چشم امید منتظر فقط به خدا است، دلخوش به وعده های توخالی نمی شود

خبرگزاری شبستان: دومین ارزش در این سبک زندگی، امید به خداوند غفور و رحیم است و یکی از ارزش های ذاتی موجود در سبک زندگی منتظرانه آن است که فرد، خانواده یا اجتماع پایبند به آن، به خداوند غفور و رحیم، امیدوار هستند و مایوس نمی شوند.

به گزارش خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان، کتاب «سبک زندگی منتظرانه» اخیراً به قلم حجت الاسلام حسن ملایی از سوی انتشارات مرکز تخصصی مهدویت منتشر شده است، این مهم بهانه ای شد تا در سلسله گفت وگوهایی پیرامون مباحث مختلف این نوع از سبک زندگی، با مؤلف این کتاب به گفت وگو بپردازیم که بخش اول از پنجمین شماره آن را در ادامه می خوانید:

 

 

حجت الاسلام حسن ملایی، مدیر گروه اخلاق و تربیت مرکز تخصصی مهدویت و مؤلف کتاب سبک زندگی منتظرانه در گفت وگو با خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان با اشاره به ارزش های حاکم بر سبک زندگی منتظرانه، اظهار کرد: این سبک زندگی، به جهت آنکه مجموعه رفتارهای جهادی با اعتقاد به امام زمان(عج) است، خود مولود ارزش هاست و آن ارزش ها هم، مولود باورها هستند.

 

وی ادامه داد: برای آنکه سبک زندگی منتظرانه را نه در حد شعار بلکه در متن زندگی خود، خانواده و جامعه وارد کنیم، باید به آن باورها و این ارزش های حاکم توجه جدی داشته باشیم، یک نوع از این ارزش ها از بعد الهی است که در ارتباط با خداوند متعال و اولیاء الهی معنا می یابد و بویژه در عصر غیبت باید به آنها پایبند باشیم تا بتوانیم در نهایت میوه های آن را در بخش رفتاری سبک زندگی منتظرانه کسب کنیم.

 

ملّایی با بیان اینکه مهمترین بخش ارزش ها در این سبک از زندگی بعد ذاتی آن است، تصریح کرد: این ارزش در ارتباط با خداوند و به تبع آن با اولیاء الهی بویژه حضرت ولی عصر(عج) شکل می گیرد و مابقی ارزش ها به گونه ای به تبعیت و فروع این ارزش است، به همین دلیل زمانی که تعارضی میان ارزش ها به وجود می آید و ما نمی دانیم که کدام ارزش را باید متقدم کنیم یا در صحت و اشتباه عمل به یک ارزش دچار تردید می شویم، ملاک انتخاب ما باید بر مبنای ارزش های ذاتی و ارتباطی با خداوند باشد.

 

«حب شدید» به خداوند یکی از ارزش های والای سبک زندگی منتظرانه

مدیر گروه اخلاق و تربیت مرکز تخصصی مهدویت با اشاره به مولفه های ارزشی در ارتباط با خداوند و به تبع آن ارتباط با اولیاء الهی بویژه امام زمان(عج)، گفت: یکی از مهمترین ارزش ها، موضوع محبت به خداوند و در مرحله بعدی محبت به اولیاء الهی بویژه امام زمان(عج) است که در آیه 165 سوره مبارکه بقره داریم که آمده است: «وَالَّذِینَ آمَنُواْ أَشَدُّ حُبًّا لِّلّهِ» و این منافات با محبت به همسر، مال یا ... نیست و آنها هم اشکالی ندارد اما «حب شدید» در یک سبک زندگی مهم است، به این معنا که به چه چیزی بیشتر علاقه داریم زیرا این مهم، سایه دوستی های ما را تنظیم می کند و در نتیجه رفتارهای ما را هم تشکیل می دهد.

 

وی با بیان اینکه ارزش اصیل و ثابت سبک زندگی منتظرانه، «حب شدید» به خداوند است، تصریح کرد: در موازات این حب و علاقه به خداوند، حب به اهل بیت(ع) و مودت نسبت به این خاندان است که در آیه 23 سوره مبارکه شوراء قرآن کریم بیان می کند: «قل لا أسألُکُم علیهِ أَجراً إِلاّ المَوَدَّةَ فیِ القُربی؛ پیامبر(ص) بگو من از شما مزد رسالت نمی خواهم مگر مودت و دوست نسبت به اهل بیتم».

 

امید منتظر فقط به خدا است!

ملّایی با اشاره به اینکه در پی این ارزش ها، رفتارهایی از سوی انسان ها شکل می گیرد، افزود: دومین ارزش در این سبک زندگی، امید به خداوند غفور و رحیم است و یکی از ارزش های ذاتی موجود در سبک زندگی منتظرانه آن است که فرد، خانواده یا اجتماع پایبند به آن، به خداوند غفور و رحیم، امیدوار هستند و مایوس نمی شوند.

 

مدیر گروه اخلاق و تربیت مرکز تخصصی مهدویت با اشاره به سومین مولفه ارزش های الهی در سبک زندگی منتظرانه، گفت: افراد مزین به این سبک از زندگی، تنها از خداوند می ترسند و در خشیت هستند و از هیچ نیروی بشری، کشوری یا حذبی در هراس نیستند.

 

وی تسلیم بودن تنها در برابر خداوند را چهارمین مولفه ارزش های الهی سبک زندگی منتظرانه برشمرد و افزود: فرد در سبک زندگی منتظرانه، تسلیم محض خداوند متعال است و به تعبیر امروزی، تنها سر خود را در برابر خداوند متعال، خم می کند. در همین راستا است که تسلیم بودن در براربر ولی خدا مشروعیت می یابد.

 

ملایی با اشاره به پنجمین مولفه ارزش های الهی در این سبک زندگی گفت: علاقه به مفاهیم حق محور اسلامی در سبک زندگی منتظرانه، یک ارزش تلقی می شود و این، یکی از علائم برای تشخیص سبک زندگی منتظرانه است، فردی که به دنبال ارزش های خودساخته و اعتباری که هیچ منبع و تائیدی از سوی خداوند ندارد بلکه صرفا از سنخ قراردادهای شخصی و اجتماعی است، نمی تواند به سبک زندگی منتظرانه مزین باشد.

 

اخلاص محور عمل در سبک زندگی منتظرانه

مؤلف «کتاب سبک زندگی منتظرانه» با اشاره به اینکه اخلاص دیگر مولفه ارزش های الهی در سبک زندگی منتظرانه است، تاکید کرد: ارزش یافتن اعمال و رفتارها در سبک زندگی منتظرانه، وابسته به نیت و اخلاص آن کار برای خداوند متعال است، یعنی در این سبک، هیچ فردی نه تنها برای خود، خانواده یا حزب و ملیت اش، کاری مستقلاً انجام نمی دهد، بلکه براساس اخلاص و برای خداوند است، البته رسیدن به این اخلاص، نیازمند تحمل مشقت و سختی های فراوان است.

 

وی با بیان اینکه نیت خیر داشتن نسبت به ائمه معصومین(ع)، دیگر ارزش الهی سبک زندگی است، گفت: در روایات داریم که سه چیز است که دل هیچ فرد مسلمانی نسبت به آن خیانت و بدخواهی ندارد و یکی از آنها «النصیحه لائمه المسلمین» است، یعنی در این سبک زندگی، تمام افراد نسبت به امام زمان(عج) نیت خیر دارند تا رضایت ایشان را جلب کنند و برای ظهورشان زمینه سازی کنند.

 

ملایی با اشاره به اینکه دومین ارزش در سبک زندگی منتظرانه در ارتباط با خود، جامعه و حکومت است، تصریح کرد: اولین ارزش در این بخش، میل به کمالات برتر است، اساساً در این سبک زندگی، افراد به دنبال آن هستند تا توفیق نصرت و سربازی امام زمان(عج) را پیدا کنند و فردی که دنبال کمال برتر نباشد و به رومزگی بیفتد، نمی تواند سبک زندگی منتظرانه داشته باشد چه برسد به یاری امام زمان(عج) زیرا تنها شعاری می دهد که خالی از محتواست.

 

«عزت از آن خداست» اصلی مهم در سبک زندگی منتظرانه

مدیر گروه اخلاق و تربیت مرکز تخصصی مهدویت  اضافه کرد: دومین ارزش، میل به عزت نفسی است که به عنوان ارزش محسوب می شود؛ «مَن کَانَ یُرِیدُ الْعِزَّةَ فَلِلَّهِ الْعِزَّةُ جَمِیعًا»، این میل به عزت، در سبک زندگی منتظرانه در میان خانواده، جوامع و دولت ها پررنگ است، البته کسانی که دارای این سبک زندگی هستند، این عزت را تنها متعلق به خداوند می دانند و به وعده های توخالی دشمنان اسلام و امام زمان(عج) دلخوش نمی کنند که اگر چنین باشد، شخص از سبک زندگی منتظرانه با تمام آثار و برکاتش خارج می شود.

 

وی با اشاره به اینکه روحیه قناعت و عدم طمع، یکی از ارزش های اساسی در سبک زندگی منتظرانه است، افزود: در روایات متعدد از ائمه معصومین(ع) آمده است که هرکه به آنچه خداوند متعال، روزی می دهد، قانع باشد، بی نیاز ترین مردم است و در آیه 131 سوره مبارکه طه داریم: «وَلَا تَمُدَّنَّ عَيْنَيْكَ إِلَى مَا مَتَّعْنَا بِهِ أَزْوَاجًا مِنْهُمْ زَهْرَةَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا لِنَفْتِنَهُمْ فِيهِ وَرِزْقُ رَبِّكَ خَيْرٌ وَأَبْقَى» و خطاب این آیه شریفه به ماست که می فرماید: «به آنچه ما به دسته هایی از کافران داده ایم، چشم ندوز»، یعنی وقتی فرهنگ غرب مزایای مادی دارد، نشانه آن نیست که همه چیز تمام است و موفق هستند و در ادامه می فرماید: «و برآنها اندوه مخور و بال خویش را برای مومنان فروگستر.»

 

نگاه تحقیر آمیز به مومن فقیر با انتظار فرج منافات دارد

ملایی ادامه داد: ما نباید نسبت به زیور و زینت هایی که در فرهنگ غرب از طریق شبکه های اجتماعی، فیلم ها و تبلیغات برای ما عرضه می شود، طمع داشته باشیم زیرا این ها زینت های دنیایی هستند، اگر چه ما هم در زمینه تامین رفاه دنیا باید بخشی از فعالیت های خود را صرف کنیم اما این نباید اساس ارزش گذاری ما محسوب شود و با این عنوان مومنان و مسلمانان و یا جامعه اسلامی را پست مرتبه بدانیم و توهینی کنیم.

 

مؤلف کتاب «سبک زندگی منتظرانه: در پایان این بخش از گفت وگو خاطرنشان کرد: در این سبک از زندگی حق نداریم به هیچ فردی به خاطر فقر و نداریش، بی احترامی کنیم.

ادامه دارد...

کد خبر 606271

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha