علی سرتیپی تهیه کننده و پخش کننده سینما در گفت و گو با خبرنگار شبستان درباره فعالیت مافیای اکران در سینمای ایران گفت: ابتدا باید در مورد کلمه مافیا بحث شود چون به اعتقاد من مافیایی در اکران و توزیع ما وجود ندارد.شاید گاهی زد و بندی در کار باشد اما لفظ مافیا واقعا در حد شوخی است چون ظرفیت مالی در گردش سینمای ایران به اندازه ای نیست که بخواهد برای خود مافیایی داشته باشد.
مدیر شرکت بین المللی فیلمیران مهمترین مساله در مورد اکران را ناهماهنگی میان تولید و توزیع دانست و گفت:چند سال است به شکل بی حساب و کتاب و بی رویه ای تعداد تولیدات سینمایی بالا رفته و پروانه ساختهای متعددی برای فیلمسازان صادر شده.البته شاید معاونت سینمایی می خواهد آمار بالایی را از تولیدات ارائه دهد اما در کنار آن،ساخت سالن جدید سینما و افزایش ظرفیت نمایشی کشور که مساله مهمی است به خوبی انجام نمی شود و در نتیجه به روند سنتی عرضه و تقاضا لطمه می خورد به شکلی که امروز عرضه بیش از تقاضای بازار است.
وی افزود:شرایط در مساله فیلمسازی چندان سخت نیست و می توان با جمع کردن سرمایه یا جلب نظر تهیه کننده فیلمی را به مرحله تولید رساند.اما مشکل از جایی آغاز می شود هر کس گمان دارد فیلمش شاهکار سینما است و اگر اکران شود فروش بالایی خواهد داشت در خالی که در حقیقت بسیاری از این فیمها با توجه به وضعیت سینمای ما،قابلیت اکران ندارند.اینجا مساله اصلی کمبود سالن است که به همین دلیل بعضی آثار سینمایی را نمی توان نمایش داد. اما وقتی این اتفاق می افتد،صاحبان فیلمها همه تنها از مافیای اکران حرف می زنند و کسی نمی گوید ظرفیت نمایشی سینمای ما تا چه حد پایین است. در سینمای جهان فیلم هایی با این وضعیت گاهی مستقیما به بازار نمایش خانگی می رود و استقبال خوبی هم از آنها می شود اما مشکل دیگر این است که همه اکران می خواهند.
سرتیپی در ادامه با اشاره به تلاش حداکثر فیمها توسط پخش کنندگان گفت:پخش کنندگان همواره برای اکران فیلمها به شکل حداکثری تلاش می کنند و هر فیلمی که با توجه به وضعیت سینمای ما قابلیت اکران داشته باشد،حتما به نمایش عمومی در می آید.همانگونه که از ابتدای سال جاری دیدید که بیشتر فیلمهای حاضر در جشنواره سال گذشته به نمایش عمومی در آمده اند و این روند تا پایان سال نیز ادامه خواهد داشت.
این تهیه کننده در ادامه درباره یافتن راهی برای خروج از این وضعیت در بحث اکران گفت:راه حل قضیه در ساختن هر چه بیشتر سالن سینما و پردیسهای سینمایی است تا به این وسیله ظرفیت نمایشی کشور بالا رود و اکران فیلمها از نظر کمی و کیفی مطلوب تر شود. ضمن این که کیفیت سالن در جلب مخاطب بسیار مهم است و قطعا سالنهای سینمای خوب، مردم را بیشتر به سمت خود می کشاند. از سویی باید کنترل بیشتری به شکل هدفمند بر روی روند صدور پروانه ساخت انجام شود تا با توجه به ظرفیت نمایشی کشور، فیلمهای زیادی پشت اکران نمانند.ولی ساخت سالنها در تعداد زیاد و به شکل صحیح، مهمترین کلید در حل مشکل اکران است.
پایان پیام/
نظر شما