به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان،«ابوطالب قزلسفلو» امروز (شنبه 25 خرداد) در نشست صمیمی مسئولان دادگستری کل استان با سازمانهای مردم نهاد در استان گلستان اظهار کرد: تشکلهای منابع طبیعی و محیطزیست در استان مشترک است و در بحث پیشگیری یکی از موضوعاتی که مد نظر قوه قضائیه است مربوط به منابع طبیعی و محیطزیست است.
مدیرکل منابع طبیعی استان گلستان ادامه داد: از سال 1380 به بعد سیلهای کوچک و بزرگی را در استان شاهد بودیم، سیل در سالجاری بیش از این که خسارت در بالادست داشته باشیم آبگرفتگی در پایین دست به همراه آورد و بیشترین خسارت را در مناطق دشتی و پاییندست شاهد بودیم.
قزلسفلو یادآور شد: در بالادست بیشتر خسارتها از حوزه رانش بود، در سال 1381 تا سال 1384 آسیب به بالادست از سیل بیشتر اتفاق افتاده بود و جاده و مزارع کشاورزی را آسیب زد.
وی با بیان اینکه در سالجاری در بالادست آسیب کمتری شاهد هستیم و پیشنهاد ما این است که بتوانیم در بالادست سیل را کنترل کنیم، خاطرنشان کرد: لایروبی و انجام مدیریتهای آبهای سطحی میتواند به این مهم کمک کند و سد وشمگیر و بوستان بخواهیم جلوی سیل را بگیریم یعنی اینکه بالادست هرچه اتفاق میافتد کاری انجام ندهیم.
مدیرکل منابع طبیعی استان گلستان بیان کرد: سد گلستان در جلوگیری از خسارت سیل در گنبد کاووس موثر بود ولی در بالادست تاثیری نداشت و اگر بخواهیم از سیل جلوگیری کنیم باید در بالادست کار کنیم.
قزلسفلو با بیان اینکه همزمان با گلستان در سوئیس سیل آمده بود و شهر آب گرفته بود و شاید فروکش میکرد حتی نیاز به جارو کردن نیز شهر نداشت، خاطرنشان کرد: تا زمانی که سیلاب با خود رسوب به همراه داشته باشد این خسارتها موجود است و باید بتوانیم سیلاب را در بالادست کنترل کنیم.
وی متذکر شد: از طریق سامانه 1524 گزارش شبانهروزی گزارشهای مردمی را دریافت میکنیم و در حوزه تصرفات، قطع درختان و قاچاق درخت این گزارشها دریافت میشود.
نظر شما