نمک‌نشناسی در عصر حاضر جایگزین وفا شده است

این مرجع تقلید «وفا» را یکی دیگر از فضائل فراموش شده عصر حاضر برشمرد و گفت: وفا فضیلت ارزشمندی است که در عصر حاضر به دست فراموشی سپرده شده و نمک‌نشناسی و بی‌وفایی جایگزین آن گردیده است.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان، آیت‌الله مظاهری در ادامۀ مبحث فضیلت‌های فراموش شده، «وفا» را یکی دیگر از فضائل فراموش شده عصر حاضر دانست و ضمن تشریح اقسام وفا، وفا نسبت به پروردگار متعال را بسیار مهم و ضروری ارزیابی کرد و افزود: بسیاری از مردم نسبت به خداوند سبحان بی‌وفا هستند؛ زیرا علاوه بر عدم شکرگزاری مناسب و قدردانی از نعمت‌های بی‌کران الهی، هنگام ابتلا به مصائبی که با دست خود آفریده‌اند، از خداوند گله و شکایت می‌نمایند.

وی اضافه کرد: مقام تسلیم و رضا که مقام والایی است و از وفای آدمی سرچشمه می‌گیرد، به این معناست که انسان تسلیم امر پروردگار و مقدّرات الهی باشد و به آنچه خدای تعالی برای او پسندیده، رضایت قلبی داشته باشد.

آیت‌الله مظاهری وفا نسبت به پیامبران الهی و ائمّۀ هدی«سلام‌الله‌علیهم» را قسم دیگری از وفا دانست و تأکید کرد: خداوند متعال، قبل از آفرینش انسان، پیامبری از جنس خودشان آفرید تا آنان را هدایت کند و ارسال رسل را در همۀ دوران‌ها تا زمان بعثت حضرت ختمی مرتبت«صلی الله علیه وآله وسلّم» ادامه داد و پس از آن حضرت نیز ائمه طاهرین«سلام‌الله علیهم» را مأمور هدایت بشریّت گردانید و این موضوع، اهمیّت ارسال رسولان الهی و اوصیای ایشان و لزوم قدرشناسی از آنان و وفاداری نسبت به آنان را نمایان می‌سازد.

 

معظّم‌له، وفا نسبت به حضرت ولیّ‌عصر«ارواحنافداه» را نیز مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: امام زمان«ارواحنافداه» واسطۀ فیض الهی هستند و هر نعمت و رحمتی، به واسطۀ آن امام بزرگوار به بندگان می‌رسد. افزون بر این، وجود مبارک آن حضرت، موجب حفاظت و حراست از شیعیان در برابر دشمنان و معاندان است. بنابراین وفا نسبت به حضرت ولی‌عصر«ارواحنافداه» اقتضا می‌کند که شیعیان، با اعمال خویش موجبات خشنودی و رضایت ایشان را فراهم کنند، نه اینکه با گناه و فساد اخلاقی آن حضرت را نگران کرده و بلرزانند.

آیت‌الله مظاهری وفا نسبت به عالمان بزرگوار دین و فقهای عظام را به عنوان نایبان امام زمان«ارواحنافداه»، لازم برشمرد و اظهار کرد: از زمان غیبت حضرت ولیّ‌عصر«ارواحنا‌فداه» تا کنون و از اکنون تا قیامت، فقهای گرانقدر و حوزه‌های علمیّه، عهده‌دار امر دیانت و امور معنوی مردم بوده و هستند و در این راستا از هیچ تلاشی فروگذار نکرده‌اند. بنابراین مردم نیز باید نسبت به ایشان وفادار باشند و دستِ کم به توصیه‌های معنوی و نصایح دینی آنان عمل کنند تا رستگار شوند.

ایشان در این زمینه افزود: یک مرجع تقلید باید سال‌ها زندگی زاهدانه و مجاهدت علمی داشته باشد تا رسالۀ عملیّۀ خود را در معرض استفادۀ مردم بگذارد، ولی برخی به جای عمل به رساله و قدردانی از مراجع تقلید، پشت سر آنان غیبت می‌کنند یا به ایشان تهمت می‌زنند و یا به طراحی و نقل شایعات بی‌اساس و دروغین می‌پردازند که بسیار نکوهیده است و مانع حُسن عاقبت انسان خواهد شد.

 

معظّم‌له ادامه داد: بسیار مایۀ تعجّب است که برخی از مردم هم وقتی به یک عالم دینی ارادت دارند، نسبت به سایر علماء بدگویی کرده و به آنان اهانت می‌کنند، در حالی که احترام به همۀ مراجع تقلید و علمای بزرگوار لازم و موجب سعادت و نیک‌بختی است.

آیت‌الله مظاهری با بیان خاطره‌ای از حضرت امام خمینی«قدّس‌سرّه» حساسیّت ایشان نسبت به گناهانی زبانی را یادآور شد و افزود: حضرت امام خمینی«قدّس‌سرّه» که بنیانگذار نظام مقدّس جمهوری اسلامی بودند، به محض اطّلاع از غیبت یکی از شاگردان خود نسبت به یکی از مراجع تقلید آن زمان، بیمار شدند و چند روز درس خود را تعصیل کردند. اما امروزه مشاهده می‌شود برخی به عنوان دفاع از نظام و انقلاب، راجع به مراجع تقلید و علمای بزرگوار غیبت می‌کنند یا حتّی به ایشان تهمت می‌زنند و اهانت می‌کنند که این شیوۀ ناپسندی است که با روش و سیرۀ امام راحل«قدّس‌سرّه» در تضادّ کامل است.

آیت‌الله مظاهری از وفا نسبت به پدر و مادر، به عنوان یکی از مهم‌ترین اقسام وفا یاد کرد و خاطرنشان کرد: قرآن کریم، در آیات متعدّدی پس از امر به پرستش خداوند متعال، نیکی به پدر و مادر را ضروری بر می‌شمرد و این تأکید قرآن کریم، اهمیّت وفاداری نسبت به والدین را آشکار می‌سازد.

ایشان در این زمینه افزود: والدین هر انسانی تا وقتی که توان دارند، برای خوشبختی فرزند خود زحمت می‌کشند و فرزند وفادار کسی است که در دوران پیری و ناتوانی آنان، در خدمتشان بوده و کمال محبّت و مودّت خویش را به آنان ارزانی دارد.

 

ایشان ادامه داد: معمولاً والدین کهنسال در اثر ناتوانی و بیماری، بی‌حوصله و پرخاشگر می‌شوند، ولی فرزندان باید نسبت به آنان مهربان و صبور باشند و مراقب باشند کوچک‌ترین اهانت و بی‌احترامی نسبت به پدر و مادر خویش از آنان سر نزند که جبران آن بسیار مشکل است.

آیت‌الله مظاهری با انتقاد شدید از سپردن والدین به مراکز توانبخشی و خانه‌های سالمندان، افزود: جایگاه پدر و مادر کهنسال باید در بهترین مکان از منزل فرزندان ایشان باشد و فرزندان و همسران آنان به پدر و مادر ناتوان و بیمار، خدمت کنند، ولی متأسّفانه در برخی خانواده‌ها رسم غلطی رایج شده که پدر و مادر خود را به مراکز توانبخشی می‌سپارند و دنیا و آخرت خود را با این کار تباه می‌کنند.

معظّم‌له خدمت به پدر و مادر پس از وفات ایشان را نیز لازم دانسته و افزودند: فرزندان با وفا، پس از وفات والدین نیز با خیرات و مبرّات و اعمال نیکی که به نیابت از ایشان انجام می‌دهند، پدر و مادر خویش را خشنود می‌سازند.

ایشان افزود: فرزندان هر پدر و مادری وظیفه دارند پس از وفات والدین خویش، قبل از تقسیم ارث آنان، خمس و زکات و سایر دیون مالی پدر یا مادر خویش را از مال خود آنان ادا نمایند و با این هدیه، آسایش و راحتی پدر و مادر خویش را در قبر و عالم برزخ فراهم ساخته و دعای خیر والدین که موجب عاقبت به خیری و سعادت دنیا و آخرت است، به سوی خود جلب نمایند.

حضرت آیت‌الله العظمی مظاهری از وفای زن و شوهر نسبت به همدیگر، به عنوان یکی دیگر از مهم‌ترین اقسام وفا نام برده و تصریح کردند: اختلافات خانوادگی و تنش در روابط خانوادگی که متأسّفانه امروزه با سرعت عجیبی منجر به طلاق و جدایی می‌شود، ناشی از بی‌فایی زن و شوهر نسبت به همدیگر است.

 

معظّم‌له با ابراز نگرانی از شیوع ناهنجاری بزرگ ارتباط زنان و مردان نامحرم با یکدیگر، عواقب سوء و خطرات ناشی از این گناه اجتماعی را گوشزد کرده و افزودند: یکی از مظاهر بی‌وفایی زن و شوهر نسبت به یکدیگر، برقراری ارتباط دوستانۀ مرد با زن نامحرم و زن با مرد نامحرم است.

ایشان ادامه داد: قرآن کریم ارتباط و دوستی زن و مرد نامحرم با یکدیگر را در کنار گناه بزرگ فحشاء و بی‌عفّتی بیان می‌کند و زن و مرد شایسته را کسانی می‌داند که فقط با همسران خویش رابطۀ دوستانه و عاطفی برقرار سازند.

آیت‌الله مظاهری، وفاداری مردم و افراد اجتماع نسبت به یکدیگر را نیز ضروری توصیف کرد و اظهار کرد: از مصادیق بی‌وفایی مردم نسبت به همدیگر این است که در حضور یکدیگر تظاهر به ارادت می‌کنند و در غیاب یکدیگر، مرتکب غیبت و تهمت و آبروریزی نسبت به همدیگر می‌شوند که این امر، بسیار ناپسند و نکوهیده است و با تعالیم قرآن و عترت و نیز با فضائل حسنۀ «وفا» و «صداقت» سازگاری ندارد.

پایان پیام/
 

کد خبر 62712

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha