به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، محمدرضا میرجلیلی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد در نشست خبری در جمع اصحاب رسانه استان یزد گفت: رسانهها هرگز نقش مطالبه گری خود را از دست ندهند و همواره به دنبال دریافت پاسخ در این حوزه باشند.
وی بیان کرد: اگر رسانهها دغدغه سلامت داشته باشند، سیستم خدمت رسانی در این حوزه به طور قطع ارتقا خواهد یافت.
میرجلیلی تصریح کرد: البته تلاش همه ما باید این باشد که به دنبال حل مشکلات و رفع نواقص باشیم و اینکه برخی رسانهها تنها به دنبال مچ گیری هستند، پسندیده نیست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در بخش دیگری از سخنان خود در مورد طب سنتی و اقبال مردم به این شیوه اظهار داشت: برخی طب سنتیها پوششی برای کلاهبرداری است و این عنوان به یک ابزار برای کلاهبرداری برای عدهای تبدیل شده است.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی با طب سنتی موافق است اما با افرادی که از مسیر علمی و از مجاری قانونی اقدام به ارائه خدمت در این زمینه هستند، موافق هستیم.
میرجلیلی ادامه داد: مردم نسبت به این موضوع حساس باشند و نسبت به این کلاهبرداریها آگاه باشند و پس از استعلام از دانشگاه علوم پزشکی نسبت به مراجعه اقدام کنند.
محمدرضا دهقانی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد نیز در این نشست گفت: از اول تا هفتم اردیبهشت ماه به عنوان هفته سلامت است که این هفته به عنوان یادآوری به منظور تمرین در جهت سلامتی است.
وی افزود: امسال شعار سازمان بهداشت جهانی مراقبت های اولیه بهداشتی راهی جهت پوشش بهداشت همگانی سلامت است که بر این اساس برنامه ریزی ما نیز در این جهت است و سعی می شود تا با راهکارهایی این شعار را تحقق بخشند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد خاطرنشان کرد: ما در سال گذشته توانستیم به استانداردهای مورد نظر وزارت بهداشت رسیدیم و بر اساس اطلاعات در سامانه سیب از ابتدای طرح تجول تاکنون حدود یک میلیون و دویست هزار نفر پرونده افراد ثبت شده که حدود شش میلیون نفر از خدمات سلامتی دریافت کرده اند.
دهقان ادامه داد: پوشش ارائه خدمات در استان 100 درصد است و در تمامی بخش های استان اقدامات انجام شده و 170 خانه بهداشت و 91 پایگاه امداد سلامت و 172 پزشک شاغل در مراکز بهداشتی داریم.
وی افزود: از لحاظ شاخص های کشوری نیز مرگ و میر زنان باردار، مرگ و میر نوزادان و مرگ و میر نوزادان زیر پنج سال استان یزد توانسه به خوبی کنترل داشته باشد و رتبه های خوبی را کسب کند.
محمد نوری شادکام معاون درمانی دانشگاه علوم پزشکی یزد نیز در این نشست گفت: در بخش درمان در استان به عنوان استان های برتر کشوری هستیم زیرا علی رغم این که خدمات خوب درمانی در کشور ارائه می شود اما مردم از خدمات درمانی استان استقبال خوبی می کنند.
وی افزود: در سال گذشته بیش از 10 میلیون نفر جهت درمان به مراکز درمانی استان مراجعه کردند که بیش از 3 میلیون نفر از آنها از خارج از استان بودند و حتی درصدی از آنها از کشورهای حوزه خلیج فارس بودند.
نوری شادکام ادامه داد: در حوزه درمان 8094 نفر مشغول هستند.
وی بیان کرد: ما در سال گذشته 23 پروژه را بهره برداری کردیم که بیمارستان خون و انکولوژی، اورژانس بیمارستان شهید صدوقی و سی تی اسک های مهریز و میبد و شهید رهنمون از جمله این پروژه ها است.
معاون درمانی دانشگاه علوم پزشکی یزد بیان کرد: تعداد 24 پروژه داریم که با همکاری بخش های مختلف امیدواریم به بهره برداری برسد و در این راستا ارتقای بسیار خوبی را خواهیم داشت.
نوری شادکام خاطرنشان کرد: طی اعلام تعرفه ها یکی از جاهایی که روی آنها مراقبت می شود حوزه درمان است که ما در سال گذشته 94 پرونده داشتیم که به مراجه قضایی ارجاع داده شد و 190 پرونده نیز به حوزه نظارت ارجاع داده شد.
وی گفت: تعرفه ها در بخش دولتی 8 درصد و خصوصی نیز 13 درصد افزایش داشته ایم اما سعی ما بر نظارت است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد بیان کرد: ما در سال گذشته 16 پیوند کلیه و همچنین 97 عضو نیز جراحی و برای پیوند به بیمارستان های مختلف ارسال شده است.
نوری شادکام خاطرنشان کرد: استان یزد قابلیت را دارد که بتواند قطب درمان کشور شود و اگر حوزه درمان تقویت و فعال شود می تواند یک هزار و بیشتر از ان شغل را فعال کند.
وی افزود: سال گذشته حدود یک هزار میلیارد تومان به صنعت درمانی استان تزریق شد.
محمد مصدق معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد بیان کرد: خدمات درمانی ما بسیار مناسب است و قیمت ناچیز دارد.
وی افزود: ما در استان یزد در تمامی روستاهای خود در حال ایجاد داروخانه هستیم اما شاید این امر شوربختانه باشد زیرا ممکن است که در دسترس بودن دارو بدون توجه به عوارض آن شاید برای جامعه مناسب نباشد و ما معتقدیم که منطقی دارو دریافت کنیم.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد بیان کرد: ما باید تلاش کنیم که به جامعه آگاهی دهیم که استفاده از دارو بدون منطق بسیار خطرناک است.
مصدق خاطرنشان کرد: ما متاسفانه الان کمبود دارو داریم که نیاز است که تلاش شود تا کمبودها مدیریت شود تا در آینده با مشکل روبرو نشویم.
وی ادامه داد: ما در بخش مواد غذایی اگر بتوانیم از مواد غذایی آماده پرهیز کنیم بسیار از مشکلات حل می شود.
نظر شما