«آوای مهر آیین» در بازار کتاب پیچید

خبرگزاری شبستان:کتاب «آوای مهر آیین» نوشته ی «مهران حبیبی نژاد» را انتشارات مروارید منتشر کرد.

به گزارش خبرنگار کتاب شبستان ، کتاب  «آوای مهر آیین» اثری است که پیرامون زندگی ، آثار و اندیشه های «پرویز مشکاتیان»  آهنگساز، موسیقی‌دان، استاد دانشگاه، پژوهشگر و نوازنده ی ایرانی،  به همت « مهران حبیبی نژاد» تالیف شده است.

«پرویز مشکاتیان» دربیست و چهارم اردیبهشت  سال ۱۳۳۴  در نیشابور متولد شد.وی مقدمات موسیقی را از شش سالگی نزد پدرش، حسن مشکاتیان، آموخت. در سال ۱۳۵۳ وارد دانشکده ی هنرهای زیبا در دانشگاه تهران شد. او نوازندگی سنتور را در مرکز حفظ و اشاعه موسیقی به صورت بسیار جدی ادامه داد و توانست در نوازندگی این ساز به مهارت ویژه و چشمگیری دست پیدا کند و همچنین توانست کارهای بزرگ فراوانی را در زمینهٔ آهنگسازی و نوازندگی سنتور به ویژه در زمینهٔ ساخت قطعات همنوازی (ارکسترال)، تصنیف و نیز تکنوازی انجام دهد.

کتاب حاضرنیز که به زندگی این هنرمند پرداخته ،  با ارائه زندگی‌نامه‌ای جامع از مشکاتیان آغاز می گردد و در ادامه گزیده‌ای از گفتگوهای انجام شده با مشکاتیان در زمان حیات او را در بر می‌گیرد که شامل بیست و سه گفتگو است.

در بخش بعدی نیز تعدادی از گفتارهای این هنرمند در گرامی داشت بزرگان ادبیات و موسیقی ایران  گردآوری شده است و در بخش های بعدی نیز یادداشت های از مشکاتیان و مروری از زندگی و اندیشه ی وی  فراهم آمده است.

در پشت جلد کتاب آمده است :

«دفتری که زندگی و اندیشه های زیبای هنرمندی دیگری از این سرزمین در آن نقش بسته است. هنرمندی که زیبا می اندیشد ، زیبا می نوازد و زیبا می نویسد. او هنرمندی است که در فراز و نشیب هنر موسیقی ایران ، استوار و مطمئن گام نهاده ان چه در توان داشته از تمامی فرصت ها استفاده کرده و با کوله باری از تجربه و اموخته ها از خود مردی خودساخته که به آسانی نمی توان درباره ی او صحبت کرد....»

در یکی از یادداشت‌های مشکاتیان در این کتاب می‌خوانیم:

«اگر سه راس مثلثی را در نظر آوریم که هنر، هنرورز، هنرپذیر رئوس آن باشند، هر کدام می‌تواند در دیگری به گونه‌ای محسوس متاثر باشد تا بدان جا که به اتفاقی چون تصحیح یا تغییر منجر شود. هنر به حیات خود ادامه می‌دهد به یمن ابداع و اخلاق هنرمند.

 

آنجا که هنرمند مبدع، از جهان‌بینی وسیع و در خور انسان آزاده و بالده برخوردار باشد، این تصحیح یا تغییر در راستای تظهیر زیبایی و روان نمودن هنرپذیر به سوی روان کل یا خرد کل یا واصل نمودن آن به انگاره‌ای چون حافظه ژنتیک بشر، شکل‌پذیر نیز می‌تواند باشد و تصحیح و تغییری اینگونه، آن هم در  راستای زیبایی و معرفت، به سادگی میسر نمی‌شود و خود نیز مراتبی دارد.

 

تجربه می‌تواند برای هر هنرمند یا شبه هنرمندی سازنده باشد. ولی آنجا که به هنرپذیری ارائه می‌گردد، می‌بایست لااقل دارای ویژگی‌هایی باشد که در روزمره‌گی هنرپذیر به ندرت پیش  می‌آید و نتیجه حالات و مختصاتی باشد که هنرپذیر در زندگی معمولی بدان به آسانی دست نمی‌یازد یا ددر دایره آمال اوست و این به جز ابداع و نمایاندن نشاتی زیبایی آن کل شدنی نیست.»

گفتنی است کتاب حاضر را انتشارات مروارید در قطع رقعی ، جلد شومیز ، 450 صفحه و بهای 25 هزار تومان برای دومین بار چاپ و روانه ی بازار کتاب کرده است.

 

کد خبر 557918

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha