آنچه درباره جنگ مقدس است دفاع ماست و نه شعر

سیمیندخت وحیدی گفت:دفاع ما مقدس بود نه شعر آن؛ شعر دفاع مقدس مقوله ای است که اگر دچار کلیشه شود به ضعف می گراید از این رو نقد آن می تواند علاوه بر پیشگیری از قالبی شدن، در صعود و جهانی شدنش ما را یاری دهد.

سیمیندخت وحیدی، شاعر معاصر با بیان این که بررسی شعر دفاع مقدس نشان می دهد همگی اشعار از ویژگی ها و شاخصه های مشترکی برخوردارند، به خبرنگار شبستان گفت: ویژگی عموم اشعار دفاع مقدس ایثار و از خود گذشتگی و دفاع از آرمانهایی است که جامعه به آن ها معتقد بوده است.


وی افزود: دفاع مقدس گستره وسیعی ازادبیات ما را در برگرفته است؛ ازاین رو مقوله بسیار با اهمیتی است که باید به صورت دقیق به آن پرداخت. در واقع اهمیت دفاع مقدس برای ما از آن جهت است که مورد هجوم واقع شده بودیم و تنها قصد دفاع داشتیم و زنان و فرزندان و مردان بسیاری را در این راه از دست داده ایم؛ بنابراین دفاع مقدس رویدادی است که فراموش نمی شود و پرداختن به آن با زبان و بیان هنری امری بسیار ارزشمند است.


وحیدی خاطر نشان کرد:امروز با فاصله‌گرفتن از سال‌های جنگ این فرصت فراهم شده که نگاهی دقیق‌تر به شعر دفاع مقدس بیندازیم و نقاط ضعف و قوت آن را بر شماریم؛ جزئیات و حقایق را بهتر ببینیم و حتی تلخی های آن را نیز بیان کنم .


وی با اشاره به اهمیت مقوله نقد و تاثیر گذاری آن بر ادبیات عنوان کرد: آنچه مقدس است دفاع ماست و نه شعر؛ بنابراین می توانیم با زیرکی و دقت شعر دفاع مقدس را نقد کنیم و این به قداست آن آسیب نمی زند. هدف ما از نقد آثار تقویت آنهاست نه تحقیر آن و اگر با این نگاه وارد شویم می توان اطمینان داشت که حرکتی رو به جلو خواهیم داشت که به دام کلیشه ها نیز نمی افتد.


وی در ادامه با توجه با توجه به موضوع بیداری اسلامی ،اظهار کرد:اینکه بخواهیم با زبان هنرمسئله بیداری اسلامی را در اذهان جامعه و حتی مردم دنیا رواج دهیم از نظر من خوب است و اگر هم در این باره بتوانیم تاثیری ایجاد نماییم صد البته بهتر خواهد بود اما در مورد اینکه امروز بیداری اسلامی در جهان و کشورهای منقطه اتفاق افتاده چیزی نمی گوییم چون به اعتقاد من بسیاری از مسایل که امروز در حیطه مسایل اعتقادی و اسلامی قرار دارد تضعیف شده و حتی رو به قهقراست و باید در این باره کاری کرد؛ بنابراین معتقدم هنوز با بیداری اسلامی به معنای واقعی کلمه بسیار فاصله داریم .
 

وی درباره وظیفه شاعر و هنرمند در قبال جامعه نیزعنوان کرد:هنرمند مسلمان متعهد نخست باید روح خود را از آلودگی ها پالایش کند تا تاثیر گذار باشد اما امروز کسی را غیر از رهبر انقلاب نمی بینم که رفتار و گفتارش با هم یکی باشد و تا این اندازه برای اسلام زحمت کشیده باشد بنابراین باید هنرمند شیوه ایشان را در پیش بگیرد و ایشان را الگوی خود قرار دهد.


وحیدی در پایان درزمینه برگزاری کنگره های متعدد شعر دفاع مقدس گفت: به طور کلی با گنگره های شعر مخالفم زیرا اشعار ارایه شده در این گنگره ها به نوعی سفارشی و برای ارائه در جشنواره است؛ بنابراین از صداقت لازم  برخوردار نیست و تاثیر گذاری لازم را ندارد، در نتیجه فکر نمی کنم که برگزاری این گنگره ها چیزی جزحجم انبوهی از کمیت به شعر دفاع مقدس بیفزاید.


پایان پیام/
 

کد خبر 68684

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha