خبرگزاری شبستان-آران و بیدگل، سخن درباره یارانِ سخن بسیار است و سخن پردازان برای اهالی سخن فراوان اما در این میان، به قول حضرت حافظ: «سر و زر و دل و جانم فدای آن یاری/ که حقِّ صحبت مهر و وفا نگه دارد»
اگر چه بزرگداشت مفاخرِ هر آبادی برای اهالیِ آن یک ارزش است اما بزرگ داشتن ارزش های فرهنگی جامعه نیز باعثِ فخر و مباهات است.
استاد سید علی اصغر صائم کاشانی که خود هم مایه فخر است و هم سرمایه ی اهالی سخن، در آیین بزرگداشت هم سخن دیرینش، استاد شهاب تشکری آرانی، آن چنان ابعاد مشعشع زندگی و شخصیت او را برشمردند گویی که: «قدر زر، زرگر شناسد، قدر گوهر گوهری».
در این میان اینکه در کنار علم و ادب که در حکمتِ ابن مقفّع، علم اوسط است، آراستگیِ استاد تشکری آرانی به علم اعلی که از بیان او، ترجمه منظوم کلام الله مجید متبلور گشته و ترجمه نهج البلاغه و صحیفه سجادیه را به نظم شعر فارسی فراهم ساخته، بیانگر فوران چشمه های جوشان علوم متنوع در این نابغه ی آرانی است.
اگر چه استاد صائم کاشانی، همواره حق سخن را در باب یاران سخن ادا کرده و این از اخلاق حسنه ی اوست اما راز این همه کمال و جلال در شخصیت استاد تشکری را همواره باید در وابستگی او به خاندان عالم خیزی دانست که مایه فخر ملا احمد نراقی و باعث افتخار حوزه درسی کاشان در قرون گذشته بوده است.
استاد شهاب تشکری آرانی تربیت یافته از مادر محترمه ای است که خود مجتهد زاده بود و از دامان منور بیت ملامحمد جعفر آرانی، نوه ملاغلامرضا آرانی پرورش یافته بود؛ همچنین پدر استاد شهاب تشکری اهل شعر و ادب و عرفان بود و او از پشتوانه معنوی و علمی برادر فاضل و اندیشمندش جناب حجت الاسلام حاج علی تشکری آرانی و نیز از حُسن همراهیِ همسری فرهنگی و هم دل، سرکار خانم خندان برزکی بهره مند بوده است.
به این وصف ضمن سپاس از برگزار کنندگان آیین بزرگداشت استاد تشکری به ویژه جناب مهندس علی لواف آرانی، مدیر انجمن ادبی هلال(ع)، امید است این نشست صمیمانه که به حضور مجامع ادبی استان اصفهان در آستان مقدس حضرت محمد هلال بن علی(ع) برقرار بود، مقدمه ای مبارک برای برپایی نکوداشت علمیِ این فرهیخته فرزانه و بقیه السلف محققان آرانی در علم و ادب و آداب شود./
مقداد نمکی
نظر شما