به گزارش خبرگزاری شبستان، آیت الله حسین مظاهری، مرجع جهان تشیع در جلسه درس هفتگی اخلاق با تبریک فرا رسیدن نیمه شعبان و سالروز میلاد امام عصر (عج)، بر ضرورت بیش از پیش امام شناسی و تحقیق و مطالعۀ شیعیان پیرامون موضوع مهدویّت تأکید کرد.
وی اظهار کرد: آیات فراوانی از قرآن و نیز بیش از 10 هزار روایت از اهلبیت (ع) دلالت بر غیبت حضرت ولیعصر «(عج) و ظهور عدالتگستر ایشان دارد و شیعیان راستین لازم است با مطالعه و بررسی دقیق آیات و روایات مهدویّت و کتب معتبری که در این زمینه منتشر شده است، بر انتشار و تولید آثار فاخر و علمی در زمینۀ مهدویّت ببفزایند و بدین طریق سطح معرفت خود و دیگران را نسبت به حضرت بقیّت الله الاعظم ارتقاء بخشند.
آیت الله مظاهری تصریح کرد: دشمنان اسلام و تشیّع همواره در صدد تخریب و تضعیف تشیّع بوده و هستند و امروزه نیز برخی برای نیل به مقاصد دنیوی و محو فرهنگ مهدویّت، به ترویج نحلههای کاذب، خرافات و مطالب خلاف واقع و بیارزش در زمینۀ مهدویّت، میپردازند که اگر جوانان شیعه در خصوص اصول اعتقادی تشیّع و به ویژه پیرامون موضوع مهدویّت، تحقیق و مطالعۀ کافی داشته باشند، میتوانند با غلبۀ عقل بر احساسات و با به کارگیری منطق و استدلال، به رفع شبهات پرداخته و حقیقت از از خرافت تشخیص دهند.
مرجع تقلید شعیان افزود: خداوند متعال در قرآن وعدۀ حتمی داده است که به دست شیعیان و به رهبری امام زمان (عج) پرچم اسلام روی کرۀ زمین افراشته شده و پس از آن عدالت اجتماعی و امنیّت اقتصادی و اخلاقی، سرتاسر جهان را فرا می گیرد.
تحقق وعده الهی نیازمند زمینه سازی شیعیان است
وی با تبیین شرایط تحقّق وعدۀ الهی مبنی بر تمکّن شیعیان و جهانی شدن تشیّع بیان کرد: تحقّق وعدۀ الهی نیاز به زمینهسازی و تحقیق شرایط آن توسط خود شیعیان دارد و تا وقتی شیعیان راستین از نظر اعتقاد، شعار و عمل، مهیّای ظهور امام زمان«اروحنا فداه» نشوند، وعدۀ الهی تحقّق نمی یابد.
آیتالله مظاهری از اعتقاد حقیقی به توحید، به عنوان انخستین شرط تحقّق وعدۀ خداوند مبنی بر خلافت شیعیان بر زمین نام برده و ابراز کرد: شیعۀ راستین کسی است که قبل از هر چیز، به ابعاد چهارگانۀ توحید که عبارتند از توحیدذاتی، توحید صفاتی، توحید عبادی و توحید افعالی، معتقد باشد و عقیدۀ خویش را در عمل به اثبات برساند. به خصوص در توحید عبادی و توحید افعالی حقیقتاً موحد باشد به گونهای که به جز خدای متعال معبود دیگری را پرستش نکرده و مؤثری در این جهان به غیر از ذات باریتعالی نشناسد و از شیطان درون و برون، نفس امّاره و صفات زذیله تبعیّت ننماید.
رییس حوزه علمیه اصفهان با ابراز نگرانی از فساد اخلاقی حاکم بر دنیای روز، جامعۀ کنونی را آمادۀ ظهور حضرت ولیّعصر(عج) و شیعیان را مهیّای برافراشتن پرچم عدالتگستر اسلام بر روی کرۀ زمین ندانست و ادامه داد: گرچه جامعۀ کنونی از نظر اعتقاد و شعار، جامعۀ توحیدی به شمار میرود، امّا رواج فساد اخلاقی و گناه در جامعه، حاکی از آن است که بسیاری از افراد جامعه با ارتکاب گناه، عملاً شیطان و نفس امّاره را به جای خداوند میپرستند.
وی تاکید کرد: این افراد با توسّل به دروغ، تقلّب و نیرنگ، اثبات میکنند که مبتلا به شرک افعالی بوده و بسیاری از امور را مؤثرتر از خدای تعالی میدانند. بنابراین چنین جامعهای نمیتواند ادعا کند که منتظر فرج است و آمادگی ظهور امام زمان (عج)را دارد.
ارتباط با معبود و با مخلوقات، دو معیار شناخت شیعه متقی و لایق
آیتالله مظاهری از ارتباط با معبود و با مخلوقات، به عنوان دو عنصر تعیینکننده و اساسی و دو معیار مهم برای شناخت شیعیان لایق و متّقی نام برد و عنوان کرد: شیعۀ واقعی که میتواند ادّعای انتظار فرج داشته باشد کسی است که از طریق اهمیّت به اقامۀ نماز، با معبود خویش و از طریق انفاق و عمل به قانون تعاون و مواسات، با مخلوقات خداوند ارتباط دارد. و جامعۀ متّقی و لایق ظهور، جامعهای است که در وقت نماز، فقط به نماز بپردازد و نیز به واسطۀ عمل به قوانین اقتصادی اسلام و انفاق، مشکلات اقتصادی و معضلات معیشتی نظیر فقر و عزوبت و بیکاری در آن جامعه وجود نداشته باشد.
بنابر گزارش روابط عمومی دفتر آیت الله مظاهری، وی با تشریح ابعادی از برکات و فضائل عصر ظهور حضرت ولیعصر (عج) گفت: ایشان با معجزه و خرق عادت، بر کرۀ زمین مسلّط شده و حکومت جهانی تشکیل می دهند، اما در ادارۀ حکومت عادلانۀ خویش از معجزه و خرق عادت بهره نمیگیرند، بلکه با اجرای دقیق احکام و قوانین جامع و مترقّی اسلام، همۀ معضلات اقتصادی، معیشتی و اخلاقی جهان را رفع کرده و امنیّت ظاهری و باطنی و زندگی عاری از فقر، عزوبت، غم، غصه، نگرانی، دلهره و اضطراب برای همۀ جهانیان به ارمغان میآورند.
آیتالله مظاهری با انتقاد از نحوۀ برگزاری برنامههای عید بزرگ میلاد حضرت ولیعصر (عج) خاطرنشان کرد: شب نیمۀ شعبان، یکی از لیالی قدر است و شب و روز آن عید بزرگ، زمان استغفار، نیایش، راز و نیاز با خدای متعال، اعمال خیر و دعا برای فرج و ظهور حضرت ولیعصر (عج) است. اما متأسّفانه بسیاری از مردم در این روزها و شبها، به گناهانی نظیر اختلاط زن و مرد که با نگاههای آلوده و بیحیایی برخی از فرصتطلبان همراه است، مبتلا میشوند و نسبت به عظمت این ساعات و لحظات غافل هستند. از اینرو به همۀ مسئولان مربوطه و اقشار مختلف مردم توصیه میشود که با اجتناب از گناه، به ویژه در مجالس جشن و سرور و نیز دعا و نیایش به درگاه الهی، زمینۀ ظهور حضرت ولیعصر (ع) را فراهم کنند.
پایان پیام/
نظر شما