به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد؛ « بهروز شهابی راد » در بخش دوم از نشست خبری با اصحاب رسانه و خبرنگاران؛ این مقام مسئول به سؤالات مختلف فعالین خبری در بخشهایی ازجمله پاسخگویی مسئولین، اوضاع فعلی دانشکده فرش، معضلات زیستمحیطی شهرستان، فعالیت موسسه خیریه نیکان، ابهامات ساخت کارخانه آهک صنعتی، چالش مهاجرت و کمبود مدارس برای تحصیل دانش آموزان اردکانی پاسخ داد.
فرماندار اردکان با بیان اینکه پیگیری و رفع برخی از مسائل به لحاظ قانونی و اجرایی در توان مسئولان سطح شهرستانی نیست، گفت: کمیتههای متعدد اردکان ازجمله کمیته آموزش عالی شهرستان چند روز قبل تشکیل شد و در نظر داریم تا جلسات این کمیته حائز اهمیت را به صورت ماهانه ادامه دهیم.
وی با اشاره به واگذاری بیش از 80 فقره باربری در شهرستان اردکان، افزود: یکی از مصائب موجود در دانشگاهها، دانشکدهها و مراکز و مؤسسات آموزش عالی؛ عدم حضور و تحصیل دانشجویان در برخی از رشتهها و دانشگاهها است که همین مشکل گریبان دانشکده فرش اردکان را نیز گرفته است. البته ما با رایزنیهایی به دنبال جلوگیری از تعطیلی این نهاد هستیم.
نماینده عالی دولت در اردکان ضمن اشاره به تغییر و تحول رخداده در نوع ساختار و سبک زندگی و فعالیتهای روستاییان، ابراز کرد: ساخت و احداث مرکز تحقیقات امور زیستمحیطی شهرستان اردکان، 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است اما هنوز به صورت کامل به بهرهبرداری نرسیده است.
وی با تأکید بر اینکه کلیه مسئولین دلسوز اردکان در دفاع از محیطزیست از هیچ اقدامی دریغ نمیکنند و صیانت از سلامت قاطبه مردم جزء دغدغههای اصلی آنان است، بیان کرد: در حال بررسی فرهیختگان اردکانی هستیم تا انشالله در ماههای آتی اولین همایش تجلیل از مفاخر شهرستان اردکان را برگزار کنیم.
سکاندار فرمانداری شهرستان اردکان بابیان اینکه ما در فرآیند راهاندازی کارخانه تولید آهک صنعتی نقشی نداریم، خاطرنشان کرد: طبق قانون برای این کار باید دو سیر اداری شامل اخذ مجوز از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد و سپس واگذاری زمین به صاحبان کارخانه آهک صنعتی صورت گیرد. در اولین مرحله؛ سازمان صمت با توجه به معیارهای خاص خود مجوز را به متقاضی ارائه میدهد.
وی ضمن اشاره به اینکه فقط چند نفر در اردکان سراغ دارم که مجوز احداث آهک صنعتی رادارند، اضافه کرد: در بخش دوم یعنی واگذاری زمین به متقاضیان احداث کارخانه تولید کارخانه آهک صنعتی کارگروهی با 30 عضو (شامل دستگاههای مختلف خدمت رسان استان) با محوریت اداره کل راه، مسکن و شهرسازی تشکیل میشود و در زمان تصدی مسئولیت در دفتر فنی، امور عمرانی، حملونقل و ترافیك استانداری یزد ما عضو این کارگروه نبودیم.
این مقام مسئول بابیان اینکه در این فرآیند طولانی که گاهی با انصراف متقاضیان مواجه میشود؛ سفارش و اصطلاحاً پارتیبازی اثری ندارد، یادآور شد: در دوره سرپرست سابق فرمانداری شهرستان اردکان، پهنهای نیز برای احداث مراکز تولید آهک صنعتی در نظر گرفته شد که به دلایلی با مخالفت اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و امور گردشگری روبرو شد.
وی با اشاره به کلنگ زنی اخیر دو مدرسه خیری در این شهرستان، گفت: در شرایطی که با تحصیل جمعیت بالای دانشآموز در اردکان و مشکلات ایجادشده ازجمله کمبود محیط فیزیکی تحصیل و... مواجه شدهایم در پی آن هستیم تا خیرین نیکاندیش را به سمت مدرسهسازی تشویق و ترغیب کنیم تا مشکل مرتفع شود.
عالیترین مقام اجرایی اردکان به محکومیت سابق و پلمپ دو واحد فولادی هلال و تارا شمش در این شهرستان اشاره و بیان کرد: این دو واحد به دلیل آلایندگی تعطیل شدند که یکی از آنان اخیراً مشکل آلایندگی خود را رفع کرد. دیگر واحد فولادی باقیمانده نیز فیلتر را نصب کرد و با مساعدت دادگاه به صورت موقت به فعالیت پرداخت اما هنوز به صورت کامل رفع پلمپ نشده است.
وی با اشاره به اینکه موسسه خیریه نیکان اردکان در دوره مسئولیت فرماندار پیشین این شهرستان تشکیلشده است، تصریح کرد: امروز این مجموعه وجود دارد و حتی دارای وسایلی ازجمله بیل مکانیکی است اما به فعالیت نمیپردازد.
بهروز شهابی زاد ضمن اشاره به اینکه به معنای واقع کلمه شهرستان اردکان با چالش مهاجرات روبرو است، گفت: در حال طراحی مجموعه مسکونی برای افاغنه مهاجر در نزدیکی کارخانه گچ هستیم؛ البته این مجموعه به خدمات زیربنایی در حدود سه چهار میلیارد نیازمند است بنابراین زمان خاصی برای بهرهبرداری آن پیشبینی نمیکنیم.
نظر شما