به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخد امروز در نشست خود با نمایندگان سمنهای حوزه مواد مخدر با اشاره به اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر گفت: ما از همان ابتدا موضوع اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر را مبنا قرار دادیم.
وی بیان کرد: اینکه فکر کنیم دولت میتواند مسئله مواد مخدر را حل کند بنده به عنوان مسئول این حوزه باید بگویم که خیر، مسایل اجتماعی را باید خود مردم و جامعه حل کنند، دولت باید تسهیلگر باشد و شرایط و زمینهها را فراهم کند.
وی با اشاره به صدور مجوز برای فعالیت سمن ها تصریح کرد: ما اعلام کردیم که صدور مجوز برای ان جی اوها نباید بیش از یک ماه به طول بینجامد، مواردی که بیش از یک ماه طول می کشد حتما به ما اطلاع دهید و دلیل اینکه یک ماه برای صدور مجوز در نظر گرفته شده است این است که فرصت استعلام توسط دستگاهها به عمل آید.
رحمانی فضلی با بیان اینکه ما مصوبه ای با هدف توانمندسازی و تقویت ان جی اوها به دولت ارایه دادیم، تصریح کرد: اکنون این مصوبه در حال اجرایی شدن است البته همه ان جی اوها اذعان داشتند که ما نیازمند قانون هستیم و مصوبه نمی تواند برای ما راهگشا باشد لذا ما اکنون این مصوبه را در قالب لایحه به مجلس به دولت ارایه دادیم که انشاءالله در مجلس مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
وزیر کشور با اشاره به اظهارات یکی از نمایندگان سمن های حوزه مبارزه با مواد مخدر مبنی بر هزینه کردن بودجه ها اذعان کرد: هم از نظر عقلی و هم از نظر تجربی این مسئله درست است که ما بتوانیم بودجه ها را به نزدیکترین محل هزینه ای که تبدیل به اثر مثبت می شود، هزینه کرد. به نظر بنده سمن ها نزدیک ترین نقاط هستند به ویژه در حوزه پیشگیری این مسئله باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
رحمانی فضلی با اشاره به دیدار خود با مقام معظم رهبری در خصوص آسیب های اجتماعی گفت: حضرت آقا فرمودند اگر بیش از 50درصد منابع را هم صرف پیشگیری کنید، باز هم کم است لذا ما در ستاد برای سال 97 همین موضوع را پیش بینی کردیم و مقرر کردیم که روش بودجه گیری در سال آینده به گونه ای باشد که بیشترین رقم را به حوزه پیشگیری اختصاص دهیم.
وزیر کشور با بیان اینکه ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال 97 باید یک جهش در حوزه سمنها داشته باشد، خاطرنشان کرد: تشکل های مردمی هم باید خود را آماده و مهیا کنند و برای انجام برنامههای خود طرح داشته باشند و این امر هم مستلزم این است که ستاد مبارزه با مواد مخدر بعد نظارتی و توانمندسازی خود را بر روی این سمن ها قویتر کند.
وی با اشاره به کشت 9 هزار تن مواد مخدر در افغانستان اظهار کرد: طبق گزارش سازمان ملل کشت مواد مخدر در افغانستان امسال به 9 هزار تن افزایش یافته است، بنابراین این 9 هزار تن به دنبال بازار مصرف است که طبعا کشور افغانستان نیز در این زمینه تبلیغات خود را افزایش خواهد داد و در این میان بیشتر به دنبال جوانان و نوجوانان جامعه خواهد بود لذا ما باید خود را در مقابل آنها تجهیز کنیم ،در سال 97 طرح های جدیدی را در این حوزه خواهیم داشت.
رحمانی فضلی با بیان اینکه در حوزه سمنها کسی نباید مالیات بپردازد، اظهار کرد: مگر اینکه فعالیت اقتصادی خاصی را انجام دهند. اینها جزو مواردی است که باید به دولت ارایه دهیم تا تصمیمات لازم در خصوص رفع مشکلات این مسئله در این حوزه اتخاذ شود، بنابراین ما پیگیر این مسئله هستیم.از وزیراقتصاد در این باره توضیح خواستیم.
وزیر کشور اظهار کرد: برخی از نمایندگان سمن ها اظهار داشتند که دبیران استانی را اصل قرار دهید. ما در مرحله اول بودجهها را استانی کردیم، بنابراین باید دبیران استانی در نحوه توزیع و دخالت بودجه سمن ها نظارت کنند.
وی با بیان اینکه باید ان جی اوها را رده بندی کنیم، افزود: 10 تا 15 درصد سمن ها فعال واقعی هستند و بقیه از مسیر دور هستند البته این مسئله برمی گردد به ستاد مبارزه با مواد مخدر که یک مروری از فعالیت و نحوه عملکرد سمن ها داشته باشند.
وزیر کشور از راهاندازی خانه ان جی اوها در استان ها خبر داد و گفت: حتما باید یک خانه ان جی او ها در هر استانی وجود داشته باشد لذا لایحه آن را به دولت فرستادیم و امیدواریم هرچه زودتر به تصویب برسد.
وی با بیان اینکه انسان ذاتا کمالگرا و غایتاندیش است، تصریح کرد: منتهی اگر انسان کمال و غایت خوب بشناسد متوجه کمالات زیادی خواهد شد که هیچ کدام از آنها غایت و کمال اصلی نخواهد بود.
وی تصریح کرد: بنابراین خداوند هدف خلقت انسان را عبودیت دانسته و در معنی قرآنی عبودیت یعنی بندگی از همه چیز به غیر از خداوند آزاد می شود و خداوند قرآن کریم را مسیر انسان برای رسیدن به معبود قرار داده است ،بنابراین همه عالم هستی و هر آنچه را که در قرآن مجید است در وجود انسان می باشد و به همین دلیل به انسان دیوان کبیر گفته می شود و همچنین پروردگار، پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار را به عنوان الگو برای انسانها قرار داده است تا انسان در مسیر زندگی خود از شیوه زندگی آنها استفاده و الگوبرداری کند.
وی در ادامه افزود: اما سوال اینجاست چرا انسان با وجود اینکه هم الگو دارد و هم راهنما باز هم دچار انحراف و سردرگمی در زندگی می شود. پاسخ این است که این همه جزو قدرت انسان است ،چون انسان باید در مسیر وصال و رسیدن به اهداف خود تحت آزمایشهای مختلفی قرار بگیرد و باید قدرت انتخاب و اختیار خود را مبتنی بر عقل به اثبات برساند و خداوند همه این شرایط را برای همه انسان واحد و یکسان قرار داده است، اگر غیر از این باشد باید به عدالت خداوند شک کرد.
وزیر کشور تصریح کرد: بنابراین ما برای رسیدن به اهداف خود در مقابل انتخاب های فراوانی قرار داریم که برای همه این انتخاب ها همه ما مختاریم. اختیار به جز تولد و مرگ در همه امور انسان جاری است و بزرگترین جبر انسان اختیار است چون هیچ مسئله ای را بدون اختیار انجام نمی دهد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: حالا انسانی که قدرت اختیار او انتخاب و اختیار او را در یک منبع بزرگی از قابلیت ها که در وجود انسان می باشد و آن هم عقل است دست به انتخاب هایی می زند که هدف الگو و راهنما همه معلوم و مشخص است اما باز هم با همه اینها دچار انحراف می شود.
وی ادامه داد: بهترین راه پیشگیری نه در این امر و نه در همه انحراف ها و کجروی های مختلف و غفلت ها مراجعه به عقل و دل انسان ها است، بنابراین دل و عقل انسان بهترین ابزار شناخت و تاثیرگذاری بر افراد جامعه هستند.
وی ادامه داد: اگر می خواهیم در حوزه زدودن غفلت ها موفق باشیم باید آیات و اهداف را نشانه بگیریم و مرتب باید خداوند را یاد کنیم و ذکر نام او را بگوییم.
وی ادامه داد: حالا در این وامصیبت های عالم مادی زیبایی ها، جلوه های لذت، خوشی، امیدها، ناامیدها، انگیزه و بی انگیزه ها انسان به عنوان یک موجود برگزیده خداوند در معرض هزاران هزار انتخاب قرار می گیرد و دایم هم در حال این انتخاب ها است. اگر ما وارد عرصه ای شدیم که ادعا داریم می خواهیم در این میدان تاثیرگذار باشیم باید بدانیم با چه موجود عجیب، قدرتمند، کمالگرا و غایت اندیش مواجه هستیم.
وی گفت: متاسفانه ما در تربیت های کلاسیک خودمان یعنی آموزش و پرورش، دانشگاه ها و حتی خانواده ها هم این روش تفکر منطقی و آشنایی با ادبیات دل ،عشق و دوستی غریب هستیم.
وی با اشاره به مسئله مواد مخدر در جوانان اظهار کرد: بررسیهای صورت گرفته نشان می دهد که با نفوذ به دل افراد مبتلا به اعتیاد می توانیم در ترک اعتیاد آنها نقش بسیار مهمی داشته باشیم لذا ما برای اینکه این موضوع به نتیجه مطلوب برسد موضوع اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر را مبنا قرار دادیم.
نظر شما