سرای «ایکی قاپیلار» بازار تاریخی تبریز طعمه حریق شد

ساعاتی پیش یکی از سرای «ایکی قاپیلار» بازار تاریخی تبریز دچار آتش سوزی شد و هم اکنون تلاش آتش‌نشانی برای مهار این حادثه ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، ساعاتی پیش نیروهای آتش نشانی با کمک نیروهای ارتش و دیگر یگان های نظامی به همراه داوطلبان هلال احمر به بازار تاریخی تبریز اعزام شدند و برای مهار این حادثه هنوز در حال تلاش هستند.

بنابر این گزارش، در لحظات اولیه آتش سوزی دود غلیظ و حرارت زیاد عملیات را با مشکل مواجه کرده بود که با فداکاری و تلاش نیروهای آتش نشانی تبریز تا حدود زیادی بحران مدیریت شده است، اما نکته قابل تأمل اینجاست که سرای ایکی قاپیلار بازار تبریز آبان سال 1388 نیز دچار آتش سوزی شده بود.

حدود 200 باب مغازه در این سرا وجود دارد،که عمدتا مشغول فروش عمده لباس و لوازم آرایشی و بهداشتی هستند، همین مسأله موجب شذ تا شاهد انفجار اسپری های حاوی مواد آرایشی و بهداشتی باشیم.

ساعتی پیش نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی به همراه  معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی، فرماندار تبریز، مدیرکل میراث فرهنگی، شهرداری و برخی از اعضای شورای شهر در محل وقوع آتش سوزی حضور یافت.

نیروهای انتظامی نیز حضور گسترده ای در محل آتش سوزی دارند و برای فراهم کردن شرایط فعالیت های نیروهای آتش نشانی و امدادی تلاش می کنند، با این حال اجتماع مغازه داران این سرای تاریخی موجب بروز برخی مشکلات در مهار آتش شد.

علت وقوع حادثه در دست بررسی است

«محمدباقر هنرور»‌ مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان شرقی در حاشیه این حادثه در جمع خبرنگاران حاضر شد و از تلاش‌های گسترده برای اطفای حریق بازار تبریز خبر داد و اظهار داشت: این حادثه تاکنون تلفات جانی نداشته است و تقاضا داریم مردم با عوامل انتظامی همکاری کنند.

وی با بیان این‌که علت وقوع حادثه در دست بررسی است، خاطرنشان کرد: یک مامور آتش‌نشانی در سانحه آتش‌سوزی بازار تبریز از ناحیه چشم مصدوم شده و تحت مراقبت‌های اورژانس قرار گرفت و سریعا به بیمارستان نیکوکاری انتقال یافت.

 انفجار اسپری های مواد آرایشی و بهداشتی داغ شده

«بهروز مهدوی» فرماندار تبریز نیز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: به رغم تلاش بی وقفه نیروهای آتش نشان حاضر در محل، انفجار اسپری های مواد آرایشی و بهداشتی داغ شده، کار کنترل و اطفای کامل حریق را دشوار کرده است. 

وی حضور همه جانبه مدیران استانی و شهری و نیز نیروهای پلیس در کنار آتش نشانان و نیروهای امدادی را موجب روحیه بخشی به آنان دانست و گفت: حفظ خونسردی و آرامش توسط مردم مهم ترین نیاز نیروهای آتش نشان و امدادی در این مواقع برای انجام وظایف خود است.

حضور کارشناسان پایگاه جهانی بازار و یگان حفاظت

همچنین مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در پاسخ به علل وقوع این حادقه در بازار تاریخی تبریز اظهار داشت: هر گونه اظهار نظر کارشناسی در خصوص خسارات ناشی از آتش سوزی بر بازار تاریخی زود است.

مرتضی آبدار با اشاره به این‌که همکاران پایگاه جهانی بازار و یگان حفاظت از این اثر ثبت جهانی شده در محل وقوع آتش سوزی حضور دارند، افزود: مرمت این اثر تاریخی بلافاصه پس از اقدامات کارشناسی آغاز خواهد شد.

کد خبر 788129

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha