به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، «حبیب پور فتحی» امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در تبریز با تأکید بر اینکه بخش درمان از جمله چالش برانگیزترین بخشهاست که نباید نقصی به همراه داشته باشد، اظهار داشت: در سال ۹۲، ۵۶۴ هزار تخت فعال در مراکز بیمارستانی وجود داشت که امسال نیز با رشد ۲۲ درصدی به ۶۲۴ هزار تخت فعال رسیده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به هزینه ۴ میلیارد تومانی ایجاد هر تخت بیمارستانی و وجود پارهای مشکلات در بیمارستان کودکان خاطرنشان کرد: افتتاح بیمارستان جدید کودکان با ۵۴۰ تخت تا اواخر سال جوابگوی مراجعه کنندگان خواهد بود.
۸۲۴ تخت ویژه در مراکز بیمارستانی
پورفتحی ادامه داد: با وجود افزایش ۵۷ درصدی تخت ویژه در بیمارستانها در حال حاضر با کمبود تخت ویژه مواجه هستیم چنانچه در سال ۹۲، ۲۰۰ تخت دیالیز را شاهد بودیم که این میزان با افزایش ۷۴ درصدی به ۳۴۹ تخت دیالیز رسیده است و خوشبختانه در بخش دیالیز نسبت به کل کشور دارای بالاترین استاندارد هستیم که با وجود ۱۶۰۰ نفر بیمار دیالیزی، آمار خوبی نسبت به کل کشور داریم.
معاون درمانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، اعلام سقف بیمه سلامت را از جمله مممترین اقدامات دانست و گفت: افزایش ۱۰ درصدی پذیرش بیمار در کل استان، ارائه ۵۲ میلیارد خدمات به استانهای همجوار نظیر ارومیه، کردستان، اردبیل و زنجان از جمله اقدامات موثر بوده است که در این راستا برای پاسخگویی بیشتر به بیماران با صرفه جویی ۹۲ میلیاردی هزینهها انجام گرفته است.
وی با اشاره بر افزایش ۴۰۵ هزار نفری به مراجع درمانگاهی طی سال گذشته افزود: افزایش ۲۵۵ هزار اعمال جراحی نشان دهنده گسترش خدمات در کل استان است که از جمله اقدامات موثر راه اندازی پیوند کبد بوده است.
اهدای عضو نیازمند فرهنگ سازی مناسب
پورفتحی ضمن تأکید بر پیش رو بودن روز اهدای عضو و ضرورت وجود فرهنگ سازی ادامه داد: در سال گذشته مرگ مغزی ۱۰۳ بیمار را شاهد بودیم که از این تعداد تنها خانواده ۲۲ نفر از این بیماران به اهدای عضو رضایت دادند که این خود نیازمند فرهنگ سازی در سطح گسترده است، چراکه با این اقدام، خرید و فروش غیر قانونی عضو کم رنگ تر شده است.
پورفتحی یکی از راههای ایستادگی در برابر تحریمها را گردشگری سلامت دانست و افزود: گردشگری سلامت در سال ۹۱ آمار چشم گیری داشت اما دست به دست دادن برخی مسائل، شکل گرفتن بی اعتمادی و توسعه خود کشورها، تمام مؤلفهها علیه گردشگری سلامت در استان رقم خورد اما سعی بر این شده تا با ایجاد کلینیکهای رسمی و کوتاه نمودن دست دلالان با ساز و کاری مناسب و بهتر در تمامی بیمارستان های دولتی و خصوصی قابل اجرا باشد.
معاون درمانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با تأکید بر این که طی چند ماه گذشته چندین مجوز درمانگاهی برای شهر جدید سهند صورت گرفته است، افزود: نیاز به ارائه مجوزی برای احداث بیمارستان در شهر سهند با لزوم تخصیص تختهای بیمارستانی به دولت و ارائه خدمات با تعرفه دولتی است که همواره از سوی برخی مدیران و نمایندگان مجلس بر ضرورت احداث بیمارستان در این شهر تأکید شده است.
وی در پایان افزود: اعتماد و احترام به گردشگر باید در درجه نخست اهمیت قرار بگیرد که این خود مستلزم بالا بردن فرهنگ عمومی است و باید گفت گردشگری و به ویژه گردشگری سلامت یکی از راههایی است که میتوان در مقابل تحریم ایستادگی کرد.
نظر شما