به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان، همایش بین المللی بزرگداشت سی و چهارمین سالگرد ارتحال بانو مجتهده امین(ره) و اولین سالگرد رحلت بانو علویه همایونی(ره) در اصفهان برگزار می شود.
این همایش به همت دفتر تخصصی بانوان آفتاب وابسته به سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان با همکاری مرکز حفظ و نشر آثار علویه همایونی(ره) 14تیرماه از ساعت 8:30 لغایت 12 برگزار خواهد شد.
در این همایش جمعی از سخنرانان، مهمانان و علاقمندان داخلی و خارجی در محل کتابخانه مرکزی اصفهان واقع در میدان امام حسین(ع) به تبیین ابعاد شخصیتی بانومجتهده امین(ره) و بانو علویه همایونی(ره) می پردازند.
در این مراسم از مقالات برتر با موضوع «زن مظهر خلاقیت» تقدیر و جوایزی ارزنده ای به آن ها تعلق خواهد گرفت.
حاجيه خانم سيده نصرت بيگم امين معروف به بانوی مجتهده اصفهانی نصرت امين در سال 1265 هجرى شمسى در شهر اصفهان ديده به جهان گشود.او در 15 سالگى به ازدواج و همسرى پسر عمويش درآمد.
اما زندگى خانوادگى و تربيت فرزندان در فراگيرى دانش او اثرى نگذاشت و آن چنان در جهت كسب علوم دينى از خود جديت نشان داد كه موافقت و مساعدت اطرافيان بويژه همسر خويش را براى ادامه تحصيلات در علوم دينى، فقه و اصول و زبان عربى به دست آورد و همزمان به فراگيری حکمت و فلسفه مبادرت ورزيد. مهمترين استاد ايشان كه فقه و اصول و حكمت را به وى آموخت، آيت الله نجف آبادى بود.بانو امين از زمان كودكى كه اهل ذوق و تفكر و تدبر در موجودات و آثار حق تعالى و از عشاق پروردگار كريم بود، در حين تحصيل حكمت به كشف و شهود نيز نائل مى گرديد و در اين رابطه بهترين سند و گواه آثار تفسيرى ايشان كتاب اربعين الهاشميه و نيز نفحات الرحمانيه است.
گفتنی است زینت السادات علویه همایونی مشهور به بانو همایونی (۱۲۹۶-۱۳۹۵ش)، از نزدیکترین شاگردان بانو امین اصفهانی. وی نخستین دانشجوی زن دانشکده وعظ و تبلیغ تهران (دانشکده الهیات کنونی) بود. بانو همایونی «مکتب فاطمه(س)» را به منظور ایجاد محیطی اختصاصی برای تحصیل زنان در علوم دینی پایهگذاری کرد. وی در سال ۱۳۸۸ش به عنوان چهره ماندگار جمهوری اسلامی ایران انتخاب و در سال ۱۳۹۰ در همایش «امینه امین» در اصفهان، از مقام او تجلیل شد. از بانو همایونی آثاری در زمینه علوم اسلامی و معارف اهل بیت منتشر شده است.
نظر شما