مراسم تجلیل و تقدیر از مولف ترجمه جدید اصول کافی

مراسم تجلیل و تقدیر از مولف ترجمه اصول کافی حجت الاسلام والمسلمین حسین انصاریان در مجموعه فرهنگی شهدای هفت تیر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، مراسم تجلیل و تقدیر از ترجمه اصول کافی به تالیف حجت الاسلام والمسلمین حسین انصاریان (27دی) با حضور جمعی از مسئولان فرهنگی و حوزوی در مجموعه فرهنگی شهدای هفت تیر برگزار شد.

در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین محمدهادی رحیمی صادق رئیس مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه استان تهران، حجت الاسلام والمسلمین محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی و عضو مجلس خبرگان رهبری، حجت الاسلام والمسلمین حسین انصاریان مفسر قرآن کریم، حجت الاسلام محمدجواد صادق‌زاده رئیس مرکز فعالیت‌های دینی شهرداری تهران، حجت‌الاسلام سید حمید میرباقری، حجت‌الاسلام علی سرلک، حجت‌الاسلام احسان بی‌آزار تهرانی حضور داشتند.

در بخشی از این مراسم حجت الاسلام والمسلمین حسین انصاریان مفسر قرآن کریم درباره علت تالیف ترجمه کتاب کافی اظهار کرد: کتاب کافی نوشته محدث عالیقدر شیخ کلینی در قرن دوازدهم است که به وسیله عالم بزرگ جهان اسلام به نام اردکانی ترجمه شد.

مفسر قرآن کریم با بیان اینکه ترجمه‌های 60 سال پیش اصول کافی با وجود ارزش زیاد امروز قابل ارائه به نسل جوان نبود، عنوان کرد: همین موضوع انگیزه شد که به یاری خداوند طی سه سال ترجمه جدیدی از اصول کافی را ارائه دهم.

استاد حوزه علمیه افزود: برای نوشتن این ترجمه که دقت زیادی انجام گرفته که در ورای آن سه بار بازخوانی ترجمه، لغت‌شناسی و کار فقه‌الحدیثی صورت گرفته است.

وی افزود: امیدوارم این کتاب به دست همه شیعیان برسد که با معجزات علمی و فکری اهل‌بیت(ع) بیشتر آشنا شوند.

حجت الاسلام والمسلمین انصاریان با بیان اینکه ترجمه جدیدی از کتاب کامل‌الزیارات محدث ابوقولویه را در دست انتشار داریم، ابراز کرد: این کتاب درباره نحوه زیارت اهل‌بیت(ع) است که به زودی چاپ و منتشر می‌شود.

وی با بیان اینکه اخیرا تفسیر 35 جلدی تحت عنوان تفسیر حکیم را در دست دارم که در آن 5 هزار حدیث به کار رفته است، خاطرنشان کرد: 10 جلد این تفسیر تا فروردین سال 98 در دسترس مخاطبان قرار می‌گیرد.

در ادامه مراسم آیت‌الله احمد مبلغی عضو مجلس خبرگان رهبری، با بیان اینکه برای شناخت یک دانشمند چند شیوه مختلف وجود دارد، اظهار کرد: ساختارسازی علمی و واژگان‌پردازی از جمله این دو شیوه است.

وی افزود: تحلیل ساختار و نظام واژگانی و ادبیاتی شیخ کلینی راه‌های جدیدی پیش روی ما قرار می‌دهد که نظام فکری، اعتقادی، ابداعات و ابتکارات او را کشف کرده از آنها برای اندیشه جامعه امروز استفاده کنیم.

آیت‌الله مبلغی با بیان اینکه شیخ کلینی آنگونه که باید شناخته نشده است، تصریح کرد: ساختار و هندسه‌ای که شیخ کلینی در تدوین کتب خود به کار گرفته بی‌نظیر و نشان از نگاه عمیق به روابط منطقی حاکم بر آموزه‌های دینی دارد، مقدمه کتاب شیخ کلینی مبتنی عقل و جهل است که از نظر قرآن و روایات اساس و بن مایه مواجه انسان با آموزه‌های دینی است.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: عالمان دینی باید برای ایجاد تحول در جامعه نقطه عزیمت خود را بر عقل قرار دهند همانگونه که قرآن کریم همواره عقل انسان‌ها را مورد خطاب قرار داده است.

وی درباره ادبیات علمی اصول کافی مبنی بر اینکه عریض است، بیان کرد: در طرح مباحث علمی نظام واژگانی و ادبیاتی یک شخصیت مسیری برای فهم مقدار ابداع و عمق اندیشه او است؛ زیرا انسان اندیشمند از رهگذر این واژه‌ها اندیشه و مفاهیم خود را ارائه می‌دهد.

آیت‌الله مبلغی ادامه داد: مرحوم کلینی در ادبیات خود به معنای گسترده دینی که بر مبنای حرکت تکاملی انسان باشد بها داده که عقل اساس و زیرساخت آن است؛ بر اساس این تفکر حتی اصول دین، اعتقادات و اخلاق هم بر محور عقل حرکت می‌کند.

استاد حوزه و دانشگاه در پایان درباره شخصیت حجت الاسلام والمسلمین حسین انصاریان خاطرنشان کرد: سخنان و بیانات استاد انصاریان با چند نسل در ارتباط بودند، شیرینی سخن و خالصانه بودن آن سبب شده است که ارتباط چندنسلی ایشان ادامه یابد.

در بخش دیگری از مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی نیز طی سخنانی با تشکر از برگزاری این مراسم، بیان کرد: وجود عالمان بزرگ که سبب بهره‌مند ما از گنجینه‌های روایات اهل‌بیت(ع) می‌شوند بسیار جای سپاس و شکر دارد که منشا خیرات برای همه مسلمانان است.

همچنین در بخش دیگری از مراسم پیام آیت‌الله صافی گلپایگانی به مناسبت این این اثر جدید، قرائت شد.

در این پیام آمده است:

اهمیت حدیث و اهتمام به آن همانند اهمیت اصل دین و اعتقاد به تشیع است که در این وجیزه به‌بیان در نمی‌آید. حدیث همچون روح و روان در جسم و جان دین است و باید مانند خون در شریان‌های حوزه مقدسه علمیه جریان یابد و فکر و روح طلاب عزیز از آن سیراب شود.

مبنای حدیثی امتیاز و اعتبار همیشگی حوزه است و حوزه‌های علمیه باید این افتخار دیرینه را برای خود حفظ نماید و اساس و بنیاد همه تحقیقات حوزوی باید بر این محور باشد که دوری از آن ظلمت و تاریکی و جهل است. احیای قلوب و نفوذ مستعد و تهذیب واقعی و عرفان حقیقی فقط با استفاده از حدیث و تنفس در فضای نورانی روایات ممکن و مقدور است و دوری از نورانیت احادیث اهل‌بیت(ع) خسران عظیم و سقوط در دره‌های جهل و هلاکت ابدی است.

حقیر از اساتید محترم و مدیران حوزه‌های علمیه درخواست دارم که در سطوح مختلف حوزه کلاس‌ها و برنامه‌های منظم و هدفمند حدیث‌شناسی و مراجعه و انس با روایات را در صدر برنامه‌های تربیتی و علمی قرار دهند تا حوزه علمیه با منهج و روش سلف صالح در مطالعه و دقت و استنباط از احادیث بیش از پیش موفق باشد.

بحمدالله تعالی جوامع روایی ما همیشه مورد توجه و عنایت ویژه فقیهان و دانشمندان بوده و در صدر همه کتاب‌ها درخشندگی خاصی داشته است. در این میان کتاب شریف کافی و نویسنده عظیم‌الشأن آن محقق برجسته جهان اسلام کلینی در اوج عظمت و شکوه قرار دارد.

گفتنی است در بخش دیگری از مراسم از خدمات و تلاش‌های نیم قرن حجت الاسلام والمسلمین حسین انصاریان  در زمینه آثار قرآنی و روایی تقدیر و تجلیل به عمل آمد.

کد خبر 757751

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha