وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار احداث و نصب تندیس میرزا در تهران شد

خبرگزاری شبستان: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه سر میرزا بعد از شهادتش به تهران منتقل شد، پایتخت را یکی از مکان هایی دانست که باید تندیس میرزا در آنجا نصب شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز(۲۴ دی) در همایش« بازشناسی جنبش جنگل از نگاهی نو» که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت برگزار شد، با بیان اینکه فقها و عالمان بزرگی از خطه گیلان برخواستند گفت: یک آسمان پرستاره در گیلان می‌بینیم که از گذشته اشخاصی همچون لاهیجی، سید محمدباقر شفتی، میرزای قمی، حبیب اله شفتی و در دوران معاصر آیت الله بهجت که جز عالمان و مفسران جهان اسلام بودند تا به امروز شخصیت‌هایی مانند مرحوم  آیت الله امینیان، آیت الله احسان بخش، ربانی املشی و هم اکنون آیت الله قربانی، که یکی از افتخارات گیلان هستند و شخصا از 50 سال قبل با وی آشنایی دارم که چگونه در مکتب اسلام مقاله نوشته و کتاب منتشر می‌کنند.

 

وی اظهار کرد: همچنین دانشگاه‌های استان و اساتید و دانشجویان آن نشان دهنده وجه علمی و فرهنگی و هنری استان هستند که بریا ملت ما مایه افتخار و مباهات است.

 

جنتی ادامه داد: در سطح جهانی نیز پروفسور سمیعی، پروفسور رضا، دکتر بهزاد از شخصیت‌های جهانی هستند که برای ایران اسلامی در صحنه بین المللی غرور و افتخار آفریدند.

 

وی با بیان اینکه یکی از مفاخر بزرگ این استاد سردار شهید جنگل، میرزا کوچک است گفت: امروز به بهانه بزرگداشت این عالم در این مکان جمع شده‌ایم و آنچه که می‌گوییم برای شما تازگی ندارد چون شما از دیرباز با شخصیت میرزا آشنا هستید.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: تاریخ خطه سرسبز و قهرمان خیز گیلان همیشه خواستگاه نخستین خیزشگاه ترویج و توسعه مکتب شیعه بوده است که باعث غرور گیلانی‌هاست.

 

وی تصریح کرد: میرزا کوچک خان تنها یکی از آزادیخواهان سرزمین ماست.

 

جنتی با بیان اینکه میرزا کوچک خان بخاطر پدرش میرزا بزرگ به میرزا کوچک مشهور شد و در جامعه به خوبی شناخته شده نیست اظهارکرد: میرزا، لقب کوچک داشت و برخلاف شهرتش بسیار بزرگ به وسعت دریا و شجاعتی بسیار داشت که هدف اصلی و انگیزه مکتبش وطن پرستانه بود.

 

وی افزود: اندیشه میرزا جزیی از هویت و ساختار گیلان است.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه میرزا برای نخستین بار سخن از جمهوری به زبان آورد تاکید کرد: او تا پای جان بر سر آرمان خویش ایستاد و همچون نگینی بر تارک این استان و کشور می‌درخشد.

 

وی ادامه داد: میرزا برای نسل امروز جامعه ما می‌تواند الگوی قابل و شایسته‌ایی باشد و جوانان ما نباید از هویت ملی، تاریخی و ارزشی ما بی‌خبر بمانند.

 

جنتی با تاکید بر اینکه میرزا و افکارش باید فراتر از مرزهای ایران شناخته شود تصریح کرد: در تاریخ مبارزات آزادیخواهانه مردم ایران، نهضت جنگل با هدف استکبار ستیزی آغاز شد اما متاسفانه به دلیل تفرقه اندازی و انحرافات گروهی به نفاق داخلی دچار شد.

 

وی در ادامه در خصوص اقدامات میرزا گفت: وی به کارهای فرهنگی نیز اهمیت می‌داد که انتشار نشریه جنگل حاکی از این مدعاست و میرزا در این نشریه درباره هدفش بیان کرد که به دنبال استقلال کشور است.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب که« میرزا یک واحد مینیاتوری از جمهوری اسلامی را بنیان گذاشت» تصریح کرد: میرزا به شدت اعتقادی عمل می‌ کرد و جلوی تندروهای افراطی را می‌گرفت که این نشان دهنده آموزه‌های دینی و اعتقادات معنویش بود.

 

وی میرزا را از مجاهدان مشروطه خواهی دانست که به اتحاد جهان اسلام عشق می ورزید و هدف از مبارزات خود را احیای فرامین اسلام می‌دانست.

 

جنتی با بیان اینکه میرزا گرچه در مظلومیت و تنها در جنگل‌ ‌داد افزود: میرزا شخصیت خود را در تاریخ اسلام تثبیت کرد و تبدیل به مفاخر و مشاهیر کشور شد.

 

وی تاکید کرد: بی‌تردید هرکس برای خدا گام بردارد محبوب شده و نامش ماندگار خواهد شد.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه میرزا قرابتی با پایتخت ایران دارد گفت: پسر میرزا پس از بریده شدن به تهران آورده شد که پیشنهاد می‌دهیم نمادی از میرزا در تهران در محلی که سرش را آورده بودند و هم اکنون  ایستگاه آتش نشانی است، نصب شود.

 

وی خاطرنشان کرد: میرزا نخستین قامتی نبود که برای سرافرازی اسلام به خاک افتاد و آخرین هم نیست.

 

کد خبر 515295

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha