به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، « محسن صادقیان» در نشست خبری در جمع اصحاب رسانه استان یزد گفت: تعداد طرحهای آماده بهره برداری استان به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را 722 طرح با سرمایه گذاری بالغ بر 23 هزار میلیارد ریال ذکر کرد و گفت: 488 طرح از مجموع طرحهای آماده بهره برداری در دهه فجر امسال با اعتبار 461 میلیارد تومان از محل اعتبارات دولتی و تعداد 238 طرح با سرمایه گذاری 1917 میلیارد تومانی توسط بخش خصوصی ایجاد شده است.
معاون عمرانی استاندار یزد با اشاره به ایجاد 3945 فرصت شغلی جدید با افتتاح طرحهای مذکور در استان، خاطرنشان کرد: 261 مورد از طرحهای مذکور در مناطق شهری و 461 مورد در بخشهای روستایی استان مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: بیشترین اعتبارات اختصاص یافته مربوط به 372 طرح در بخش زیرساختی و عمرانی با اعتبار 313 میلیارد تومان است، 174 طرح مربوط به بخش کشاورزی و دامپروری، 55 طرح در بخش صنعت است که بیشترین سرمایه گذاری بخش خصوصی را به خود اختصاص داده، 26 طرح مربوط به بخش بهداشت و درمان، 22 طرح در رابطه با بخشهای آموزشی و فرهنگی، 32 طرح در بخش گردشگری و 40 طرح نیز در حوزه ورزش استان است.
صادقیان به تفکیک شهرستانهای یزد، تعداد 15 طرح را مربوط به شهرستان ابرکوه، 84 طرح در اردکان، 34 طرح در اشکذر، 65 طر در بافق، 43 طرح در بهاباد، 123 طرح مربوط به تفت، 229 طرح در شهرستان خاتم، 27 طرح در مهریز، 54 طرح در میبد و 48 طرح نیز مروبط به مرکز استان ذکر کرد.
معاون عمرانی استاندار یزد با بیان این که نزدیک به 80 طرح جزو طرحهای شاخص استان هستند، گفت: پس از ارزیابیها 40 طرح شاخص برای افتتاح در دهه فجر امسال با حضور مسئولان برگزیده شده است ولی در نظر داریم برخی از طرحهای شاخص بزرگ که از اشتعالزایی بالایی نیز برخوردار است را با حضور مقامات ارشد دولت پس از دهه فجر مورد بهره برداری قرار دهیم.
به گفته وی، بنا بر دستور استاندار و به منظور کاهش تشریفات و هزینههای افتتاح طرحها تعدادی از طرحهای هر شهرستان به صورت حضوری و مابقی در مراسمی به صورت متمرکز در همان شهرستان مورد بهره برداری رسمی قرار خواهد گرفت.
معاون عمرانی استاندار یزد یکی از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی در آستانه چهلمین سالی انقلاب را برخورداری از خدمات زیرساختی و روساختی در مناطق روستایی استان خواند و تصریح کرد: استان یزد با 21 بخش، 45 دهستان و بالغ بر 1100 روستا دارای 466 روستای با جمعیت بالای 20 خانوار، 361 روستای دارای دهیاری و 362 روستای دارای شورای روستاست که هم اکنون از اکثر خدمات زیربنایی مانند آب، برق، مخابرات، گاز و راه دسترسی مناسب برخوردار هستند.
وی گفت: در حالی که پیش از انقلاب راههای روستایی استان مشتمل بر 288 کیلومتر راه خاکی بود، در حال حاضر اکثر روستاهای بالای 20 خانوار و حتی زیر 20 خانوار استان از راه روستایی آسفالت به میزان 2228 کیلومتر برخوردار هستند.
صادقیان با اشاره به برخورداری 99.2 درصد روستاهای استان از نعمت برق، گفت: 95 درصد از روستاهای استان نیز با 1675 کیلومتر خط انتقال از شبکه آب سالم و بهداشتی برخوردار هستند.
وی با بیان این که 85 درصد روستاهای استان نیز از نعمت گاز برخوردار هستند، اظهار کرد: از مجموع 542 روستای واجد شرایط گازرسانی، هم اکنون 394 روستا دارای شبکه گاز هستند و گازرسانی به 76 روستا نیز در حال انجام است.
معاون عمرانی استاندار یزد ابراز امیدواری کرد که با تخصیص اعتبارات ملی، استانی و با مشارکت بخش خصوصی به زودی عملیات اجرایی گازرسانی به منطقه خرانق در شهرستان اردکان نیز آغاز شود.
صادقیان بیان کرد: به رغم تغییر شرایط آبی استان در سالهای پس از انقلاب، در بخش تولیدات باغی استان از 29 هزار تن در سال 57 اکنون به 250 هزار تن و در بخش تولید محصولات زارعی نیز این میزان از 27 هزار تن به 500 هزار تن افزایش یافته است.
وی ادامه داد: استان یزد هم اکنون دارای 60 مرکز پروش دام و طیور و 11 مجتمع گلخانه ای است با این توضیح که میزان تولیدات گلخانهای استان هم اکنون 470 هزار تن است.
معاون عمرانی استاندار یزد با اشاره به پرداخت 117 میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی روستایی در استان طی سالهای 96 و 97 از محل صندوق توسعه ملی، اظهار کرد: 65 میلیارد تومان تسهیلات نیز از محل اعتبارات توسعه روستایی با محور اشتغالزایی در استان پرداخت شده است.
به گفته معاون عمرانی استان با توجه به این که گردشگری یکی از مهمترین محورهای توسعه شهری و روستایی استان منظور شده، هم اکنون استان در این بخش دارای 132 مرکز اقامتی دارای مجوز گردشگری است
نظر شما