آثار تبریز قدیم از دل خاک نمایان شد

به دنبال خاکبرداری یک پروژه عمرانی و نشست زمین در کوچه والمان تبریز، نشانه هایی از بافت قدیمی این شهر تاریخی از دل خاک بیرون شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، ساعت 2 و 30 دقیقه بامداد 10 تیر 98 بود که نشست زمین در محل اجرای یک طرح عمرانی در خیابان والمان تبریز، وحشت به دل ساکنان منطقه انداخت.

نشانه هایی از تبریز قدیم در دل زمیننشانه هایی از تبریز قدیم در دل زمینهر چند این وحشت شبانه در صبحگاه دوشنبه (۱۰ تیر)، در روزنامه ها و سایت ها تیتر نشد اما با گذشت چند روز، انتشار تصاویری از  آثار و نشانه های قدیمی در محدوده محل نشست زمین در فضای مجازی، مسئولان را بر آن داشت دستور توقف اجرای عملیات عمرانی را صادر کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی می گوید: دستور توقف عملیات عمرانی در محدوده‌ای که زمین نشست کرده، از ۱۳ تیر صادر و عملیات متوقف شده است. 

به گفته «مرتضی آبدار»، از همان زمان هم باستان‌شناسان و کارشناسان معاونت میراث فرهنگی، به منظور بررسی‌های بیشتر در محل حضور یافته و نتایج بررسی‌ آنها به زودی اعلام می‎شود. 

«کریم میمنت‌نژاد»؛ تاریخ پژوه و تبریز پژوه هم می گوید: آثار کشف شده در محله والمان تبریز به یقین می‎تواند بخشی از تبریز قدیم باشد، چرا که وقتی تبریز در زمین لرزه 1194 قمری از بین رفت، ساخت و ایجاد تبریز جدید بر روی تبریز قدیم انجام شد.

وی یادآور شد: نجف قلی خان دمبلی، پادشاه کرد تبار وقت تبریز به علت تعلق خاطر مردم به تبریز و سخت بودن آوار برداری، سازه‌های جدید را پس از وقوع زمین لرزه بر روی سازه‎های قدیمی و تخریب شده بنا کرد، بنابراین احتمال کشف آثار تاریخی مربوط به تبریز قدیم در هر بار کاوش، حفاری‌های عمیق و دیگر طرح ها وعملیات‎های عمرانی به ویژه در مرکز شهر وجود دارد.

میمنت نژاد ادامه داد: 20 سال پیش هم در زمان احداث طرح زیر گذر قاضی طباطبایی در خیابان جمهوری اسلامی تبریز، آثار تاریخی در حفاری های مربوط به این طرح کشف شد اما در سایه بی توجهی ها از بین رفت، در حالی که امروز با توجه به رشد اجتماعی مردم و روشنگری افکار عمومی نسبت به 20 سال گذشته و حساسیت مردم و مسؤولان، دستور توقف عملیات اجرایی طرح عمرانی محله والمان تبریز صادر شد تا آن تجربه تلخ، بار دیگر تکرار نشود.

هر چند هنوز کارشناسان میراث فرهنگی درباره ماهیت این آثار اظهار نظر نکرده اند، اما در صورت تایید آنها مبنی بر این که آثار کشف شده در محله والمان تبریز بخشی از تبریز قدیم است، همین آثار و نشانه ها می تواند درهای جدیدی از توجه به حفظ آثار قدیمی و به تبع آن جذب گردشگر را به روی این شهر تاریخی و کهنسال باز کند.

کد خبر 806491

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha