود.
وی خاطرنشان کرد: یکی از شعارها و برنامههای دولت، واگذاری امور اجرایی به مردم است و تنها آن دولتی که در عمل به نفع صنوف عقبنشینی کند و فقط به امور حاکمیتی بپردازد، به این شعار پایبند است.
معاون امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزیر فرهنگ و ارشاد در ارتباط با اهمیت مطبوعات محلی، گفت: این را با قاطعیت عرض می کنم که مطبوعات محلی آینده خوبی خواهند داشت و نشریات سراسری به تدریج جایگاه خود را از دست خواهند داد؛ ضمن اینکه رویکرد ما این است که از نشریات محلی حمایت کینم.
وی افزود: الگوی مصرف رسانهای با تغییراتی مواجه شده و این موج ادامه پیدا میکند.
انتظامی گفت: همین که ما میگوییم پایان مطبوعات کاغذی، توجه به رسانههای مجازی و سایبر، همه نمادی از این الگوی رسانهای جدید است.
وی ادامه داد: در این روند، رسانه هایی که در ابعاد ملی فعالیت دارند روز به روز تاثیر و نفوذ آنها کاهش پیدا می کند، اما در رسانه های اجتماعی، بین المللی و تخصصی روبه افزایش است.
معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزرات فرهنگ و ارشاد گفت: شبکههای اجتماعی و موبایلی نیز یکی از رسانههایی است که جایگزین این فضا میشوند.
وی تاکید کرد: رویکرد چهارم آن، رسانههای محلی است که با فرصت مواجه هستند، در این الگوی جدید که ادامهدار هم هست، تلویزیونهای محلی، رادیوها، مطبوعات و حتی سایتهای محلی بیشتر مورد توجه قرار میگیرد.
معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد بیان کرد: اگر در ابعاد ملی برای رسانههای ملی نگران تهدید کاهش مخاطب هستیم، برای مطبوعات محلی چنین نگرانی نداریم و آنها زمینه استفاده از این فرصت را باید به خوبی فراهم کنند.
انتظامی بیان کرد: نکته دیگر توجه دادن اصحاب مطبوعات و رسانه، به قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات است، این قانون در سال 88 توسط مجلس شورای اسلامی تصویب و ابلاغ اما متاسفانه اجرا نشد.
وی گفت: روح حاکم بر این قانون می گوید آن چیزی که برای شهروندان حق و تکلیف ایجاد میکند، دولت و دستگاههای متکی به دولت و حتی بخش خصوصی که خدمات عمومی میدهند، موظف هستند به شکل عمومی منتشر کنند و در صورت مراجعه هر یک از شهروندان موظف هستند که آن اطلاعات را در اختیارش بگذارند.
معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد تاکید کرد: مسئولان باید آمادگی این شفاف سازی را داشته باشند و شهروندان باید به این حق خود واقف شوند، این کار توسط رسانهها باید انجام شوند.
انتظامی گفت: یک زمانی ما در شعار میگوییم مردم صاحب کشور هستند و یک وقت در عمل چنین کاری میکنیم، با اجرای این قانون، مسئولی نمیتواند از پاسخ بپرهیزد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از مواد این قانون میگوید که دولت حق ندارد به اسنادی که دارای حق یا تکلیف برای مردم هستند، مهر طبقهبندی بزند، با اجرای این قانون، رانت اطلاعاتی و مبارزه واقعی با فساد اتفاق میافتد.
معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد بیان کرد: به این وسیله هزینه نظارت کشور هم کاهش پیدا میکند چون همه شهروندان خودشان میتوانند یک ناظر بر فعالیت دستگاههای مختلف باشند.
پایان پیام/
نظر شما