مجید ملانوروزی، مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این سئوال که انقلاب اسلامی چه مفاهیم تازه ای را وارد هنر ایران کرد به خبرنگار تجسمی شبستان گفت: یکی از موضوعاتی که در اول انقلاب رخ داد حضور هنرمندان تجسمی در عرصه انقلاب بود آنها آمدند موضوعات انقلاب را تصویر کردند و اینکار در ابتدا از دیوارها شروع شد و بعدها در تابلو نمود پیدا کرد.
مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطر نشان کرد: حوزه هنری علاقمندان هنر انقلاب را جمع کرد و مکتب انقلاب شکل گرفت. مکتب انقلاب همه موضوعات محتوایی انقلاب را دربر می گرفت و بعد هم در کنار دفاع مقدس توانست بخش فرهنگی دفاع مقدس را رقم بزند که ما امروز آنرا به عنوان یکی از فاخرترین رویدادهای هنری کشور می شناسیم.
ملانوروزی افزود: انقلاب اسلامی دوره های مختلفی را طی کرد دوره های سازندگی و... و در دوره های مختلف هنرمندان به مسایل قدسی، مذهبی، اخلاقی و انتزاع دینی پرداختند، شاید امروز هنرمندان انقلاب دیگر تظاهرات و پایین کشیدن مجسمه ها را به تصویر نکشند اما موضوعاتی را کار می کنند که مبتلابه جامعه است، تعامل و گفتگوها و آن بن مایه های فکری و فرهنگی ناب دینی و سنتی که معمولا از آبشخور اسلامی همه شان بهره مند هستند اما با یک رویکرد و زبان معاصرتر، به هر حال آن دوره فضای انقلاب ایجاب می کرد که روی دیوارها و بوم های بزرگ و فضای خیابانی این اتفاقات بیفتد، امروز فضای معاصر مدیاهای خودش را دارد ویدئو دارد، پرفورمنس دارد با همه این امکانات و مدیاها می توان آن سخن و پیام ایران را به گوش جهانیان رساند.
مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این سئوال که مشخصه هنر انقلاب چیست؟ گفت: این سئوال احتیاج به بحث مفصل تری دارد، هنر انقلاب یک زمانی از لحاظ محتوا بررسی می شد و موضوع کارهای انقلاب بود، اما با مکتب رئالیستی چپ گرایانه، نقاشی روسیه، نقاشی انقلابی مکزیک بر آن تاثیرگذار است و ما به آن فرم ها به دنبال رساندن پیام انقلاب بودیم، اما امروز بیشتر خود فرم هم ملهم از ایران اسلامی است.
وی افزود: امروز فرم هنرمند ایرانی بر اساس صورت آثار هنری است که اینها با رنگ هایی که قابلیت قدسی دارند و در تاریخ و فرهنگ ما وجود داشتند و عینیت و ذهنیت آن کاملا ایرانی است را می بینیم و به شکلی آن موضوعات محتوایی به یک انسجام فرمی در آثار هنرمندان بزرگ دیده می شود.
پایان پیام/
نظر شما