خبرگزاری شبستان ـ گروه مسجد و کانونهای مساجد: بر پایه آموزههای دینی، مهمترین و محوریترین کانون دینی جامعه، مساجد هستند که میتوانند و باید در عرصههای گوناگون مذهبی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی نقش آفرینی کنند. دفاع مقدس و هشت سال مقاومت در برابر دشمن بعثی ـ صهیونیستی به خوبی این نقش آفرینی مساجد را نشان داد آنچنان که مهمترین پایگاه در حمایت همهجانبه، فراگیر و فعال از جبههها و رزمندگان سرزمین ایران در دوران جنگ تحمیلی بودند و به دیگر نیازهای جامعه نیز می پرداختند.
پلاک نمادی از هویت سربازان میهن در جنگ است و انگار هویت و کارکردهای مساجد در دوران دفاع مقدس متفاوت بود با آنچه که امروز هست. خبرنگار ما در گفتوگو با تعدادی از ائمه جماعات و علما درباره کارکردهای متنوع مساجد که در آن دوران به ظهور رسیدند اما امروزه مورد غفلت قرار گرفتهاند، سخن گفته است و در این نوبت، مشروح گفتوگو با حجتالاسلام و المسلمین نصرت الله هاتفی؛ امام جماعت مسجد سید سجاد (ع) و مسئول حوزه علمیه سجادیه تهران میآید:
هاتفی مسجد سید سجاد (ع) را پایگاه مهم و برجسته فرهنگی، علمی و مبارزاتی در دوراه مبارزه با حکومت شاهنشاهی خواند و گفت: برخی از نمازگزاران این مسجد با راهکار مبارزه مسلحانه آشنا بودند ولی به دلیل تبعیت از امام خمینی (ره) و مراجع تقلید، وارد این طریق مبارزاتی نشدند. برای نمونه شهید حسین صفاتی که از جوانان مسجد سید سجاد (ع) و زمانی عضو مجاهدین خلق بود، با حضور در کلاس های اعتقادی این مسجد و آشنایی با اندیشههای امام خمینی (ره) از آن سازمان چریکی منحرف، خارج و گروه منصورون را تشکیل داد.
خدمت رسانی گسترده مسجد سیدسجاد به مرحومان
وی افزود: مسجد سید سجاد (ع) به دلیل فعالیتهای مستمر مبارزاتی خود زمینه دفاع از دستاوردهای امام و شهدا را در پس از پیروزی انقلاب نیز داشت به همین دلیل نمازگزاران و جوانان این مسجد در سال های ابتدایی پیروزی انقلاب با مشارکت در گروههای سازندگی مشغول خدمت به مستضعفان و روستاییان در روستاها و مناطق محروم شدند.
امام جماعت مسجد سید سجاد (ع) خاطرنشان کرد: آغاز تحرکات گروههای ضد انقلاب کرد مانند کومله و دموکرات با شعار «بژی بژی خلق کرد مسلمان» و ادعای حاکمیت مطلق کردها در غرب کشور، زمینه ساز جهاد نمازگزاران مسجد سید سجاد (ع) همراه با سایر مردم در آن منطقه شد و این روند با شروع جنگ تحمیلی نیز ادامه یافت.
حضور ائمه جماعات موجب تقویت رزمندگان بود
وی با اشاره به حضور خود در جبهههای مختلف جنگ ـ جنوب و غرب ـ اضافه کرد: حضور ائمه جماعات و مبلغان در جبههها موجب تقویت روحیه جهادی و اعتقادات دینی رزمندگان بود.
مسئول حوزه علمیه سجادیه تهران بیان کرد: گاهی سکههای قدس را نزد امام خمینی (ره) میبردیم تا ایشان تبرک کنند و سپس بین رزمندگان در جبهه ها تقسیم میکردیم که موجب افزایش روحیه آنان میشد.
بستهبندی سکههای متبرک به دست امام خمینی (ره) برای ارسال به جبهه
اعزام نمایندگان و ائمه جماعات به جبههها
وی دوران نمایندگی خود در مجلس شورای اسلامی در دور نخست را مورد اشاره قرار داد و گفت: در این دوران نیز هر ماه دو گروه از نمایندگان و ائمه جماعات مشهور و برجسته را به جبههها اعزام میکردیم تا از نزدیک با مشکلات و نیازهای رزمندگان آشنا شوند.
هاتفی مهمترین نقش حضور ائمه جماعات مساجد در جبههها را تبیین دلایل و ارزش جهاد در راه خدا، تقویت انگیزه رزمندگان با اطلاع از پشتیبانی مساجد و مردم از آنان و تجلیل از مقام شهدا و جانبازان و صبر خانوادههای آنان دانست.
سخنرانی حجتالاسلام و المسلمین هاتفی در جمع رزمندگان کرد و فارس
ارسال کمک به جبهه از طریق کامیون داران مسجد
وی با اشاره به ارسال کمکهای گسترده مردمی به جبهه ها در هشت سال دفاع مقدس، افزود: برخی کامیون داران مسجد سیدسجاد (ع) هر ماه کمکهای مردمی مانند غذا، پوشاک و اقلام فرهنگی را به جبههها میرساندند.
امام جماعت مسجد سیدسجاد (ع) سرنگونی نظام شاهنشاهی را ساده ندانست زیرا ایران مرکز تقابل کشورهای عضو پیمان های ناتو و ورشو بود، خاطرنشان کرد: استکبار جهانی برای تجدید جایگاه خود در ایران، جنگی به بازیگری صدام و رژیم بعث طراحی کرد. در چنین وضعیتی مردم با رهبری امام خمینی (ره) و نقش آفرینی بی نظیر مساجد، اهداف قدرتهای جهانی را خنثی کردند.
مساجد مهم ترین کانون مدیریت صحیح جنگ بودند
وی اضافه کرد: مساجد مهمترین کانون شکل گیری، پشتیبانی و استمرار انقلاب اسلامی و مدیریت صحیح جنگ بودند.
مسئول حوزه علمیه سجادیه، گفت: ائمه جماعات و دست اندرکاران برخی مساجد از انقلاب و دفاع هشت ساله پشتیبانی و حمایت نمیکردند و گاهی به من، مارکسیست اسلامی میگفتند اما با تحمل تمام کنایهها و توهینها به اسلام و انقلاب خدمت میکردم.
ائمه جماعات شاغل در نهادها فرصت حضور سازنده در مساجد را ندارند
وی کم کاری برخی ائمه جماعات را موجب دوری مساجد از کارکردهای مختلف شان که در انقلاب و جنگ هشت سال ظهور کردند، دانست و ادامه داد: ائمه جماعات شاغل در یک سازمان یا نهاد فرصت حضور سازنده و اثرگذار در مساجد را ندارند و به این صورت، نقش آفرینی خانههای خدا در جامعه هر روز کم رنگ تر میشود.
امام جماعت مسجد سیدسجاد (ع) گفت: مرکز رسیدگی به امور مساجد باید تدابیر جدی به منظور احیای کاکردهای اصیل مساجد و بیداری آنها از خواب غفلت بیندیشد.
بی تقوایی مسلماننماها بزرگترین دشمن است
وی بی تقوایی مسلمان نماها را بزرگترین دشمن نظام و کشور خواند و خاطرنشان کرد: همین افراد موجب دور شدن مساجد از کارکردهای خود شده اند. برای نمونه صدور گواهی کسری خدمت توسط پایگاههای بسیج مساجد به آفتی مخرب تبدیل شده و ضربات سنگینی به خانههای خدا وارد کرده است.
نظر شما