خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: شرکت پالایش نفت شیراز در کیلومتر ۲۲ جاده شیراز- اصفهان واقع شده است. ظرفیت طراحی شده این پالایشگاه ۰۰۰/۴۰ بشکه در روز معادل ۲ میلیون تن در سال است. طبق طراحی خوراک نفت خام مورد نیاز به وسیلهی یک خط لولهی۱۰ اینچی به طول ۲۳۰ کیلومتر از چاههای نفتی منطقه گچساران تأمین میشود. مراحل طراحی و ساخت این پالایشگاه از سال ۱۳۴۹ شروع شد و در سال ۱۳۵۲ به اتمام رسید و در همـان سال مورد بهره برداری قرار گرفت.
بنابراین گزارش، واحدهای این شرکت پالایشی شامل واحد تقطیر در جو، واحد تقطیر در خلأ، واحد غلظت شکن، تصفیه نفتا و تبدیل کاتالیستی (بنزین سازی)، واحد تصفیه نفت سفید با هیدروژن، واحد هیدروکراکر (آیزوماکس)، واحد هیدروژن سازی، واحد تولید و تصفیه گاز مایع، واحدهای شیرین سازی و سولفورزدایی نفتای سبک و نفت سفید، بازیافت گوگرد، تصفیه گاز با آمین و سولفورزدایی آب ترش، واحد تصفیه پساب صنعتی، واحدهای تولید آب صنعتی، برق و بخار و همچنین مخازن مربوطه میباشد.
عمده محصولات پالایشگاه شامل گاز مایع، بنزین معمولی، بنزین جت، نفت جت، حلالها،نفت سفید، نفت گاز (گازوئیل)، نفت کوره، وکیوم سلاپس، ایزوریسایکل، ایزوفید، قیر و گوگرد میباشد . فرآورده های تولیدی پس از انجام آزمایشهای متعـدد در آزمایشگاه مجهـز این شــرکت و پس از حصول اطمینان ازانطباق بامشخصات اطمینان ازانطباق بامشخصات استاندارد شرکت ملی پالایش وپخش فرآورده های نفتی ایران به بازارداخلی عرضه می گردد.
طی مدت فعالیت این واحد صنعتی، با همت و تلاش کارکنان و کارشناسان تغییرات زیادی به منظور افزایش ظرفیت، بهبود کیفیت و ارتقاء فرآیند انجام گرفته است که حاصل آن، افزایش ظرفیت پالایشگاه به ۰۰۰/۶۰بشکه در روز (معادل ۵۰ درصد بیش از ظرفیت طراحی ) و همچنین تولید محصولات متنوع جدید متناسب با نیاز کشور بوده است. در حال حاضر، خوراک مورد نیاز این شرکت علاوه بر خط لوله گچساران، بوسیله خط لوله ده اینچی بطول ۱۱۰ کیلومتر از منابع نفتی سروستان و خط لوله ۸ اینچی بطول ۲۲۷ کیلومتر از میعانات آغار و دالان تأمین می گردد .
در زمان جنگ تحمیلی، پالایشگاه شیراز که از اهداف اصلی دشمن محسوب میشد، بارها مورد حمله هوایی قرار گرفت که منجر به وارد شدن خسارتهای بسیار و شهادت تعدادی از کارکنان شریف آن گردید، اما به دلیل لزوم تأمین نیازهای جبهه، خسارتهای وارده هر بار به دست توانمند کارکنان و متخصصان ایثارگر به سرعت بازسازی شد و پالایشگاه بلافاصله با ظرفیت کامل در سرویس قرار گرفت؛ به طوری که پالایشگران، این ایثارگران سنگر تولید و اقتصاد اجازه ندادند ارسال سوخت به جبههها قطع گردد.
امروزه در راستای سیاستهای کلان کشور، ایـن شرکت با تولید فرآورده های نفتی مطابق بااستانداردهای جهانی و استفاده از آخرین تکنولوژی و دستـاوردهای فنــی دنیـا توانسته است با تغییــر واصلاح عملیات، ارتقاء کیفی محصولات، صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش و حذف مواد آلاینده و زیانبار گامهای مؤثر و بزرگی بردارد. به علاوه شرکت پالایش نفت شیراز طی چند سال اخیر موفق به اجرای سیستمهای مدیریتی و اخــذ گواهینـامـههای معتبــر جهــانی در زمینههای ISO 9001، ISO 14001، ISO 18001 و IMS گردیده است.
همچنین شرکت پالایش نفت شیراز در سال ۱۳۸۰ به عنوان صنعت برتر و برگزیده سبز کشور انتخاب شد، در سال۱۳۸۳ جایزه ملی ساخت کالا و تجهیزات نفت را از آن خود کرد، در سال ۱۳۸۴ نیز موفق به اخذ گواهینامه اهتمام به سرآمدی جایزه ملی کیفیت ایران گردید. دریافت جایزه اهتمام به کیفیت INQA در سال ۱۳۸۸ و عنوان شرکت برتر پالایشی در سال ۱۳۹۰ نیز افتخاری دیگر برای این پالایشگاه محسوب می شود .
این گزارش می افزاید: رحیم شمس الدینی، مدیرعامل شرکت پالایش نفت فارس درباره این پالایشگاه به شانا گفته است: "این شرکت در سالهای گذشته بویژه سالهای اخیر به منظور حفظ محیط زیست و پیشگیری از آلودگی آب، خاک، هوا و نگهداری فضای سبز،اقدامهای گسترده ای انجام داده است. فعالیتهای زیست محیطی انجام شده در پالایشگاه نفت شیراز از سوی سازمان محیط زیست پایش دوره ای می شود، تصریح کرد:نتایج پایشهای لحظه ای دستگاههای متصل به این سازمان نیز نشان می دهد پالایشگاه نفت شیراز الزمهای زیست محیطی را رعایت می کند و عاری از هرگونه آلایندگی است. تخصیص ١٢٠ هزار بشکه میعانات گازی پارس جنوبی به پالایشگاه شیراز از سوی وزارت نفت نیز گام دیگری در جهت ارتقای کیفیت فرآورده های نفتی منطبق با استاندارد یورو ٤ به شمار می آید. تخصیص این مقدار میعانات گازی به این پالایشگاه، ضمن خودکفایی تولید فرآورده های نفتی منطقه فارس،از تردد صدها دستگاه نفتکش جاده پیما جلوگیری کرده و ضمن کاهش هزینه های توزیع فرآورده نفتی در سه استان فارس،کهگیلویه و بویر احمد و بوشهر،ایمنی جاده ها را نیز افزایش داده است."
نظر شما